KAROL´S BLOG

Pět elementů (3)

Mňauky holky a kluci. Máme tady další díl Pěti elementů. Tentokrát to začne být konečně trochu napínavé. **bohužel jenom trochu*** Tak jdeme na to...


Druhý den se Verča probudila jako poslední. V noci byla dlouho vzhůru a proto byla unavená. Slezla z palandy, převlékla se a šla na snídani.
,, ÓÓ. Tak tady je naše Šípková Růženka. Jakpak ses vyspala. ´´ dělal si srandy Jack.
,, Ha... ha...ha. Moc vtipné. Náhodou jsem včera vůbec nemohla spát. ´´ řekla ospale Verča. Šla ke kuchařkám, aby si vyzvedla snídani. Dostala volská oka s anglickou slaninou. Vzala tác, dala na ni talíř, se snídaní, příbor, hrnek teplého kakaa a odnesla tác ke stolu.
,, Jak to, že ses nevyspala. ´´ ptala se ji Rachel.
,, Neřeš. ´´ odbila ji Verča a pustila se do jídla.
Před obědem dorazily na první zastávku k městu s přístavem jménem Misili. Když tam dorazily, začali se všichni tlačit k prknu na ostrov.
,, Netlačte se! Netlačte se, jinak spadnete do vody. Pomalu! No tak! ´´ volala na ně Melisa. Když už byli všichni na pevnině, upozornila je ještě, aby nechodily mimo město, a aby byly všichni za hodinu a půl zpátky na molu.
Zatím, co ostatní šli no novějších čtvrtí kupovat suvenýry, Verča, Jack, Rachel a Dave šli do poněkud starší čtvrti.
,, Co tady jako máme dělat. Nejsou tu žádné obchody, ani žádné občerstvení, kde bychom mohly ochutnat, jak tady vaří. ´´ postěžovala si Rachel.
,,No tak. Vždyť si tady jen něco vyfotíme, a pak půjdem. To vydržíš. ´´ uklidňoval ji Dave.
,,A nezoufej, támhle je nějaký obchod´´ zavolala Verča a rozběhla se k němu.
,, Počkej! Ne tak rychle. Zpomal! ´´ volaly za ní ostatní.
Protože Rachel už nebyla nevrlá, že tam není obchod, ale byla velice ráda, že může utratit nějaké peníze za suvenýr. Koupila si náramek s korálky a s červeným, modrým, zeleným, a bílím kamínkem. Prodavač jim prozradil, že to znázorňuje soulad čtyř živlů. Ohně, vody, země, a vzduchu.
,,Pochází z poza Ostrova ztracené dcery ´´ prozradil jim prodavač.
,,Proč se jmenuje Ostrov ztracené dcery? ´´ zajímal se Jack.
,,Dříve se jmenoval samozřejmě jinak, ale to jméno se změnilo, když jednomu bohatému kupci podivný muž v černém unesl dceru. Prý si ji chtěl vzít za ženu, nebo co. Protože ten kupec byl bohatý, tak samozřejmě vypsal odměnu tomu, kdo mu jeho dceru přivede zpátky. Spoustu odvážlivců se tam vypravilo, mezi nimi i já, ale všichni zahynuli. Já jediný jsem se odtamtud vrátil. Poznal jsem tam osobně tu dívku. Neuměla anglicky, tak jsem ji to za ten týden co jsem tam zůstal naučil. Ale když jsem prchal z ostrova, ten podivný chlap mi vypíchl oko. Nakonec už kupec ztratil trpělivost a vypravil se tam sám, ale také se nevrátil. Od té doby se tam už nikdo nevypravil, a také se ten ostrov od té doby jmenuje Ostrov ztracené dcery. Proslýchá se, že ji můžou zachránit jen duchové čtyř živlů a spolu s pátým můžou porazit chlapa v černém. Ale ten pátý živel nikdo nezná a to je ten problém. ´´ dokončil historku prodavač.
Všichni tam chvíli stáli mlčky, poté Rachel zaplatila, a šli.
,,To už je tolik? ´´ divil se Jack, když se podíval na hodinky.
,,Už se musíme vrátit. Za pět minut už musíme být u přístavu. ´´ na nic nečekali a běželi směrem k místu, kde stála loď, na které přijeli. Když se vrátily, tak zrovna všichni nastupovali na loď. Jen co nastoupily, zvedlo se prkno a všichni se měli připravit na oběd. Po obědě se odrazily od přístavu, a vypluly k další zastávce. Po obědě zase hráli nějaké ty hry a měli také volnou zábavu. Mohli si v jídelně u stolu kreslit, vyrábět atd...
Večer si zase Verča, Dave, Jack, a Rachel povídali.
,,Myslíte, že je to pravda? ´´ začala Verča.
,,Co myslíš? ´´ chtěl vědět Dave.
,,No tu historku, jak nám vyprávěl ten prodavač. ´´ připomněla mu Verča
,, Aha. No. Já si myslím, že by to mohla být pravda. Co myslíš ty Rachel? ´´ odpověděl Dave.
,, Já si myslím, že to asi nebude pravda. Ani nevím proč. Prostě mi přijde celé přitažené za vlasy. A co ty Jacku. Jacku? ´´ ptala se Rachel.
Jenže Jack už dávno spal. Ostatní uznali, že je pozdě, tak si popřáli dobrou noc a šli spát. Teda až na Verču. Nemohla usnout. Stále přemýšlela o té historce. Bylo jí líto té holky, kterou unesl ten tajemný muž v černém. Nebo je to jen výmls jak to řekla Rachel. Ty myšlenky ji pronásledovaly i ve snu. Nemohla se zbavit pocitu, že by se té holce mělo pomoct. Jenže kdo by se za ní měl vydat? Když viděla, co to udělalo s tím prodavačem, tak se ji tam samozřejmě nechtělo. A kdo jsou ti čtyři duchové živlů, a který je ten pátý. Tolik otázek, a žádná odpověď.


Tak, to by bylo všechno. Mějte se hezky a...ČAU

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.