MagicCrazyMystery

Pátek 13

Čauky lidičky:DVítám vás u svého dalšího článku a protože je dnes pátek 13 tak jsem se rozhodla že ten článek bude o něm.Jde spíš o nejrůznější pověry...Já sama moc pověrčivá nejsem, ale člověk nikdy neví....Takže tenhle článek je pro všechny pověrčivé i pro ty kteří by se o pátku třináctého něco dozvěděli.Pro milovníky hororů(že jo Cali) kteří nevědí na co se dnes podívat tu mám tip.Ten horor se také jmenuje Pátek třináctého, ale existuje novější a starší verze.Osobně doporučuji spíš novější.Stará verze moc strašidelná není.Tak se mrkněte:D Tak a já už dál nebudu zdržovat....jdeme na to:



Zcela reálný základ má jedna z pověr v pátku 13. října 1307. Právě tento den začal francouzský král Filip IV. Sličný s pronásledováním a zatýkáním templářů, po kterém následovalo mučení a smrt mnoha z těchto rytířů a následný zánik řádu. Od tohoto dne následovníci templářů považovali pátek třináctého za ďábelský a nešťastný den.V některých zemích, například ve Španělsku, je za nešťastný den považováno úterý třináctého.

V příštím roce bude pátek jenom v květnu, v  roce 2017 pak  v lednu a říjnu. Pátek třináctého mají všechny měsíce, které začínají nedělí.


Pověry.

1.Černá kočka přes cestu! (My máme doma tři a dvě z nich jsem dneska málem zakopla)Jedná se o nejčastější pověru. Věří jí 14 procent z nás. Černá kočka přes cestu má totiž znamenat smůlu, a to je pak lepší vůbec nevycházet z domu. Pokud kočka přes cestu přeběhne, je lepší se raději vrátit a volit jinou cestu.

2. Rozbité zrcadlo
Na to, že rozbité zrcadlo znamená 7 let neštěstí věří 5% Čechů.

3. Rozsypaná sůl
Rozsypání slánky, nebo její převrhnutí má též nést 7 let neštěstí.


4. Vykročení levou nohou
Nastavte si pro jistotu postel tak, abyste z postele vstávali nohou pravou. Vyjít totiž do dne nohou levou je velmi smolné.

5. Chůze pod žebříkem
Pamatujte, že pokud projdete pod stojícím žebříkem, neštěstí vás nemine.


6. Kukačka a sýček
Tak kukačku ani sovu zřejmě denně neslyšíme nicméně pokud uslyšíte kukačku kukat, pak raději nepočítejte kolikrát zakuká, značí to prý kolik let vám zbývá na tomto světě. Pokud ovšem uslyšíte sýčka, značí to smrt ve vaší rodině. Pokud chováte sýčky, zalepte jim zobák aspoň dneska:D(Vtip-pro milovníky zvířat jako jsem já)

7. Víko od kanálu
Dnes v žádném, ale v žádném případě nevstupujte na víko od kanálu. Pro jistotu na něj nevstupujte ani nikdy jindy, nebo se neštěstí nezbavíte.

8. Nevracet se
V žádném případě se dnes pro nic nevracejte.

9. Prádelní šňůra
Pod prádelní šňůrou dnes raději také nechoďte. Nestojí to za strach, že jste si něco pokazili.


Já doufám že se vám to líbilo a těšte se zase příště!Ahojky:D





Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.