Love Your Life

TOP 10 mých nejoblíbenějších filmů

Vítejte při dalším článku!

Tentokrát jsem se rozhodla pozměnit kategorii. Dneska vám představím 10 mých nejoblíbenějších filmů a seriálů. Tak jdeme na to!


10. Úsvit planety opic
Planeta opic (anglicky Planet of the Apes) je americký dobrodružný sci-fi film z roku 1968 založený na stejnojmenném francouzském románu. Režisérem byl Franklin J. Schaffner, hlavní mužskou roli zde ztvárnil americký herec Charlton Heston. 

V tomto filmu nejdříve vypustí lidstvo kosmickou loď, která po dlouhé cestě (z hlediska posádky 18 měsíců, ale díky relativistickým efektům na Zemi uplyne přes 2000 let) havaruje na neznámé planetě.

Brzy potkají skupinu němých lidí, nejevících známky vysoké inteligence, a skupinu mluvících goril na koních, které je chytají do sítí a zabíjejí střelnými zbraněmi. Člen posádky Taylor je následně zajat s prostřeleným hrdlem, takže nemůže mluvit. Z jeho kolegů přežil jen jediný, ale tomu opice vyoperovaly část mozku.

Nakonec se mu podaří přesvědčit šimpanzí samici, psycholožku Ziru, že je schopen komunikovat a myslet. To je pro opice neslýchané, protože lidi považují za nebezpečná zvířata, která je třeba vyhubit nebo používat k experimentům.

Taylor se pokusí o útěk a zjistí, že se mu vrací řeč. Je postaven před výzkumný tribunál, který se snaží zjistit, odkud Taylor pochází.

Zira a její snoubenec, šimpanzí archeolog Cornelius, Taylora unesou i s domorodou dívkou Novou, do které se zamiloval. Dojdou do tzv. Zakázané zóny, kam mají opice vstup zapovězen a kde před rokem Cornelius našel stopy dávné civilizace. Tam však výpravu dožene Corneliův nadřízený, Dr. Zaius se skupinou vojáků. V jeskyni mu Cornelius ukáže důkazy, že planetu dříve ovládali lidé, kteří byli vyspělejší, než nyní opice. To je v příkrém protikladu ke svaté víře opic, které věří, že bylo stvořeni jako vrchol tvorstva. Proto Zaius, který o těchto důkazech věděl již dříve, zničí jeskyni řízenou explozí, protože toto poznání by destabilizovalo opičí společnost.

Taylor s Novou dále putuje sám a na pobřeží nakonec nalezne napůl pohřbenou Sochu Svobody. Tak s hrůzou zjistí, že je ve skutečnosti na Zemi a že se lidstvo v minulosti téměř vyhubilo jadernou válkou.


Můj názor na film: Škoda, že jsem ho neviděla úplně celý. Je to docela zajímavé.



9. Harry Potter a tajemná komnata

Harry Potter a Tajemná komnata je film natočený v roce 2002 režisérem Chrisem Columbusem na motivy stejnojmenné knihy. V hlavních rolích hrál Daniel Radcliffe jako Harry Potter, Rupert Grint jako Ron Weasley a Emma Watsonová jako Hermiona Grangerová.


Harry Potter je znova na prázdninách u otravných příbuzných Dursleyovcov. Raz večer se mu v pokoji nečekaně objeví domácí skřítek Dobby, který mu poví, aby se za žádnou cenu nevracel do Rokfortu, protože mu hrozí smrtelné nebezpečí. Harry ho neuposlechne a nastoupí do druhého ročníku. Po příchodu do Rokfortu se na škole začnou dít divné věci, někdo nebo něco napadá studenty a proměňuje jejich na kámen. Obranu proti černé magii tentokrát učí nemotorný a komický profesor Gilderoy Lockhart. Harry se na konci školního roku s obludou setká v podzemních kanálech a taky se setká s lordem Voldemortem ve věku 16 let.


Můj názor na film: Celkově tenhle film nesleduji, ale tohle mě zaujalo.


Jestli máte arachnofobii, na tohle se radši nedívejte ↑ xD


8. Já, robot

Já, robot (anglicky I, Robot) je akční sci-fi film z roku 2004 inspirovaný stejnojmennou sbírkou sci-fi povídek Isaaca Asimova a režírovaný Alexem Proyasem. Účinkují v něm Will Smith (hlavní postava), Bruce Greenwood a další.


V nedaleké budoucnosti, na Zemi v roce 2035, kdy roboti tvoří spolehlivou a nedílnou součást každodenního života, je detektiv John Spooner pověřen vyšetřením záhadné smrti Dr. Alfreda Lanninga, který byl duchovním otcem umělých bytostí a zformuloval tři zákony robotiky, podle nichž robot nesmí za žádných okolností ublížit člověku. Na místě činu detektiv nalézá robota Sonnyho. Spáchal vědec sebevraždu, nebo ho tento robot zavraždil? To by nejen znamenalo zásadní porušení výše zmíněných zákonů, ale i obrovskou hrozbu pro lidstvo. Co by pak zabránilo robotům převzít kontrolu nad společností, když je lidstvo na jejich existenci závislé?


Můj názor na film: Nesnáším roboty xD Ale tenhle film je fajn.


7. Percy Jackson: Zloděj blesku

Percy Jackson je americko - kanadský film Chrise Columbuse na motivy úspěšné knižní série Ricka Riordana Percy Jackson a Olympané.


Zeus a Poseidón se dohadují ohledně blesku, jenž byl Diovi (Zeus) ukraden. Zeus se ohání válkou a zabitím Poseidonova syna Percyho. Percy jede na školní výlet s profesorem Brunnerem a svým nejlepším kamarádem Groverem. Během exkurze v muzeu si s ním chce promluvit jeho učitelka matiky. Během rozhovoru se ho vyptává na Diův blesk. Promnění se na Fúriu a chce ho zabít. Fúriu zažene Brunner a dá Percymu nějaké pero. Percy se po menší hádce se svým nevlastním otcem vydává s Groverem do jakéhosi Tábora. Cestou jsou napadeni velkou nestvůrou - Minotaurem. Minotaurus zabije Percyho matku a Percy zabije Minotaura. Po vyčerpávajícím boji omdlí a probudí se v Táboře. Od Brunnera, který je zároveň Cheíronem se dozvídá že je synem Poseidona. Během boje o vlajku porazí dceru Athény Annabeth. O táborovém ohni se mu zjeví Hádes a nabízí mu výměnu Percyho matky za Diův blesk. Po táborovém ohni se Percy vydá do podsvětí. Pomůže mu Luke a dá mu mapu, létající tenisky Converse a štít. Percy, Annabeth a Grover jdou najít tři Persefoiny perly, které můžou člověka dostat v podsvětí. První najdou v New Jersey. Dostanou se do domu Medúzy a nakonec jí Percy s pomocí IPhone zabije. Vezmou první perlu a pokračují dál. Druhou najdou v chrámu bohyně Athény. Bojují tam s Hydrou a Percyho zachrání to, že je syn Poseidona a umí ovládat vodu. Třetí perlu najdou v kasínu Lotos. Zůstanou tam několik dní aniž by si to uvědomili. Percymu pomůže jeho otec. Při útěku z kasína seberou Jaguára a jedou do Hollywoodu. Po úplatu převozníkovi se dostanou až do Hádova paláce. Hádes žádá po Percym blesk a nedbá protestů že Percy ten blesk nemá. Nakonec najdou ten blesk v Lukově štítu...


Můj názor na film: Celkem jsem nepochopila děj D':


6. Sám doma 2: Ztracený v New Yorku

Kevin McCallister je znovu osamocen. Na letišti v Chicagu, odkud jeho rodina na Vánoce odlétá do Miami, ztratí příbuzné z dohledu, běží za mužem, který má stejný kabát jako jeho otec a omylem nastoupí do letadla do New Yorku. Když si uvědomí, že je sám v tomto městě, začne se radovat. Jeho zavazadlo ale odletělo do Miami, kde ho najde Fuller a jako první si uvědomí, že se Kevin ztratil. Rodiče se Kevina pak snaží najít pomocí policie na chicagském letišti. Nakonec je napadne, že ho mohou vystopovat pomocí otcovy kreditní karty, pokud ji použije. Tu Kevin má, protože mu předtím táta půjčil svou příruční tašku.

Kevin se rozhodne ubytovat v luxusním hotelu Plaza. Tam vzbudí podezření v recepčním Hectorovi, který se dokonce vloupá do jeho pokoje. Odtud ho Kevin dostane pomocí nafukovacího klauna ve sprše a nahrávky svého strýce Franka, který ho vyžene. Mezitím se z vězení dostanou "mokří banditi" Harry a Marv z prvního filmu. Ty Kevin jednou náhodně potká na ulici, Harry Kevina pozná a začnou ho pronásledovat. Když se vrátí do hotelu, pan Hector mu oznámí, že kreditní karta, ze které platí, je kradená. Kevin z hotelu uteče, ale znovu ho chytí Harry a Marv. Ti mu prozradí, že chtějí vyloupit Duncanovo hračkářství. S majitelem hračkářství se předtím Kevin seznámil. Rozhovor si Kevin nahraje a znovu uteče.

Kevinovi rodiče se mezitím dozvědí, kde Kevin je, a okamžitě se vydají do New Yorku. Tam si stěžují u personálu hotelu, že nechal Kevina utéct a jako omluvu dostanou apartmá. Kevinův otec se vydá na policii a matka sama po městě hledá syna.

Kevin začne připravovat plán, jak znovu dopadnout mokré bandity. V opravovaném domu svého strýce a tety na ně nachystá několik pastí. Pak se vydá k hračkářství v době, kdy ho ti dva vylupují a vyfotí je při tom. Pak prohodí kámen výlohou, aby spustil alarm. Lupiči ho proto začnou honit až k domu Kevinova strýce. Tam si banditi znovu projdou několika pastmi. Kevin později vyběhne z domu a Harry s Marvem se vydají za ním. Kevin uklouzne na ledě, a tak se jim podaří ho chytit. Zrovna, když už se Harry chystá Kevina zastřelit, objeví se žena, co se v parku stará o holuby, se kterou se předtím Kevin seznámil, a hodí na lupiče krmivo pro holuby, které se přilepí na nátěr, jenž mají banditi na sobě díky poslední Kevinově pasti. Díky tomu se holubi vrhnou na lupiče. Kevin pak spustí rachejtle, které předtím koupil, aby přilákal policii. Ta oba bandity zatkne.


Můj názor na film: Určitě se na to podívejte, je to zábava


5. Alvin a Chipmunkové 3

Alvin a Chipmunkové je americký animovaný film. Chipmunkové jsou tři veverky (Alvin, Simon a Theodor), kteří krom toho že umí mluvit tak umí i zpívat. Vypadají stejně jako běžné veverky.


Na jednom stromě žijí tři neobyčejné veverky – Alvin, Simon a Theodor. Neumí jen mluvit, ale dokonce i překrásně zpívají. Strom tří chipmunků, ale jednoho dne pokácejí, aby mohl sloužit jako vánoční stromeček. Zmatení chipmunkovové se dostanou do dárkového koše neúspěšného skladatele Davida. Ten se s nimi skamarádí, pozve je k sobě domů. Navrhne jim, že u něj mohou bydlet, pokud budou zpívat jeho písničky.


Můj názor na film: Jsou takoví milí!


4. Ledoví království

Jedna z mých oblíbených pohádek. Vyrůstala jsem na ní a první krát jsem se s ní setkala, když jsem byla u sousedky v domě. Tak si užívejte videa!

Ľadové kráľovstvo (angl. Frozen) je americký animovaný hudobný fantastický film z roku 2013, produkovaný Walt Disney Animation Studios a vydaný prostredníctvom Walt Disney Pictures. Príbeh je inšpirovaný rozprávkou Hansa Christiana Andersena Snehová kráľovná. Režisérmi filmu sú Chris Buck a Jennifer Lee. 2. marca 2014 získal dve ceny akadémie: najlepší animovaný film a najlepšia pieseň „Let It Go“.


Tady je několik verzí singlu Let It Go:


Cover verze od Demi Lovato:


A tady je má najoblíbenější francouzská verze:


3. Titanic

Jeden z neznámějších filmů natočených dle skutečné události.

Titanic je americký katastrofický-romantický film o potápění lodi Titanic, který režíroval, napsal, spoluprodukoval a na střihu jehož spolupracoval James Cameron. V hlavních rolích jsou obsazení Leonardo DiCaprio jako Jack Dawson a Kate Winsletová jako Rose Dewittová Bukaterová, dva členové rozdílných společenských tříd, kteří se do sebe zamilují během nešťastné plavby na palubě nové lodi. Hlavní postavy a ústřední milostný příběh nejsou vymyšlené, napsané podle Beatrice Wood, pak jsou zde i postavy (jako například členové posádky lodi nebo pasažéři) které jsou do děje zasazeny podle historických údajů. Gloria Stuartovna hraje starou Rose, která vypráví celý příběh, původně vyprávěný Beatrice Wood.

Produkce filmu začala v roce 1995, kdy Cameron začal s natáčením opravdového vraku RMS Titanic. Vymyslel milostný příběh tak, aby přiměl diváky vžít se do tragédie ze života. Natáčení se konalo na palubě lodi Akademik Mstislav Keldyš - která pomáhala Cameronovi v natáčení opravdového vraku - pro moderní scény a rekonstrukci lodi byla postavena v Playas de Rosarito v Baja California, Mexiko. Cameron také použil zmenšeniny a počítačovou grafiku, aby znovu vytvořil potápění. Titanic se v té době stal nejdražším filmem v historii, přičemž jeho rozpočet byl přibližně 200 milionů USD s financováním od Paramount Pictures a 20th Century Fox.

Film měl být původně uveden do kin 2. července 1997, ale postprodukční zpoždění posunulo uvedení filmu na 19. prosinec 1997, do Slovenské kin byl uveden 5. února 1998. Film se stal obrovským úspěchem jak na poli kritiky, tak i komerce a vyhrál jedenáct Oscarů, včetně nejlepšího filmu. Stal se nejziskovějším filmem všech dob s celosvětovými příjmy více než 2 miliardy USD.


Můj názor k filmu: Prostě úžasné! Jen škoda, že Titanic nebývá tak často :(

Originální soundtrack k filmu:


2. Knight Rider

To jste nečekali, co? :D Jo, jsem holka, ale baví mě i takové filmy a nestydím se za to. Tenhle film mám moc ráda, ale první příčku v mém životě nedosáhne nikdy! :D


Knight Rider – Legenda se vrací (Knight Rider) je americký televizní seriál navazující na seriál Knight Rider z 80. let. Značka inteligentního auta KITT, což je zkratka z Knight Industries Three Thousand, je Ford Mustang Shelby GT500KR.


Děj seriálu
Je v podstatě podobný původnímu seriálu. Bývalý voják Mike Traceur, syn Michaela Knighta během první epizody "Rytíř v zářivé zbroji" změní identitu na Mikea Knighta. Stává se řidičem vozidla KITT - Knight Industries Three Thousand. Pracuje pro Knightovo centrum pod velením FBI. Šéfem tohoto zařízení je agentka Carrie Rivaiová a Alex Torres. V týmu pracuje také vědec a stavitel KITTa Dr.Charles Graiman, jeho krásná dcera Sarah, počítačový expert Billy Morgan a lingvistka Zoe Chaeová. Později se tým zmenší pouze na Mikea, Saraha, Billyho a Zoe a obnoví znovu FLAG (Nadace pro právo a pořádek). V originální verzi propůjčil hlas KITTovi populární herec Val Kilmer.


Můj názor na film: Škoda, že KITT nebyl úplně otestován :( Ale i přesto je to výborný film. Doporučuji, pokud máte rádi rychlá auta.


1. Divergence

A nakonec to nejlepší. Tedy... aspoň pro mě :D Divergence! Tenhle film je prostě The Best!


#DivergentFan


Divergence je americký film z roku 2014 režiséra Neila Burgera, založený na stejnojmenné knize od Veronicy Roth. Jedná se o první filmové zpracování knižní série Divergence, které produkovali Lucy Fisher, Pouya Shabazian a Douglas Wick se scénářem od Evana Daughertyho a Vanessy Taylor. V hlavních rolích se objevili Shailene Woodley, Theo James, Zoë Kravitz, Ansel Elgort, Maggie Q, Jai Courteney, Miles Teller a Kate Winslet. Světová premiéra filmu proběhla 18. března 2014 v Los Angeles, do kin v České republice film vstoupil 1. května.


Pokračování filmu, s názvem Rezistence (v originálním názvu Insurgent), mělo premiéru ve Spojených státech dne 20. března 2015. Jedná se o filmové zpracování druhé knihy z série Divergence. Poslední kniha, s názvem Aliance, bude rozdělena na dva filmy.


Můj názor na film: Konečně jsem našla něco, co je pro mě to pravé!

Tak, a to je všechno! Trvalo mi hodně dlouho, než jsem tohle všechno napsala. Snad toho není až tolik, aby to bylo zlé :) Snad se vám článek líbil a určitě napište do komentářů, jestli jste nějaký film viděli nebo se na něj chcete podívat :)

Vidíme se při dalším článku! Děkuji za přečtení a přeji hezký den!
Sia

Komentáře

Lucy Lupinová(Bradavice)

2008 kde hraje David Hasselhoff? Nespletla ses náhodou? V roku 2008 vyšel film Knight Rider: Legenda se vrací a od roku 2009 točili seriál, Hasselhoff hrál v 80.-tých letech!

Lucy LupinováTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Sia23VIP(Teorie velkého třesku)

Sia: *zamilovala se do Knight Ridera smajlsmajl* Asi přece jen vyjde na první příčku smajl Jinak, existují dvě verze tohoto filmu: z roku 2008, kde hlavní postavu hraje David Hasselhoff a druhá, lepší verze, kde hraje Justin Bruening (já ho prostě zbožňuji smajl). V druhé verzi je KITT také vylepšen: změnil se zvenku, má větší rychlost a podobně smajl

Asi si myslíte, že jsem se docela zbláznila smajl Já taky smajl

Sia23To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.