Luuuuucka Online

Moje Morčátka Rexi a Křupy #17|Luuuuucka

Ahoj

Jako vždycky tu máme opožděně další část série Moje Morčátka Rexi a Křupy!!! Už je tu sedmnáctý díl, což je neskutečný, díky za pěkné ohlasy! Dvacátý díl udělám určitě nějaký speciálek, nebojte. Jo a teď musím na večeři, tak jsem hnedka zpět:D *o hodinu později* Už jsem konečně tady, musela jsem se ještě šprtat. No, tak už teda dost dalšího zdržování a jdeme na to.

Moje Morčátka Rexi a Křupy #17 - Jarní program a plány

Konečně se řádně oteplilo a morčátka můžou ven na travičku. YEAH! Takže skoro každé odpoledne, když je teplo a vrátíme se brzo tak morčíky dáme do našeho zahradního výběhu, ke kterému se dostaneme už brzo. Ještě ze zimy máme vypěstované oseníčko, takže jim to ještě dokrmíme a potom už to necháme až až příští zimu. A teď už k ohradě. Od doby, co jsme se nastěhovali do našeho domu máme v předzahrádce pískoviště. Tam jsme si vždycky hrávali, ale teď už jsme velcí a v pískovišti bydlí pavouci. Proto jsme minulý týden pískoviště zlikvidovali, vysypali písek, vytáhli fólii zespodu a nechali jsme jen takovou tu boční část, to co ohraničovalo to pískoviště. Ohrádku jsme přesunuli vedle a na místě pískoviště jsme vysadili trávu, která bude růst asi měsíc. Zatím teda holky venčíme v neúplném výběhu. Z krytu na pískoviště, který teda ještě poupravíme bude stříška, aby měla morčátka stín v létě a nahoru ještě vyrobíme rám s pletivem, proti kočkám a vyskakování morčat. Peggy jsme venčili bez jakéhokoliv oplocení, protože to bylo pohodové morčátko, ale tady ti dva blázínci pořád někam běhají, takže kdybychom je pustili na volno, už bychom je asi nechytili. Kdyby to někoho zajímalo, výběh je čtvercového tvaru a má na délku zhruba metr a půl, konkrétně 147x147 cm. Myslím, že v tomto výběhu se holky dost proběhnou. Vždycky jim tam dám i talířek s vodou a větve, aby se nepřehřály, ale jinak to moc neřeším. Ještě jedna příhoda se nám ve výběhu stala. Stříška tam ještě pořád není připevněná, takže jsem tam jako střechu dala kus kartonu, který jsem zatížila konví s vodou, která ale byla moc lehká. Četla jsem si, fouknul vítr a najednou rána a konev leží na morčících. Nikomu se nic nestalo, nebojte, ale holky byly dost vystrašený a dost mokrý:D Jsem fakt inteligentní!!!



To je pro dnešní díl asi vše, co víc dodat. Venčíte vaše morčátka/králíčky nebo jiné hlodavce venku, nebo jen doma? Popř. jaký používáte výběh, jestli koupený, nebo právě vyrobený.

To už je vážně všechno. Tak zatím pá:)



Vaše Luuuuucka

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.