Holky z HPD

Filmové zajímavosti #10

Ahoj,

dnes tu pro vás mám další díl filmových zajímavostí. Tentokrát je to, na vaše přání, Hra o trůny.






1) Kostýmy Noční hlídky jsou z části vyrobeny z koberců IKEA.












2) Ben Hawkey (Hot Pie) si otevřel v Londýně vlastní pekárnu s názvem "You know nothing Jon Dough". Dají se v ní zakoupit výrobky ze seriálové pekárničky jako vytvarované pečivo do vlčích tvarů z celozrnného kukuřičného chleba s pomerančovou kůrou, které jsou na vrchu potřené rozhřátým máslem.












3) Bílí chodci jsou z 95 % tvořeni skutečně maskami a kostýmy. Jediná věc, která se počítačově vytváří, jsou jejich zářivé oči. Namaskovat jednoho bílého chodce trvá přes 6 hodin.












4) Postavy Nočního krále se chopili hned 2 herci. Ve 4. a 5. sérii to byl Richard Brake, později ho z neznámých důvodů nahradil Vladimír Furdík.












5) Natalie Dormer (Margaery) po finálním díle šesté série při loučení se štábem obdržela na památku jednu z rekvizit - korunku královny Margaery.












6) Kromě filmového štábu byl americký prezident Barack Obama jediným člověkem na světě, který se mohl podívat na 6. sérii před oficiální premiérou.












7) Scény, ve kterých se oči Wargů při převtělování se do zvířat mění na bílo, jsou vyrobené pomocí CGI. Isaac Hempstead-Wright (Bran Stark) dokáže oční bulvy otočit dozadu tak hodně, že u něho CGI není potřeba.












8) Kit Harington (Jon Snow) má podle smlouvy zakázáno ostříhat si vlasy.












9) Herečka Emilia Clarke, si dodatečně nechala přidat do smlouvy doložku, že postava Deanerys, kterou ztvárňuje, už nadále nebude mít v seriálu nahé scény.












10) Kdyby si Iain Glen (Jorah Mormont) mohl vybrat způsob, jakým v seriálu umře, chtěl by zemřít na infarkt při vášnivé noci s Daenrys.







Do komentářů mi nezapomeňte napsat, jaký film nebo seriál by jste chtěli příště. Doufám že se vám článek líbil, jestli ano, určitě zanechte + a nějaký hezký komentář taky potěší.

Zatím ahoj               MarkyP

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.