Betsys Craft Mosaic
Hra - Betsys Craft Mosaic
Video se načítá
Computer Crash
Hra - Computer Crash
Video se načítá
Potion of Beauty
Hra - Potion of Beauty
Video se načítá
Mega Anime Avatar
Hra - Mega Anime Avatar
Video se načítá
 

Holky z HPD

FILMOVÉ ZAJÍMAVOSTI #1

Ahoj,

v téhle sérii vám budu psát zajímavosti o různých filmech, které si vyberu. Vždycky když se kouknu na nějaký film, je zajímavé si pak o něm přečíst nějaké zajímavosti. Doufám že vás tahle série bude bavit. Dneska to bude velmi oblíbená animovaná komedie. Ledové království!




1) K vytvoření Elsina hradu bylo za potřebí 50 animátorů.









2) Ve scéně, kde král listuje ve starodávné knize, můžeme na stránkách vidět zvláštní abecedu. Nápadně připomíná elfské runy z trilogie Pán Prstenů.









3) Každá vločka, která ve filmu spadne, je jedinečná díky speciálnímu generátoru, který pro film dokázal vyrobit 2 000 různých vloček.









4) Spekuluje se o tom, že rodiče Anny a Elsy zemřeli, když jeli na svatbu Lociky a Evžena z filmu Na vlásku.









5) Až na jednu vyjímku všichni čeští dabéři a dabérky své role namluvili i nazpívali. O Elsu se podělily Andrea Elsnerová mluveným slovem a Monika Absolonová zpěvěm. Společnost Disney totiž schvaluje dabéry ve svých filmech a Moniku schválila puze pro zpěv.









6) Aby Elsina ledová kouzla působila co nejdokonaleji, povolali tvůrci filmu na pomoc doktora Thomase Painetra, vědce z Jet Propulsion Laboratory v Pasadeně, známého prostě jako "doktor Sníh", který jim chování sněhu vysvětlil na molekulární úrovni.








7) Elsa je již druhou Disneyho postavou ztvárněnou Idinou Menzel. Jako první ztvárnila postavu Nancy Tremaine ve filmu Kouzelná romance.









8) Skutečný sob, který byl autorům předobrazem, názorně předvedl velice nečekanou věc, když ho svědilo ucho. Podrbal se zadními nohami, stejně jako by to udělal třeba pes. Sven si tuto dovednost později také osvojil.








9) Aby tvůrci filmu získali cenné poznatky pro tvorbu hradu v Arendelle, navštívili středověký hrad Akershus v Oslo a královský palác Stiftsgarden v Trondheimu, jednu z největších dřevěných budov ve Skandinávii, jejíž stavba stála v roce 1778 téměř 9 milionů liber.









10) Postavy Hans, Kristoff a Anna jsou pojmenovány po spisovateli Hans Christian Andersenovi.







Doufám že se vám článek líbil. Určitě zanechte + a komentář. Snad to pro vás bylo alspoň trochu zajímavé. Do komentářů mi můžete napsat, jaký film by jste chtěli příště.

Zatím ahoj               MarkyP





Komentáře

konemyVIP(Girl´s Dream)

Nejsou to elfské runy, ale trpasličí. Elfové používali tengwar.
Ještě jsem slyšela teorii, že rodiče Elsy a Anny jsou zároveň rodiče Tarzana.

konemyTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.