Draci a elfové

Draci a elfové

Elf

 

Elf je bájná bytost zřejmě pocházející ze starogermánských pověstí, jejich původní jméno pochází ze slova Álf,ale používají se i jiná označení např.:  alf, alp, elbe, aelf.  Elfové jsou velmi dobří lovci a čarodějové, často jsou spojováni s lesy a prakticky s přírodou. Elfové jsou štíhlí, většinou vysocí, mají známé dlouhé špičaté uši, vlasy tmavé a dlouhé a mají velmi jemné rysy obličeje.

Živí se většinou dary přírody a neznají zemědělství. Obývají lesy či travnaté pláně. Mají na starosti růst rostlin a jsou členy družiny boha Freye. Někteří jsou mírumilovní a přívětiví, jiní zlí a pomstychtiví.

 

Drak

 

 

Drak je mytologický tvor, obvykle s ještěřími nebo hadími znaky. Má mnoho podob a vlastností. Mohou chrlit oheň, mít moc chrlit led, kouzlit atd. Od jejich vlastností jsou také odvozeny jejich názvy např. : vodní drak, ohnivý drak, lední drak, sněžný drak atd… Vyskytují se ve filmech, pohádkách a knihách. Mají většinou šupiny a několik hlav. Někteří draci mají i jednu hlavu. Křídla jim umožňují se vznášet a já věřím, že tu někde mezi námi jsou.

 

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.