domácí makronky
připravíme si
1 hrnek moučkového (cukru hrnek = 250 g)
3/4 hrnku na velmi jemno namletých mandlí
přez noc odleželé bílky ze 3 vajec
1/4 hrnku krupicového cukru
doporučuji potravinářské barvivo a jedlou vanilkovou esenci
postup :
bílky ušleháme do řidkého sněhu a po lžicích důkladně zašleháme krup.cukr
stěrkou do hmoty vmícháme 1/3 mandlí a děláme krouživé pohyby že je umícháno poznáme podle toho že hmota drží na vařečce půlminuty tvar
vyložte plech pečícím papírem a z např.kartonu si vytvořte šablonu jak chcete makronky velké a obkreslujte ji na peč.papír tak aby mezi kolečky bylo 1cm volné místo
několikrát udeřte vařečkou do těsta aby jste ho zbavily bublinek poté dejte těsto do cukrářského sáčku a opatrně nanášejte tak aby těsto nevyteklo zevnitř kruhu
poté můžeme dát do předehřáté trouby na 180 stupňů celsia
upečené makronky necháme den odpočívat poté slepujeme krémem
příště : domácí sýr korbáčik
bonapetit