Love Your Life

Význam barev

Bonjour!

Líbí se vám barvy, ale chtěli byste vědět, co znamenají? V tom případě je tenhle článek přesně pro vás! Protože dnes si představíme význam základních barev. Let's go! :D

Bílá
Bílá je barva neposkvrnění a symbolizuje začátek. Není považována za barvu. Vyrovnává a posiluje tvořivost a celkový energetický tok. Dodává sílu, očišťuje. Oblibují ji vyrovnaní, upřímní, samostatní a sebevědomí lidé. Očišťuje a tím uzdravuje tělo, proto ji nacházíme hlavně v nemocnicích a uzdravovacích centrech. Představuje duchovní schopnosti a zbavuje negativ.

Žlutá
Je barvou vitality, imunity, aktivity, optimismu a chuti do života. Výborně působí na pohybovou a nervovou soustavu, na myšlení, sebevědomí, kreativitu. Tlumí emoce. Oblibují ji živelní a cílevědomí lidé. Rozvíjí suverenitu, sebeuvědomění a soustředěnost. Je to barva třetí čakry*
* čakry jsou předpokládané body spojení mezi tělem a astrálním tělem


Oranžová
Je barvou optimismu, osvícení, pozitivní energie a povzbuzení. Tím, že je spojením žluté a červené, vše co tyto dvě barvy mají zesílené, v oranžové se to tlumí do pozitivních a příjemných účinků. Velmi dobře působí na srdce a trávení. Podporuje trpělivost, neúnavnost. Vyvolává pocit štěstí a radosti. Oblibují ji lidé ambiciózní, zvědaví a se zájmem pro novoty. Je to barva druhé čakry.


Rudá
Je barvou silných, pozitivních i negativních emocí, energie a života. Probouzí životní energii a přitahuje blaho a úspěch. Podněcuje razanci, vášnivost, vůli a působí proti únavě. Povzbuzuje krevní oběh, dodává chuť k jídlu, má příznivé účinky při léčbě revmatických potíží, depresí a chudokrevnosti. Oblibují ji lidé kreativní, sebejistí ale i prudké povahy. Je to barva první čakry.


Růžová
Je barvou přátelství, štěstí i sentimentality. Tím, že je smícháním bílé a červené, účinky obou těchto barev zjemňuje. Symbolizuje jaro a má harmonizační účinky. Je barvou bezpodmínečné lásky, soucitu a vnitřní čistoty. Působí proti hněvu, samotě a tlumí emoce. Oblibují ji lidé romantičtí, s estetickým cítěním, ale také s chybějící dávkou praktičnosti, důvěřivost, kteří rádi nadchnou okolí a sami jsou rádi okouzleni. Je to barva čtvrté čakry.


Fialová
Je barvou duchovna, originality a diplomacie. Harmonizuje energii, dodává kreativitu, představivost. Oblibují ji lidé svérázní, taktní, introvertní, vášniví a s velkou dávkou fantazie. Spojuje se s hormonálními odchylkami. Je barvou sedmé čakry.


Modrá
Je barvou vyváženosti a pohody. Reprezentuje důvěru, klid, osvobozenou mysl a celkovou umírněnost v řízení. Spojuje se s oblohou, vodou a objevuje se ve spojení s náboženstvím. Oblibují ji lidé romantičtí, introvertní a duchovně založení, s rozhledem za horizont. Mírní temperament a neklid. Pomáhá při zánětech a zvýšené teplotě. Tmavomodrá ovlivňuje citové vnímání a racionální myšlení. Je barvou páté čakry.


Indigová
Je barvou bystrého rozumu, rozvahy, harmonie, zdraví, víry a mystiky. Oblibují ji lidé přátelští, společenští, s výbornými a trefný argumenty a respektem před ostatními. Probouzí chuť po poznání. Prosazuje používání rozumu což je na úkor citů. Je barvou šesté čakry.


Tyrkysová
Je barvou mořských lagun, přátelství a náklonnosti. Tím, že je spojením modré a zelené spojuje v sobě i jejich účinky. Očišťuje organismus, harmonizuje tělo a ducha. Posiluje kreativitu, živelnost, sebedůvěru.


Zelená
Je barvou země a rostlinného života. Spojuje se s pocitovým chápáním, s pocitem být prospěšný a nápomocný jiným. Podněcuje mír a kamarádství a celkově pozitivně ovlivňuje vztahy. Oblibují ji lidé kreativní, emotivní, samostatní, s vlastní hlavou a kuráží, s organizačními schopnostmi ale i lidé těžkopádní. Pozitivně ovlivňuje zrak a mozkovou činnost. Působí na čtvrtou čakru.


Hnědá
Je barvou blaha a respektu. Povzbuzuje racionalitu, zdravou mysl, schopnost stát pevně nohama na zemi, dodává jistotu a odvahu. Čiší z ní rozvahy, mír, vyrovnanost a přirozenost. Oblibují ji lidé nekonfliktní, zastánci pravdy, kteří mají v oblibě komfort ale i lidé vyčerpaní a bez energie.


Černá
Je v naší kultuře považována za barvu smutku a zla, obecně je považována za barvu vzkříšení a času. Má mnoho společného s bílou: obě nepovažujeme za barvy, skrývají v sobě celé barevné spektrum, navzájem jsou kontrastem ale pokud jejich spojíme vytvářejí dokonalou harmonii. Oblibují ji lidé svérázní, uzavření, mimořádný, osvícenci, kteří s něčím nesouhlasí. Hodně černé způsobuje melancholii, stísněnost a celkově špatně ovlivňuje tělo a duši. Je to výjimečná barva, protože má schopnost nepropouštět žádné energie, proto když ji máte oblečenou, nepronikne k vám nic špatného ale ani nic dobrého.


Šedá
Je barvou stáří a vyčerpanosti. Představuje pochybnost, stísněnost, opatrnost a obavy. Oblibují ji lidé rozvážní, udržující si odstup, nezodpovědní, kteří upřednostňují jednotvárnost.


To by bylo na dnes asi vše :) Do komentářů můžete psát, kterou barvu máte nebo nemáte rádi :) Snad se vám článek líbil :) Každý like a komentář si moc vážím!

Au revoir
Sia

Komentáře

Lucy Lupinová(Bradavice)

Moje fav. barvy jsou červená(tedy asi rudá) zlatá a černá, ale černou v dobrém slova smyslu, já se z ní necítim smutne, ale tak...podle mňe je to barva elegance a dizajnu...nevim jak to říct smajl
prostě barva moderné doby

Lucy LupinováTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.