Gemini School
Hra - Gemini School
Video se načítá
 

Denčin blog.

Sny (1) INFO + VIDEO

Ahooooj, tnento článek bude o snech, co jsou to sny, kdo sní, kdo má noční můry nejčastěji atd.


1. Slepí lidé také sní

Lidé, kteří oslepli až po narození, mohou ve svých snech vidět zcela normálně různé výjevy, obrazy. Lidé, kteří už se ale slepí narodili, žádné obrazy nevidí. Jejich sny jsou postavené na základě jiných smyslů – sluchu, čichu, doteku nebo emocí. Zdá se jim o vůních, zvucích a jiných smyslových vjemech.

2. Všichni mají sny

Každá lidská bytost ve spánku sní. Výjimkou bývají psychicky těžce narušení lidé. Pozor, děti trpí mnohem častěji na noční můry, než dospělí. Vědci pro to sice zatím nemají vysvětlení, ale jejich statistiky to potvrzují.

3. Ve svých snech vidíme tváře, které známe

Naše mysl neumí „tvořit“ obličeje. Proto v našich snech vždy vidíme skutečné tváře skutečných lidí, které jsme někdy během svého života již viděli, ale nemusíme to vědět, nebo si to pamatovat. Každý člověk vidí během svého života stovky tisíc tváří. Náš mozek má tedy nekonečnou zásobu tváří, které nám pak „promítá“ ve snech.

4. Ne každý sen je barevný

Celých 12 % lidí má sny pouze v černé a bílé. Zbývající počet má sny barevné. To tvrdila studie z roku 1915. Po roce 1950 bylo zase zjištěno, že většina lidí má sny spíše černobílé než barevné. A rok 1960 zase přišel s výsledky opačnými – více se nám prý zdají sny barevné. V současné době je pouze 4,4 % snů lidí do 25 let v černobílém provedení. Nedávný výzkum uvedl, že měnící se výsledky mohou být spojeny s přechodem z černo-bílých televizí na barevné! Zajímavé!


A ještě bonus.Na to video se určitě koukněte je boží, určitě se nasmějete.

Žena nechala v pokoji skrytou kameru a pak se z bytu vzdálila. Záznam, který si po návratu pustila, ji asi úplně dostal. Úsloví „Kočka není doma, myši mají pré“ totiž v tomto případě opravdu platí. Jen zrovna kočka byla další učinkující, která poslušně ležela a na rozdováděného psíka jen nevěřícně koukala...




Doufám že se vám tento článek a video líbilo A ČAU.

Komentáře

smajda

kráska X: Já například dělám články na úrovni a ano chyby dělám, ale než zmáčknu enter tak si to po sobě překontroluji.

smajdaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.