Eliška´s not interesting blog

Anime filmy

Ahoj, vítám vás na mém prvním článku. :)

Chtěla bych se s vámi podělit o mé oblíbené anime filmy.

Dopředu říkám, že většina filmů, bude romantického žánru... Mám to tak nějak radši. :D 

Ale zároveň tak, to budou i filmy na oddechnutí a pobavení. 

Užijte si článek. :)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1) Šepot srdce ( Whisper of the Heart ) ´´1995´´

Naprostá klasika a moje topovka. Film je o čtrnáctileté dívce Šizuku, která má zrovna napilno ve škole, protože se blíží závěrečné zkoušky. Ale přesto se věnuje svému největšímu koníčku... čtení. Její táta pracuje v knihovně, takže má o knížky postaráno. Jednoho dne si začne všímat, že knížky, které si půjčuje, zajímají i někoho jiného. Na čtecích lístkách se opakovaně objevuje jméno Seidži Amasawa. Šizuku zajímá o koho jde a snaží se to zjistit. Jednoho dne potká podivného kocoura a když se za ním vydá spletitými uličkami, objeví malý zapadlý antikvariát, který se pro ni stane místem okouzlení, inspirace a velké lásky. 


Krásný a dost dojemný film. Tak si připravte kapesníky. :D



2) Naši sousedé Jamadovi ´´1999´´

Tak v tomto případě, jde o komedii. 

Jedná se o rodinu žijící v Japonsku. V rodině je šest členů...Táta, maminka, středoškolák, malá holčička, babička a pes. Na první pohled se rodina zdá obyčejná a tuctová, ale naopak rodina zažívá denně velká dobrodružství. Pořád se jim v rodině něco děje. Mají spoustu problémů a trampot. A na tom je to kouzlo.


Přiznám se, že rodinu Jamadových jsem už dlooouho neviděla. Naposledy před pár lety, ale do teď si pamatuji, že jsem byla z filmu nadšená. Oddechnete si u něho a pobavíte se. :)



3) Zahrada slov ( The Garden of Words ) ´´2013´´

Pro změnu zase romantika. :D

Středoškolák Takao sní o budoucnosti návrháře obuvi. Jednoho dne se rozhodne jít za školu, aby mohl kreslit návrhy. V zahradě potká Jukino, i když je o hodně starší, něco mezi nimi pronikne. Pravidelně se v zahradě potkávají a jejich vztah se nečekaně rozvíjí. 


Moc hezký film, má krásnou grafiku a roztomilý příběh. 



4) 5 centimetrů za sekundu ( 5 centimeters per second ) ´´2007´´

Jak jinak, než romantikaaa. :D


Jedná se o tři příběhy vyprávějící o vtahu chlapce Takakiho a dívky Akari. Na základce si byli velmi blízcí, ale Akari se po nějaké době odstěhovala. Stále si ale psali a udržovali kontakt, v naději, že se jednou opět uvidí. Ve druhém příběhu jsme v pozici Kanae, Takakiho spolužačky. Ta je do něho zamilovaná, ale chápe, že Takakiho srdce patří jiné. V posledním příběhu se děj opět vrací k Takakimu a Akari. Oba už jsou dospělí, ale stále k sobě chovají city.


Toto anime jsem viděla dnes, nádherná grafika a napínavý děj. Konec je opět velmi smutný. 


[Unsupported element format]


5) Léto s Marnie ( Omoide no Marnie ) ´´2014´´


Toto anime je také smutné, ale v jiném slova smyslu. Nejde o žádnou velkou romantika, ale přesto vás to rozesmutní. ( aspoň mě ) :D. 


Anna je dvanáctiletá dívka, která nemá moc kamarádu. Nejraději je sama a kreslí si. Také bývá často nemocná a tak se rodiče rozhodnou, že ji v létě pošlou k příbuzným na přímořskou vesničku. Anna není z nápadu nadšená, ale přesto jede. Nakonec se jí ale léto zalíbí. Jednoho dne si všimne starého domu, který vypadá léta opuštěný. Anna se vyptává obyvatelů vesnice, ti jí řeknou, že v domě nikdo už dlouhou dobu nebydlí a podle některých tam i straší. Anna se jednoho dne do domu vydá a potkává se zde s blonďatou holčičkou Marnie. Hned se spolu skamarádí a prožívají spolu letní dny. Kolem Marnie je však něco zvláštního a Anna se snaží zjistit co.


Náááádherný film a ještě nádhernější konec. Koukaly jsme se na to s mamkou v létě a obě nás to dojalo... mamku poměrně dost :D. Rozhodně doporučuji. 


[Unsupported element format]


6) In This Corner of the World ´´2016´´


Nejkrásnější anime film co jsem kdy viděla! Bezesporu. Má to krásný, ale také deprimující příběh. Přesto všechno velmi doporučuji. 


Suzu Urano dozrává svého třicátého roku života. To znamená, že se po domluvě se svými rodiči vdá. Vdává se za mladého námořníka, který pracuje na nákladní lodi. Vydává se tedy do Kuri v prefektuře Hirošima. Bohužel začne druhá světová válka... Řekla bych, že dost z nás ví, co se stalo s Hirošimou. Prefektura byla bombardována.


Konec je opravdu smutný. Stejně se ale podívejte. 


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tak to jsou moje nejoblíbenější filmy. 

Viděla jsem jich víc, ale tohle jsou moji favorité.

Tak co, viděli jste nějaký taky? :) 

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.