Lehárko

Jorkšírský teriér

Jorkšírský teriér je plemeno malého vzrůstu řadící se mezi teriéry, které pochází ze Spojeného království, kde bylo využíváno k lovu hlodavců. Dnes je jorkšírský teriér využíván především jako společenský pes , stále si však zachoval původní povahu. Je to ostražitý, temperamentní a inteligentní teriér, pro kterého je typickým vnějším znakem dlouhá, hebká a lesklá srst.

Moje zkušenost: 
 

Už sedm let mám malou fenku Jorkšírského teriéra.  Je to opravdu přítulný pejsek. Když byla malá, tak jsme jí moc nepouštěli k ostatním pejsům, protože byla nemocná. Takže si nezvykla na jiné pejsky, Teď se jich bojí a štěká na ně. Když jí bylo 5, koupili jsme jí kamarádku. Bylo to malinečké štěňátko. Mysleli jsme si, že když to bude štěňátko, možná ji bude brát jako za svoje štěně, ale to jsme se spletli. Sisinku kousala, štěkala na ní a malá Sisina se jí bála, proto jsme ji museli dát pryč. Bylo nám to moc líto, ale Ťapinka jí prostě neměla ráda.

Jak se bojí Ťapka těch psů, tak jednou začala štěkat na vlčáka a ten jí chytl za ucho a prokousl jí to ucho. Ale ona na něj začala štěkat znovu, ale tentokrát jsme jí už chytli.

Tím chci říci, že když nebudete zvykat psy na další psy, mohou dopadnout jako naše Ťapina. Uštěkaní a budou se bát ostatních psů.  Tak to je vše, doufám že se vám článek líbil.

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.