Girl blog top

domácí makronky

připravíme si 

1 hrnek moučkového (cukru hrnek = 250 g)

3/4 hrnku na velmi jemno namletých mandlí 

přez noc odleželé bílky ze 3 vajec 

1/4 hrnku krupicového cukru 

doporučuji potravinářské barvivo a jedlou vanilkovou esenci

postup :

bílky ušleháme do řidkého sněhu a po lžicích důkladně zašleháme krup.cukr

stěrkou do hmoty vmícháme 1/3 mandlí a děláme krouživé pohyby že je umícháno poznáme podle toho že hmota drží na vařečce půlminuty tvar

vyložte plech pečícím papírem a z např.kartonu si vytvořte šablonu jak chcete makronky  velké a obkreslujte ji na peč.papír tak aby mezi kolečky bylo 1cm volné místo 

několikrát udeřte vařečkou do těsta aby jste ho zbavily bublinek  poté dejte těsto do cukrářského sáčku a opatrně nanášejte tak aby těsto nevyteklo zevnitř kruhu 

poté můžeme dát do předehřáté trouby na 180 stupňů celsia

upečené makronky necháme den odpočívat poté slepujeme krémem 

příště : domácí sýr korbáčik

bonapetit



Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.