Manibu

TOP 20 ovoce

Ahoj, tady Manibu a já vás vítám u mého historicky prvního článku/blogu...

Napsala jsem sem to, co jsem našla na internetu a přišlo mi to zajímavé - TOP 20 ovoce seřazené popořadě = od nejzdravějšího po to ...- všechno je to zdravé, ale prostě po méně zdravé-nebo nějak tak.. :/ 

1. Bobule acai 

Exotické ovoce, které pochází z Brazílie, obsahuje vůbec největší množství antioxidantů. Protože je obtížné získat toto ovoce čerstvé, odborníci doporučují přidávat je do pokrmů v práškovém stavu.

2. Jablka

Jablka, ať už zelená či červená, jsou velkým zdrojem vlákniny. Snižují cholesterol v krvi, obsahují také látky, které pomáhají při léčení respiračních onemocnění. Jablka mají protizánětlivé účinky a jejich konzumací můžeme předejít onemocněním srdce. Výzkum britských lékařů ukázal, že lidem, kteří jedí pět nebo více jablek týdně, lépe fungují plíce.

3. Avokádo

Látky obsažené v avokádu pomáhají snižovat cholesterol v krvi a jsou také prospěšné pro zdraví srdce. Navíc je čím dál víc oblíbenější :) 

4. Banány

Banány snižují krevní tlak a zlepšují metabolismus. Díky vysokému množství sacharidů vás lehce zasytí. 

5. Ostružiny

Ostružinami posílíte svoji paměť. Jsou zdrojem vlákniny, vitamínu C a antioxidantů. Pomáhají dokonce při léčbě některých druhů rakoviny. Jejich konzumace předchází kardiovaskulárním chorobám a osteoporóze.

6. Borůvky

Borůvky v sobě mají velké množství antioxidantů. Snižují cholesterol a riziko cukrovky. Borůvky zrychlují metabolismus a odbourávají stres. Jejich konzumací se zpomaluje proces stárnutí, u žen až o 2,5 roku. Borůvky napomáhají také lepší motorice a udržet mozek v dobré kondici.

7. Meloun

Meloun je tajnou zbraní pro hladkou, mladě a svěže vypadající pleť.

8. Třešně

Třešně pomáhají rychle usnout. Mají spoustu vitamínu A a C. Jsou dobré i na regeneraci po fyzické zátěži.

9. Citrony a limetky

Citrusy jsou plné vitamínu C, díky kterému vyživují pokožku, chrání ji před účinky slunce a mohou zabránit vytváření stařeckých skvrn na kůži. Napište do komentářů, jestli chcete blog s nějakými koktejly - nealko na léto :)

10. Brusinky

Brusinky jsou zdravé především pro ženy. Zbraňují infekci močových cest. Podle nových výzkumů brusinky pomáhají zvýšit účinnost léků používaných během chemoterapie v boji proti rakovině vaječníků. Rovněž mohou zpomalit růst některých nádorových buněk. Pití brusinkového džusu pomáhá regulovat hladinu cholesterolu. Ale je poměrně kyselý.. :/ 

11. Dračí ovoce

Tzv. dračí ovoce, nebo-li pitaya, je velmi oblíbené zejména v Asii a Jižní Americe. Především pomáhá snižovat cholesterol. Exotické ovoce se jí čerstvé, často se z něj ale dělají také čaje a víno.

12. Bílé hrozny

Bílé hrozny podporují zdraví srdce. Vědci také zjistili, že látky z hroznových jader pomáhají zpomalovat Alzheimerovu chorobu. Kyselina v hroznech rovněž zabraňuje tvorbě skvrn na zubech a funguje tedy jako přirozené bělidlo našeho chrupu.
 
13. Grepfruit

Grapefruit je jedním z nejlepších pomocníků při hubnutí. Častá konzumace tohoto ovoce je skvělou prevencí srdečních onemocnění a pomáhá snižovat hladinu cholesterolu. Podle odborníků je lepší v obchodě sáhnout raději po červených grapefruitech, neboť obsahují větší množství antioxidantů.

14. Kiwi

Kiwi pomáhá zejména při zažívacích potížích a na vysoký tlak.

15. Pomeranče

Pomeranče jsou dobré na hojení ran a pro imunitu. Podobně jako grepy jsou zdrojem vlákniny, kyseliny listové, antioxidantů a vitamínu C.

16. Papája 

Papája je skvělým lékem při nachlazení. Ovoce je výtečným zdrojem vitamínu C, A i E. Obsahuje antioxidanty, které pomáhají chránit před onemocněním srdce a před rakovinou tlustého střeva.

17. Ananas

Ananas je dalším skvělým pomocníkem při snižování hmotnosti. Obsahuje trávicí enzym, který pomáhá rozkládat potravu a zabraňuje nadýmání.

18. Švestky

Švestky mají blahodárné účinky na naši psychiku - zabraňují úzkosti.

19. Granátová jablka

Granátová jablka jsou ceněna především pro vysoký obsah antioxidantů.

20. Dýně

Dýně snižuje krevní tlak. Není však nutné připravovat pokrmy z celé dýně, stačí občas obohatit salát o dýňová semínka. Moje mamka mi doma dělá dokonce polévku z dýně hokaido - určitě znáte :) - taky můžu dát recept do blogu :)


Tak jo, to je všechno z dnešního blogu, ale taky se chci ještě omluvit, že v článku nejsou obrázky, protože mi tam nešly vložit :((

Ahoj !! :) 




Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.