Girl online co nejde offline

Girl online 1. díl

                                                             Před rokem

22.listopadu

Ahoj, světe!


Rozhodla jsem se, že začnu psát blog.

Tenhle blog.

Možná se ptáte, proč to dělám.


Však víte, jaké to je, když zatřesete plechovkou koly, pak ji otevřete a její obsah vyprskne jako bomba? No, tak přesně se právě teď cítím. Vře ve mně tolik věcí, co bych chtěla říct, ale nemám dost odvahy na to, abych je vyslovila nahlas.
Táta ně kdysi řekl, abych si psala deník. Prý je psaní deníků  skvělý způsob, jak vyjádřit své nejniternější myšlenky. Taky povídal, že teprve za mnoho let a právě díky deníku si třeba lépe uvědomím, jak je mládí prima. Hm... jenomže táta byl mladý už tak dávno, že úplně zapomněl, jaké to ve skutečnosti je.
Stejně jsem to ale zkusila - a začala jsem si psát deník. Zvládla jsem asi tak tři zápisy, a pak jsem to vzdala. Zněly vesměs nějak takhle: Dneska pršelo. Úplně jsem si zničila své nové boty. Jenny říkala, že se vykašle na matiku. Nakonec to neudělala. Johnovi Barrymu začala ve fyzice téct krev z nosu, protože si do něj vrazil tužku. Rozesmálo mě to. Nebyl z toho moc nadšený. Bylo o trapné. Dobrou.
To nezní zrovna jako Bridget Jonesová, že? Je jasné, že jsem tomu deníku moc nedala.
Představa, že bych si vedla deník jen pro sebe, mi přijde trochu ujetá. Chtěla bych mít pocit, že si kdekoli na světě někdo bude moct přečíst, co mám na srdci.


A proto jsem se rozhodla, že to zkusím s tímhle blogem. Bude to místo, kde budu moct říct přesně to, co chci, kdy chci a jak chci - a taky - hlavně - někomu. A nebudu si muset dělat starosti s tím, jestli je to, co řeknu dost cool, nebo jestli nepůsobím hloupě nebo jestli náhodou kvůli tomu   nepřijdu o kamarády.

A proto je tenhle blog anonymní.
Abych to mohla být opravdu já.


Můj nejlepší kámoš Wiki (a to - jen tak mimochodem - není jeho skutečné jméno, protože jeho opravdové jméno přece napsat nemůžu, protože jeho opravdové jméno přece napsat nemůžu, protože to by pak tenhle blog nebyl anonymní, to je jasné) by nejspíš řekl, že fakt, že musím zůstat v anonymitě abych mohla být sama sebou, je ,,tragický příběh". Ale co on ví? Není puberťačka, která má problémy s úzkostí a strachem.(Je totiž puberťák, co má problémy s rodiči, ale to je úplně jiný příběh.)

Někdy si říkám, jestli těmi pocity úzkosti netrpím právě proto, že jsem v pubertě. Protože co si budeme nalhávat, existuje obrovské množství věcí, ze kterých můžete mít strach, protože jsou opravdu hodně znepokojivé.


Deset hlavních věcí, kvůli kterým se puberťačka trápit:

1. Měla by furt vypadat dokonale.
2. Jenomže mluvíme zároveň o době, kdy se její hormony rozhodly, že se zblázní.
3. Což vede k nejuhrovitějšímu období v jejím životě ( a následně je tedy č.1 totálně neuskutečnitelné).
4. A taky se to děje ve stejnou dobu, kdy má poprvé v životě možnost, koupit si kdykoli se jí zachce čokoládu ( č. 3 je tím pádem ještě horší! )
5. Najednou všem záleží na tom, jak je oblečená.
6. A to co nosí, musí taky vypadat dokonale.
7. A měla by vědět,  jak pózovat jako supermodelka.
8. Aby si mohla pořídit selfíčko v tom, co ten den má na sobě.
9. To pak musí postnout na síť, aby ho viděli všichni její přátelé.
10. A má být totálně přitažlivá pro opačné pohlaví ( zatímco se musí potýkat se všemi víše uvedenými body!)
Představte si, prosím, jak v této chvíli opravdu zhluboka a dramaticky vzdychám.

Přece ale není možné, abych byla jediná, kdo se cítí takhle - nebo snad ano?
Mám takový sen: sním o tom, že všechny holky stejně staré jako já se tajně, ve skrytu duše, cítí úplně stejně jako já.
A možná že jednoho dne - až si všechny zároveň uvědomíme,  že prožíváme totéž - budeme moct přestat předstírat, že jsme něco, co nejsme.
To by bylo úžasné.
Ale než se to stane, budu opravdová na tomhle blogu. A neopravdová v ,,opravdovém" životě.
Budu si tady říkat přesně to, co zrovna chci říkat, a bylo by fakt děsně cool, kdybyste se (ať jste kdokoli) přidaly ke mně.
Tohle by mohl být jenom náš kousek Internetu, kde si budeme moct povídat o tom, jak se holky v našem věku doopravdy cítí, a nebudeme muset předstírat, že jsme někým, kým vlastně vůbec nejsme.
Taky strašně ráda fotím (copak vy nemilujete ten fakt, že fotky dokážou už navždycky zachytit všechny výjimečné okamžiky - nádherné západy slunce, narozeninové oslavy, mufiny se slaným karamelem...?), takže sem budu dávat i spoustu fotek. Ale žádná selfíčka - to je kvůli mé anonymitě snad jasné, že.
OK, takže to je pro tuhle chvíli všechno. Díky, že jste si můj příspěvek  přečetly ( tedy jestli si ho někdo přečetl !). A do komentářů mi napište, co si o něm myslíte
Girl Online, co jde offline xxx
..................................................................................................................
Tákže ahoj :D Líbí se vám to? Mám pokračovat? Jestli tu bude 2+ like tak budu pokračovat. Jde mi o to jestli si to aspoň někdo přečte...

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.