Hororové povídky

Záhadné mizení lidí

Ahoj, dnes tu máme záhadné mizení lidí!

Neztratili se, ale doslova se vypařili …
Mnohým se to bude zdát možná přitažené za vlasy, ale německý novinář a spisovatel Ernst Meckelburg zdokumentoval ve své knize – Důkazy z onoho světa, velmi přesvědčivé, ale nepochopitelné svědectví o mizení lidí, kteří jakoby se vypařili z našeho světa.

V březnu roku 1975 se například beze stopy ztratila američanka Martha Wrightová. Se svým manželem procházela Lincolnův tunel, který se nachází pod řekou Hudson a její muž ji poprosil, aby mu ze zadního skla ometla sníh, který mu překážel ve výhledu. Manžel tedy v tunelu zastavil na bezpečném místě, jeho manželka Martha vystoupila a přesunula se k zadní části auta. Manžel po chvíli zjistil, že jeho manželka se záhadně ztratila. Od té doby ji už nikdy nikdo neviděl.

Další nevysvětlitelné zmizení se stalo v noci z 12. na 13. června roku 1977, kdy se Stanley Hodge a jeho manželka vraceli domů do New Yorku. U řeky Hudson museli kvůli defektu zastavit. Manžel během vyměňování pneumatiky zjistil, že jeho manželka z předního sedadla beze stopy zmizela. A to ji vůbec neviděl ani neslyšel z auta vycházet. Na sedadle a na podlaze auta zůstalo jen její oblečení a boty. Mohla se jeho žena jen tak z ničeho nic vypařit? Kde vlastně zmizela? Policie ze začátku podezírala manžela ze spáchání zločinu, ale nakonec ho museli pro nedostatek důkazů propustit. Manžel svou ženu navzdory několikaletému hledání nikdy nenašel a dodnes je na seznamu zmizelých lidí.

Šokující zmizení se stalo také v červenci roku 1960, kdy se v Národním parku v Tennessee beze stopy ztratil sedmiletý Dennis Martin. Chlapeček byl na procházce s rodiči a utíkal několik kroků před nimi. Náhle se z ničeho nic rozplynul ve vzduchu, prostě po něm nezůstalo nic. Rodiče z toho byli v pořádném šoku a navzdory důslednému vyšetřování a pátrání se chlapečka nikdy nepodařilo najít. Může se někdo jen tak z ničeho nic rozplynout před očima jiných lidí?

Benningtonský trojúhelník
Lidé mizeli i na jiných místech USA a jedna oblast v jihozápadním Vermontu se stala záhadnými mizeními velmi známou. V blízkosti osady Mt. Glastonbury při Benningtonu se v letech 1945 až 1950 ztratilo nejméně devět lidí. Tato oblast proto dostala pojmenování Benningtonský trojúhelník, protože po ztracených lidech se jakoby slehla zem.
Všechno to začalo 12. listopadu 1945, kdy zde zmizel zkušený myslivec Middie Rivers, který přes les doprovázel další čtyři lovce. Před očima těchto čtyř myslivců se z ničeho nic úplně rozplynul. Policie po něm pátrala bezvýsledně, nikdy ho nenašli.

V roce 1949 se zde ztratil šestapadesátiletý James Tedford, který v Benningtonu nasedl na autobus, ale už nikdy z něj nevystoupil. Všechny jeho osobní věci zůstaly v autobuse. Řidič si to neuměl vysvětlit, tak jako ani policie, která po něm vyhlásila pátrání. Nikdy ho už nenašli.

Podobně dopadla v roce 1946 i osmnáctiletá Paula Weldenová, která kráčela zdejší lesní cestou a před zraky několika svědků z ničeho nic zmizela. Všechna zmizení v Benningtonském trojúhelníku nebyla nikdy vyřešena a nikdo neví proč a kam se všichni tito zmizelí lidé poděli.

Ďáblova brána
Velmi tajemným místem v USA, kde se ztrácejí lidé, je oblast v kalifornské rezervaci Angels National Park, v blízkosti skály Devil’s Gate, v překladu Ďáblova brána. Od roku 1956 zde nevysvětlitelně mizí lidé a nikdo neví proč. Indiánské legendy sice říkají, že při Ďáblově skále z času na čas zlý duch stěhuje lidi do podsvětí, ale tuto legendu nikdo nebere vážně.

Všechno to začalo v roce 1956 kdy při Ďáblově skále zmizeli dva studenti – Donald Lee Baker a Brenda Howellová, které se nikdy nepodařilo najít. Šokujícím zmizením se dá nazvat i to z roku 1957, kdy zde zmizel osmiletý Tommy Bowman, který zde byl na výletě s otcem, strýcem a dvěma bratranci. Všichni kráčeli po lesní cestě, Tommy běžel pár metrů před nimi. Když vběhl do jedné zatáčky na lesní cestě, to bylo naposledy, kdy ho rodina viděla. Zmizel beze stopy, přesto, že o pár vteřin procházel zatáčkou otec, strýc i bratranci. Po chlapci dva týdny pátralo až 400 policistů, psi i dva vrtulníky – bezvýsledně.

Takto bychom mohli pokračovat dál. Zdokumentované případy říkají, že při Ďáblově bráně se od 2. světové války ztratilo už 15 mladých lidí, kteří zmizeli beze stopy, proto se této oblasti říká také Les ztracených dětí.

Dají se všechny tyto tajemná zmizení nějak racionálně vysvětlit? Všichni vyšetřovatelé těchto zmizení jsou v koncích, odborníci to neumí nijak vysvětlit, mnozí těmto případům nevěří. Svědci však jsou a málokdo asi bude pochybovat o tom, že by tolik lidí lhalo o zmizení svých nejbližších. Mohli všichni tito ztracení lidé, kteří se na různých místech světa (nejen v USA) čítající se na stovky, proniknout do jiné dimenze? Možná přitažené za vlasy, ale jiné vysvětlení dodnes nikdo nepřinesl.

A abych nezapomněla, nové články budou vycházet asi nejčastěji o víkendech, sem tam ve všední dny. :D

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.