Luuuuucka Online

Trošku hodně delší článek-Týden v Alpách|Luuuuucka

Ahoj
Vítám vás u dalšího článku a dnes to bude takový delší článek, týkající se toho, jak jsem byla minulý týden na horách v alpách. Bude to celkem dost podrobné, tak se nezlobte, Dík
Jdem na to!

Minulý týden jsme byli na horách v rakouských alpách. Bydleli jsme ve vesnici Fulpmes v apartmánu. Jezdili jsme lyžovat do dvou středisek: do střediska Stubai, což byl ledovec a byl asi 20 minut autem z našeho apartmánu. Bylo tam hodně sjezdovek, prudkých, mírných, nebo klidně jen placaté běžkařské cesty a plno lanovek. Druhé středisko – Schlick 2000 byl přímo v naší vesničce, takže autem 5 minut. Bylo sice menší, níže položené, takže tam bylo tepleji, odpoledne byly některé sjezdovky nesjízdné, ale také pěkné.


                                             Den 1. (neděle, příjezd)

Na horách jsme byli ještě s dvěma dalšími rodinami. Po sedmi hodinové cestě jsme konečně dorazili k domu, ale poslední, takže jsme si nemohli vybrat apartmán. Zbyl na nás sice ten největší, ale byl nejstaromódnější a byla v něm sprcha jak z 18. Století, takže jsem byla trochu zklamaná. Když rodiče vybalovali, byla jsem si hrát u kamarádky. Po zabydlení jsme se všichni vydali na procházku, podívat se k lanovce střediska Schlick 2000. Když jsme se vrátili, tak už byla jen večeře a šlo se spát, protože procházka trvala celkem dlouho.

                                                   Den 2. (pondělí)

Tento den jsme šli poprvé lyžovat. Jeli jsme na Stubai. Na parkovišti jsme se přezuli, vzali lyže a šli jsme koupit skipas. Potom jsme nasedli na kabinovou lanovku, která nás vyvezla k sedačce. Tou jsme vyjeli na kopec. Potom jsem se poprvé rozjela a byla to paráda. Ten přírodní sníh je mnohem lepší než technický. Asi celé dopoledne jsme jezdili jednu sjezdovku, pak jsme šli na oběd. Samoobslužná moderní restaurace se jmenovala Stubaier Gletscher(Stubaiský ledovec). Na oběd jsem měla Kaiserschmarren, což vlastně znamená císařský trhanec a k tomu Almdudler což je rakouské bylinkové perlivé pití. Po obědě jsme šli zase lyžovat. Když se blížila 4. Hodina, všichni nasedli na kabinku a odjeli dolů. Jenom já, brácha a táta jsme jeli až dolů po sjezdovce číslo 14, která sice byla značená, ale neupravovaná, takže muldovatá, ale sjela jsem to bez pádu. Jinak celý den bez pádu:-)

Restaurace (do té jsme nechodili)

Vjezd na sjezdovku z lanovky


                                                Den 3. (úterý)


Dnes jsme šli zase na Stubai. Takže zase – 20 minut cesty, přezutí a na lanovku. Tentokrát jsme vyjeli na jinej kopec a v podstatě zase celé dopoledne jezdili samou sjezdovku. Potom jsme šli na oběd do té samé restaurace. Tentokrát jsem si dala Germknödel, tedy knedlík s povidly ve vanilkovým pudingu a táta měl párek s hranolkami, tak jsem si dala hranolky. Dnes jsme jeli zase dolů 14. Ale tentokrát ještě s jednou rodinou, která kluka stejně starýho jak brácha, takže závodili a co se nestalo? Brácha narazil do tyčky a kdyby tam nebyla, spadl by ze stráně. Bolela ho noha, tak jsme tam asi 7 minut seděli , ale pak jsme jeli dál. A dnes jsme skončili dříve, protože tatík se rozhodl, že těch 25 km domů poběží. No. Doma po večeři jsme šli do sauny, protože v apartmánovém domě byla zdarma. Byla jsem tam asi hodinu (ne v kuse) a pak jsme se dívali na film. No a pak…Jsme šli spát

Vyhřívaná sedačka pro osm lidí

Panoramatická fotka z vyhlídky "Top of Tyrol"
Germknödel


                                                    Den 4. (středa)

Dnes, třetí den lyžování jsme šli lyžovat do středisky Schlick 2000. Platí tam stejný skipas, takže jsme nic nemuseli vyřizovat a šli jsme hned na lanovku. V tomto středisku byly jenom 4 lanovky. 2 sedačky, kotva a kabinka. Lyžovali jsme dopoledne, pak jsme šli na oběd. A dopoledne jsem našla takovou lesní cestu, která byla fakt hodně muldovatá, byla tam tma, ale bylo to zábavný. Taky jsme byli ve snow parku s dvěma skokánky a na měřené dráze, kde vlastně jste jeli asi 20 metrů „šusem“ tedy rovně dolů bez zatáček a pak se vám na radaru ukázala rychlost. Teda, nejela jsem úplně nejrychleji, asi tak 54,3 nebo tak něco a nejrychleji jel táta, asi tak 61,2. No, na oběd jsme teda měli Kaiserschmarrn (císařský trhanec) a měli ho lepší než na Stubaii. Odpoledne už jsme lyžovat nebyli. Šli jsme do městského veřejného bazénu. Náš skipas se jmenoval super skipas, takže jsme s ním měli vstup zdarma i do bazénu. Bylo to tam super. Byla tam vířivka, plavecký a dětský bazén a venkovní bazén s horkou vodou. A taky boží tobogán! Hráli jsme si s kámoškami a bylo to super. Byli jsme tam asi 3 hodiny a pak jsme jeli domů. Večer byl zase film. A pak jsme šli spát. Byl to super den!
Alpy(Stubai)

Kaiserchmarrn a Almdudler


                                                         Den 5. (čtvrtek)

Dnes jsme byli zase na Stubai. Klasika, jezdili jsme pořád tu stejnou sjezdovku, která se nám fakt líbila. Nebyla prudká, spíš na konci byla až moc rovná a nedojela jsem k lanovce. Na oběd jsem dnes měla netradiční jídlo: řízek s hranolkami. Ten pán za barem byl čech a ptal se nás, jestli chcem tatarku, kečup nebo takovou tu marmeládu a než jsme stačili odpovědět tak nám tam dal všechno a já samozřejmě nic z toho nejím, takže mi to táta oddělával a na talířku to vypadalo fakt nechutně. Po obědě jsme šli lyžovat. Šli jsme do snowparku který se nám nelíbil. Potom jsme se domluvili že já a máma půjdem do restaurace a dáme si dezert a táta s bráchou půjdou lyžovat a pak mě vyzvednou a pojdem dolů. Ale nakonec se mi nechtělo, takže jsem jela dolů s mámou kabinou. Doma jsme šli zase do sauny, potom byl film a šlo se spát.

Alpy (Stubai)

"Kinderschnitzel mit Pomes" řízek s hranolkami

                                                           Den 6. (pátek)

Dnes, protože byl poslední den a všichni byli unavení jsme šli lyžovat k nám do Schlicku 2000. Jezdili jsme modrou, červenou i černou. Jezdili jsme do snowparku, na měřenou dráhu i lesní cestou. Táta nám ukázal novou lesní cestu, která byla delší, ale bylo tam několik míst, kde nebyl vůbec sníh, takže už jsem tam podruhé nejela. Na oběd jsme měli mít Pizzu, jenže místo ní měli nějakou jejich specialitu a bylo to takový že to mělo čtvercový tvar, místo rajčatového protlaku smetanu, ale jinak stejný. Po obědě jsme lyžovali už jen chvíli a pak jsme jeli domů, protože jsme byli už hodně unavení. Doma jsme šli zase do sauny. Porelaxovali jsme tam, a potom byl film. Jenže si všichni vybrali film, kterej sem já nechtěla, takže jsem si místo toho psala s kámošema.

Alpy(Stubai)

                                                     Den 7. (sobota, odjezd)

Dnes jsme jeli domů. Rodiče balili, my jsme si s bráchou hráli. Asi v 10:30 jsme odjeli. Cesta byla delší než když jsme přijížděli, protože jsme stáli v kolonách. Domů jsme dojeli asi tak v 19:00. Pak už jsme nic moc nedělali, ale šli jsme večeřet a spát.

Celý týden jsem si suprově užila, spadal jsem asi 5x takže super, jídlo bylo dobré a to nešjlepší – všechny dny bylo boží počasí.

Takže tohle byl takový můj "deníček" toho, co jsem na horách dělala. Článek jsem psala několik dnů s přestávkami, každý den asi 20 minut, takže budu ráda za každý koment, nebo plus. 

Doufám že se líbil

Díky moc:-*



P.S.: Psala jsem že nebudou fotky, ale nakonec jsou a fotila jsem je sama na svůj mobil:-)








Vaše LUUUUUCKA

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.