Ghost's blogXD

Pátek třináctéhoXD

Dnes je pátek třináctého ledna 2017. Neříkejte, že vám toto datum není povědomé. Ano, podle staré pověry pátek třináctého přináší smůlu. Lidi tento den můžeme rozdělit na dva typy: první budou ti, kterým je nějaká pověra úplně ukradená, druzí ti, kteří jsou pověrčiví. U této skupiny to může dojít tak daleko, že budou mít chorobný strach z pátku třináctého, krkolomným názvem triskaidekafobie. Tato pověra vznikla takto:

Chudí rytíři Krista a Šalamounova chrámu, templáři, měli jeden z největších a nejmocnějších křesťanských rytířských řádů středověku a tento řád vznikl již ve dvanáctém století. Postihl ho však krutý konec, protože ráno v pátek třináctého října 1307 ho jednoduše zrušil papež Klement V. pod nátlakem francouzského krále Filipa IV. Sličného.

A jak může takový pátek třináctého vypadat?

Ráno Ti nezazvoní mobil, takže se probudíš o půl deváté. Chceš se alespoň napít, ale spadne Ti plný hrnek a rozbije se. Když vyjdeš z domu, zjistíš, že sis doma zapomněl(a) aktovku, tak se pro ni vracíš. Do školy běžíš po zamrzlé cestě, takže uklouzneš, spadneš a vysypou se Ti věci z aktovky. Nevšimne si Tě řidič auta a přejede Ti pečlivě vedený sešit chemie. Přijdeš právě na písemku z češtiny a učitel zrovna nemá dobrou náladu, tudíž Ti pořádně vynadá za pozdní příchod. Samozřejmě, že dostaneš poznámku. Potom se s Tebou rozejde Tvoje kamarádka. V chemii Tě učitel vyzkouší a vidí Tvůj tak trochu znehodnocený sešit, takže v žákovské přibude další poznámka a k tomu pětka. V jídelně čekáš opravdu dlouhou frontu, aby sis pochutnal(a) na svém oblíbeném jídle, ale zapomněl(a) jsi, že dnes máš oběd doma. Když se doma převlékáš, rodiče najdou Tvou žákovskou knížku a zakážou Ti dívat se zítra večer na Tvůj nejoblíbenější film.

Toto se však nemusí stát jen v pátek třináctého, někdy máte prostě smůlu. Můj dnešní den je tedy opravdu šťastný. Nezapomeňte mi napsat, co vy a pátek třináctého. Dávejte + nebo -, komentujte... Ahoj, Veva3

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.