Eliščin Internetový bloček

Registrované partnerství - mé vyjádření

Ahoj
Tak jsem si myslela, že mě situace kolem pana Okamury, nechá chladnou,ale evidentně jsem se spletla. Všichni víte, že já sama jednoho člena LGBT komunity znám. Ano Pavla Vítka. Že začátku jsem nevěděla co si mám o výroku pana Okamury myslet. Myslela jsem si, že se mi jen něco zda. Jenže druhý den kdyz jsem viděla video kde mluvil Pavlův přítel Janis Sidovský, tak mě to docela urazilo. Proč by děti měli být zavřený v dětském domově, když klidně můžou mít milující rodinu? Věřím, že Pavel a Janis jsou dost chytří na to, aby se o dítě dokázali postarat. A to, že jsou ty děti týrané... Já sama sledují na Instagramu Dva táty a nepřijde mi, že Maruška Adélka jsou podvýživené a týrané. Nebo i Elton John s Davidem Furnisem úplně v pohodě vychovávají Zacharyho a Eliaha. Podle mě týrání nejsou. 
Jen mě štve, že nemají stejná práva, a že nemůžou pobírat důchod. Nebo , že se nemůžou starat o děti z předchozích manželství. To je nedomyšlené.

Můj názor je takový, že si nejsem jistá jestli budu volit stranu kde sídlí pan Tomio Okamura. V mých očích klesl na nejnižší dno. 

Nechci urážet politiky. Prostě chci vyjádřit svůj názor.

U dalšího článku

Ahoj

Komentáře

NáruživýBagristaVIP(Pošetilá Bageta)

Myslím si, že výroky pana Okamury se jednoduše nedají brát vážně. Jedná se o nehorázného populistu, který vždy říká to, co se jeho voličům, většinou velice konzervativním, zrovna líbí. V konkrétní situaci se sice úplně neorientuji, nicméně bych se ani nedivil, že zrovna on takovéhle blbosti vykládá, přece jen se jedná o člověka, který záměrně neuvádí rozdíly mezi migrantem, imigrantem a uprchlíkem. A na své transparenty dává ohavná xenofobní a často mylná hesla. Takže nějaká ta homofobie mě u něj ani nepřekvapuje.

Jinak abych se vyjádřil k tématu. Myslím si, že by se už v dnešní době měla řešit práva homosexuálních párů a že by se k tomuto tématu nemělo přistupovat jako k tabu. V našem zákoníku je stanoveno, že do manželství vstupují lidé za účelem založení rodiny. Tudíž mohou do manželství uzavírat pouze lidé opačného pohlaví. Na tuto tezi by se samozřejmě dalo namítnout, že pokud tomu tak skutečně je, tak proč mohou do manželství vstupovat heterosexuální páry starší 50 let? Nedá se přece předpokládat, že by tak, v těchto letech, dělali za účelem potomstva. Dále proč nejsou tedy heterosexuální páry nuceny podstupovat testy plodnosti? Přece, když je jeden z partnerů neplodný, tak je „absolutně nemožné“, aby měli děti, a tudíž není nutné, aby vstupovali do manželství. Odpověď na obě tyto otázky zní, protože je to absolutní blbost a manželství není nikdy jen k tomu, aby z něj vzešli děti (což mohou i z homosexuálního vztahu, ale ok). Logika manželství=děti se v praxi často rozpadá a osobně bych ji označil za absolutně pitomou. Jedná se jen o ospravedlnění neustávajícího měření dvojím metrem, které by mělo co nejdříve skončit.

NáruživýBagristaTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

ela(Zvířata,Youtube,Seriály)

NáruživýBagrista: Takhle. Neřekla bych, že manželství je jen o dětech. Řekla bych, že jde i o lásku jako takovou. Já bych si nikoho nevzala jen kvůli rodině. Chápu že zákoník je asi nějak stanovený ale i tak. Prostě bych si nikoho nevzala jen kvůli dětem. A to, že se berou starší 50 let. Řekla bych, že je to proto, že třeba nikoho nemají. Nechtěli zůstat sami.

elaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

NáruživýBagristaVIP(Pošetilá Bageta)

NáruživýBagrista: K adopci homosexuálními páry bych snad jen dodal, že s ní absolutně souhlasím. Myslím si, že je to pro dítě podstatně lepší alternativa než strávit začátek života v mnohdy chladném prostředí dětského domova. Takhle se mu může dostat nejen láska, ale i materiální zabezpečení. A myslím si, že mnoho z těchto dětí by bylo rádo za život v milující rodině, a to i přes to, že by oba rodiče byli stejného pohlaví. (Na čemž ve své podstatě tak nezáleží)

Jinak hezký článek, který rozhodně přiměje člověka přemýšlet a s tvým pohledem na věc určitě souhlasím. : )

NáruživýBagristaTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.