Life with Terka:D

Pedagogika jako předmět ve škole?

Ahoj


Po miulém článku, kdy jsem se rozepsala o pajdě mi přišlo spoustu ohlasů. Hlavně tedy do zpráv za co jsem samozrejmě moc ráda.A tak vám tady ještě jendnou děkuji.


V tomto díle jsem se rozhodla napsat něco o tom jaké to je mít jako předmět pedagogiku. Co se tam učíme, jestli je to něak těžké a tak.Předem říkám...evím jak tento článek bude dlouhý a smysluplný...sama ještě nevím co budu psát:D A jdeme na to.


Kdo jste nečetli můj předešlý článek, tak jsem na středí pedagogické škole na oboru předškolní a mimoškolní pedagogika( taková ta klasika:D) A jako jedem z "nových" předmětů a zároveň maturitních máme pedagogiku. Jde tady vlastně o předmět kde se učíme jak přistupovat k dítěti, jak a co ho v jednotlivém věku učit. My a jako si myslím většina škol co má oba předměty to máme velice úzce spojené z psychologii. To znamená že co se učíme v pedagogice ce učíme i v psychologii jen teda z psychického hlediska.


Co si myslím o pedagogice já? Já nevím...nechci být hnusná ale přijde mi to jako ztráta času. Dvě hodiny týdně zbytečné. Vše co se tam učíme mi přijde takové jasné a nebo zbytečné.Například...jak pristupovat k dítěti? Jak se toto můžeme vůbec učit? Každé dítě je snad jiné a sami budeme muset potom přijít na to jak se k němu máme chovat.A nebo co nám paní učitelka hodně zdůrazujě že dítě potřebuje lásku....bezva ale kdo toto neví a nebo na to nepřijde sám. Myslím si že už tak máme moc hodina tak toto ám mohlí dát já nevím třeba až do třeťáku.


Co jsme se tam učili? Tady toto kdo se v tom neorientuje tak nebude vědet o co jde, ale tak aby jste měli takovou menší předtavu:

Dítě předškolní a mladší školní věk

Sociálněprávní ochrana

Školní klima

Vzájemné vztahy

Rámcový vzdělávaí program


Ach no a jelikož se mi to trochu protáhlo a já už musím jít..a taky nevím co bych už napsala tak se mně klidně ptejte... ráda odpovím

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.