mala elis blog

Zmrzlina je .........

Ahoj,protože miluju zmrzlinu,tak jsem se rozhodla o ní něco napsat. 


Začneme klady :

- Zmrzlina se doporučuje při zánětech hrdla a ústní dutiny, při nechutenství a potížích s polykáním.

- Mléko ve zmrzlině je zdrojem vápníku a bílkovin.

- Pomáhá v boji s vážnou nemocí.

- Povzbuzuje mozek,je skvělým zdrojem energie.


A protiklady :

- Některé ingredience ve zmrzlině mohou vyvolávat alergie.

- Při nedodržení hygieny během výrobního procesu mohou být zdrojem nákazy koliformní bakterie. Právní předpisy však nařizují přísné hygienické podmínky, které musí výrobci při výrobě zmrzliny zajistit. Využívají uzavřené výrobní linky, aby byla vyloučena možnost styku surovin s lidmi.




To je všechno z protikladů,dívíte se,že je jich tak málo,já ani ne,protože spravně udělaná zmrzka nemůže nikomu uškodit. :D

Rozdělení :


1. mléčné - musí obsahovat nejméně 2,5 % mléčného tuku, nesmí obsahovat rostlinný tuk 



                   

2. smetanové - obsahují alespoň 8 % mléčného tuku, nesmí obsahovat rostlinný tuk

       

3. s rostlinným tukem - používá se rostlinný tuk, nejméně 5 %

                


4.vodové - neobsahují tuk

           

5. ovocné - vyrábí se z vody, obsahují nejméně 15 % ovocné složky (pokud se jedná o citrusy a exotické ovoce, dolní hranice je 10 %), nesmí se do nich přidávat tuk 

  

 6. sorbet - musí obsahovat nejméně 25 % ovocné složky (pokud se jedná o citrusy a exotické ovoce, dolní hranice je 15 %), nesmí se do nich přidávat tuk

  

 A konečně moje oblíbené :
. cookie 



. nutella




. meloun




. kaktus




. karamelová





. levandulová 


Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.