IAmBooksNerd

Lenost ba i nechuť bookholiků

Ahoj!
Určitě to taky znáte. Někdy prostě přímo nechcete nic dělat. Nekoukáte na žádné nové filmy ani na seriály, které máte rozkoukané, nečtete knížky, ačkoliv jich už pár máte nahromaděných, jelikož jste přes školu na ně neměli moc času, nebo dokonce rozečtených. Dá se to lehce hodit na to, že je venku až moc krásně, abychom byli doma, ale pokud se válíte jenom na gauči, tak je to přesně tenhle případ.


Touto fází si zrovna opět procházím já. Celé dny se válím doma na gauči a sleduji Buffy, ačkoliv jsem všechny díly viděla miliónkrát.


Nezbývá mi nic jiného než se s tím smířit. Při představě, že bych si pustila Teen wolf (Vlčí mládě)


nebo Arrowa


či Pretty little liars (Prolhané krásky),


které mám rozkoukané, se mi přímo zvedá žaludek. Vedle mě leží Labyrint 3: Vražedná léčba, ve které jsem došla asi na 75 stránku a ani za boha se nemůžu přimět číst dál. A i kdybych se přiměla, tak bych si ten příběh tolik neužila. Možná je to tím, co se tam má stát a tím faktem, že vím, co se tam stane... ale prostě nechci. Je to lenost smíšená s nechutí. Nechuť číst, koukat na seriály a všechno nové. Přitom jsou ty seriály, i ta knížka, naprosto úžasné. Když toto postihne Bookholika tak je to opravdu tragédie. Když se donutíte k tomu si to pustit nebo číst, tak si to neužijete a akorát si to zprotivíte, ale když nic neděláte, tak máte pocit, že jste líní a neproduktivní. A to taky není dobře.
No jo, jenže co tedy dělat?
Je to jednoduchý. Prostě se do toho nenuďte a nechte to být. Dělejte něco úplně jinýho. A to vlastně platí úplně u všeho. Když se Vám do toho nechce, tak to nechte být a dělejte něco jiného. Třeba si něco nakreslete nebo se začněte věnovat něčemu úplně novému, co vás bude bavit. Pak samy uvidíte, že se vám najednou bude zase chtít číst nebo budete mít náladu si pustit seriál.
Tohle je už po několikáté, co mě toto postihlo. Má to tak trochu podobné příznaky jako syndrom vyhoření.

A co vy? Taky se vám toto už někdy stalo? Jak k tomu přistupujete? A co pomáhá Vám?

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.