Holčička, která měla ráda Toma Gordona

Tento článek bude něco jako čtenářský deník. Takže pokud nechcete vědět o čem tato knížka je,tak bye;)   Holčička, která měla ráda Toma Gordona

                         Stephen King

 hlavní postava : Trisha (9 let) 

 vedlejší postavy : Péťa (13 let), matka

 DĚJ : Matka Trishy a jejího bratra Péťy naplánuje pěší výlet. Hned na začátku se začnou jako obvykle Péťa s matkou hádat o jejím rozhodnutí opustit jejich otce. Trisha nehodlá poslouchat jejich nesmyslné hádky a proto se schválně opožďuje. Zachce se jí, ale na záchod. Pokouší se to sdělit matce, ale ta je zabraná do hádky s jejím bratrem, proto se Trisha rozhodne, že jen sejde z cesty a za stromem si dojde na malou. Namísto, aby se vrátila se vydá do prostřed lesa s myšlenkou, že se nemůže ztratit a vyjde na druhé straně zase na stezku. Trisha, ale uklouzne a celá dezorientovaná se vydá na opačnou stranu - do hlubokých Appalačských lesů ve státu Maine.V batůžku jí zůstala lahev vody, dvě čokoládové oplatky, bramborové lupínky, vařené vejce, sendvič, láhev limonády, pláštěnka, Gameboy a walkman s rádiem. Občas si pustí rádio, aby zjistila jestli po ní pátrají, nebo si poslechne zápas jejího oblíbeného baseballového týmu Red Sox, kde hraje Tom Gordon. Pokouší se vystačit s trochou jídla a pití. Dostává se hlouběji do lesa a začíná mít halucinace.

!!!pokud si knížku chcete přečíst, nečtětě si zbylý octavec!!!

Během cesty se hodně poraní a dokonce má i zápal plic. Má pocit, že jí sleduje velká zrůda, ketrá není v knize něják zdůvodněná, tudíž si můžete domyslet jestli to byla jen pouho pouhá halucinace Trishy, nebo v lese bylo opravdu něco co se jí chystalo zabít. Trishu dokonce vystopuje medvěd a pokouší se jí zabít, ona, ale statečně bojuje. Naštěstí jí najde lovec a vystčelí na medvěda, který uteče. Příběh končí v nemocnici, kde se Trisha po dlouhé výpravě setká se svými rodiči a Péťou. 

MŮJ NÁZOR NA KNIHU:  Tato knížka se mi velice líbila. Patří k mým nejoblíbenějším knihám. Právě od Stephena Kinga čtu knihu ,,Temná půle", takže pokud se Vám bude líbit ⬆ tento článek. Tak samozřejmě napíšu i o této knize! Děkuji, těm co si to přečetli až do konce ✿!

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.