FAMU

Kouzlo Leji

Ahoj všechny moc zdravím! 

Už docela po dlouhé době zase něco napíšu. Protože jste si nevybrali žádnou z knížek co jsem vám dala na výběr, tak vybírám sama. A je to.........Kouzlo Leji. 

ÚVOD:

Leja byla malá holčička. Neměla žádné rodiče. Vyrůstala u babičky a dědy, kteří byli kouzelníci!

KAPITOLA 1.   U babičky a dědy

Leja u dědy a babičky vyrůstala od tří let. Teď jí bylo devět let a začala to tam prozkoumávat. Jednoho dne našla dopis a kouzelnický klobouk. V dopise bylo psáno: Milá slečno Kateřino, zveme Vás do školy a kouzel v Nosálech!  Leja se lekla, radši všechny ty věci schovala zpátky. Druhý týden našla další dopis a kouzelnický klobouk. V dopise bylo psáno: Mylý muži Ronalde, pojďte do školy čar a kouzel v Nosálech!    Leje to začalo být nějak podezřelé, jako by to byl kouzelnický dům! Měli kočku,sovu a žábu. To už na Leju bylo moc, říkala si jakto že mi otom nic neřekli? Byl krásný srpnový den. Leja seděla v zahradě na lavičce a čekala až jí zavolají že tam má dárky k narozeninám. Konečně jí bylo deset let. Přemýšlí o těch dopisech a jestli se jich na to má zeptat. Uvažovala a rozhodla se že ano a taky proč byne, možná je to jen legrace. Vůně letních květin byla čím dále silnější a Leja si myslela že jsou taky kouzelné, jak živ, tak zvláštní květiny nikdy neviděla. Á babička už volá: „Lejo pojď uý tady máš dárky a kouzelný dort teda chci říct dort." Leja šla a hned se jich vyptávala na kouzelný svět a dopidy. Babička vzdychla a děda si odkašlal a řekl: „Víš tví rodiče byli slavní kouzelníci a když si se narodila, tak když ti byly dva roky, tak tvoje rodiče zabila Volisa. Taková zlá čarodějka, víš v Nosálech jsou koleje, ale né ty po kterých jezdí vlak, ale do kterýchtě zařadí moudrý klobouk. Volisu zařadil do Zmijozelu. To je dobrá kolej jen pro ty kteří jsou zlí. Já s babičkou jsme byli v Nebelvíru a hrajhí tam sport Famfrpál, kterýse hraje se čtyřmi míči. Jmenují se: potlouk, zlatonka a tím ti teď nechci zatěžovat hlavu." Leja se zeptala proč jí Volisa nezabila? Děda povídá: „Pst to jméno se nevyslovuje, jedině Vy víte kdo. Způsobila tu jizvu na čele je ve tvaru srdce. Jsi Lejo legendou! Už je pozdě ráno se rozbal dárky."
 


Komentáře

Sysel9(Bradavice)

Cleo 5842: V minulém článku jsem psala že když jsem tuto knížku psala, byla jsem blázen do Harryho Pottera. Tak že to bude trošičku podobné.

Sysel9To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.