Jak být uspěšná na YouTube

10 faktů o filmu Titanic

             10 faktů o filmu Titanic

1)  Gwyneth Paltrow měla hrát Rose. Nakonec roli získala Kate Winslet.


2) Tmavý kabát, který Rose ve filmu nosila, byl u scény potápění lodi čtyřikrát větší, aby dokreslillidskouzranitelnost během katastrofy


3) Ve scéně, kdy se Jack chystá kreslit Rose, řekne: "Lehni si na tu postel, tedy myslel jsem gauč." Ve scénáři byl zmíněn pouze gauč, ale Cameronovi se Leonardovo nervózní přeřeknutí tak líbilo, že ho ve filmu nechal.


4) Leonardo DiCaprio a Kate Winslet se od dob natáčení Titanicu stali nejlepšími přáteli.


5) Kate Winslet byla jedna z mála, kdo odmítal nosit pod šaty neopren. Veškeré natáčení probíhalo v ledové vodě ve vybudované nádrži. Kvůli tomu dostala zápal plic.


6)Jméno Jack Dawson si režisér James Cameron vybral na hřbitově v Halifaxu, kde je pohřbeno 309 obětí Titanicu.


7) Kate Winslet a Gloria Stuart se staly prvním párem hereček, které byly nominovány na Oscara za stejnou roli ve stejném filmu. Gloria Stuart byla také nejstarší nominovanou herečkou vůbec.


8)Gloria Stuart, která hrála starou Rose, byla jediným člověkem na place, jenž žil v době potopení Titanicu v roce 1912.


9) James Cameron jako režisér strávil více času v ponorce než na souši.


10) Kus dřevěného atrefaktu, na kterém se zachrání Rose (a který je neustále terčem vtipů, že by se na něm v pořádku zachránili dva) opravdu existoval a můžete ho vidět v muzeu. 



Doufám že se vám tento článek líbil a zatím Ahoj :3 



Komentáře

Cleo 5842VIP

Super článek, ale u pětky myslím že ona ten neopren nosit nemohla, právě kvůli těm šatům, nějak by to pod tím bylo vidět nebo co. smajl A ještě že Rose hrála Kate Winslet, Gwyneth Paltrow by se mi v té roli nelíbila. smajl

Cleo 5842To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.