Jane Hotel Mania
Hra - Jane Hotel Mania
Video se načítá
Ultimate Mega Hoops
Hra - Ultimate Mega Hoops
Video se načítá
Ravenwood Highschool Dress Up
Hra - Ravenwood Highschool Dress Up
Video se načítá
 

Kiwča :D

Pro začínající koňáky (a nejen pro ně)

Ahoj! 

Dneska tu máme takovou... "kravinu" o koních :) Je to hlavně pro začínající lidi, ale budu ráda když si to přečtou i ti co nejezdí, nebo i ti, kteří naopak jezdí déle :)  Budu tady vysvětlovat různý kraviny... Asi jen ohledně kroku, klusu a ostatních věcí kolem koní :) Jdeme na to!

Základní slovníček koňáka

Ohlávka+voďák-Tuto věc má kůň na hlavě když ho někam převádíte a vodítko se k tomu připne a máte to jako pejska :D


Uzda- Kůň jí má na hlavě při ježdění.... Při jízdě máte v rukou otěže. 


Sedlo- Na něm sedíte když jedete na koni. Nohy se dávají do třmenů.


Lonž- Takový dlouhý provaz (něco jako dlouhý voďák, ale připíná se k uzdě) na který si vás při první hodině trenér pravděpodobně připne, aby jste se naučili věřit koni a nemuseli s ním rovnou pracovat (řídit ho).


Kopyťák- čistítko na kopyta


Hřibílko- Tím se koni čistí srst. Kde má nějaký špinavý nebo zpocený tak ho vyčistěte hřibílkem-dělejte kruhy. Většinou je gumové a má tam takové..... Výstupky :)


Kartáč- Tím se většinou po "hřibílkování" učesává srst:) A tak jakože to co tam není přilepené bahno... Umím super vysvětlovat :D


Dečka- Dává se pod sedlo na koně.


První hodina

První hodina záleží zejména na trenérech... Pravděpodobně si vás vezmou na lonž a budete krokovat a dělat nějaké cviky jako..... Teď nevím... Zvedni jednu, druhou ruku, zvedni obě ruce, dotkni se pravou rukou levé špičky nohy.... Nevím třeba tohle jsem dělala já, ale teď nevím..... Taky se většinou učí držení těla a říká se vám jak se s koněm pracuje :) 

No..... A postupně začnete klusat:


"Slovník" ke klusu :) - Lehký klus= Vysedáváte (zvedáte se) na koni a pokaždé když vnější noha (noha blíže venku jízdárny či čeho) jde dopředu vy by jste měli jít nahoru :) 

                                   Lehký sed= Ve velkých uvozovkách "stojíte" ve třmenech... Je to takovej ten postoj jak maj žokejové :D Akorát bez dostihovejch třmenů to jde hůr (ale to je teď fuk :) )

                                   Pracovní klus= Sedíte v sedle když kůň kluše... Hodně se držte kolenama :) 

                                   Přesedni si= Jak jsem psala-když jde vnější noha koně dopředu vy (pokud jedete v lehkém klusu) se zvedáte- a přesedni si znamená, že jdete opačně. Takže si máte sednou řeknout si RAZ,DVA a pak zase vysedávat :) Někomu se to nepovede hned tak nezoufejte :)

                                     

Držení těla

Tak a teď vás mistr bude poučovat, jak se má na koni správně sedět! :D

Takže:

Za prvé: Musíte sedět vzpřímeně neprohýbat záda a koukat před sebe.

Za druhé: Prošláplé paty ve třmenech a přitlačené ke koni....

Za třetí: Vždycky i když vysedáváte, musíte mít ruce ve stejné poloze-nezvedat! Případně položené na přední rozsoše :D Na sedle :) 

Za čtvrté: Držte se kolenama na koni :) 

A to je k takovým základům vše :) 


Předem chci poznamenat (než zase někdo něco napíše), že já jsem se tyhle věci musela učit plus, mínus sama takže je možné, že to je špatně... A taky je možné, že se neumím vyjadřovat :D Takže klidně napište tohle máš špatně, ale nerejpejte! A taky nepište, že ke všemu nemám napsáno vše to já vím :) Děkuji :) 

Zatím papa <3




Komentáře

kusikVIP(Klacek)

Kámo... Ty umíš se vypisovat o koních jako já o morčatech smajl. To nikdo jen tak neumí smajl. K tomu, jsem jediná která nenávidí koně? ._.

kusikTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.