Disney Princess Selfie
Hra - Disney Princess Selfie
Video se načítá
 

CRAZY B.L.O.G

Já a koně... Ano, jezdím

Ahojky!

Dneska mám pro vás takový jin článek.... Budu se tam věnovat koním, jezdění a podobným věcem. Nevím jestli jsem to už říkala, ale jezdím a vlastníme dva koně. V téhle sérii bych se věnovala věcem jako je třeba jak se chovat u koní, jak se sedlá, co obnáší se starat o koně a mé historky. Bude to spíš takové "povídací" série. Doufám že se vám bude líbit <3

Užijte si :3!


Tak.... Asi bych začala jak se chovat u koní.

Věřím, že toto už většina z vás znáte, ale znám také experty co skákají na trampolíně, když já jezdím...

Takové zásadní pravidlo je určitě u koní neběhat! Kůň se může splašit a to opravdu nechcete! Může začít kopat do vzduchu, či si stoupat na zadní.... Dále by jsme neměli by být moc hluční a neřvat. Určitě by jsme neměli chodit moc blízko koňského zadku... Mohl by vás kopnout, většinou sice ne, ale co my víme že se koni honí hlavou.


Další věc, která je dobrá umět když chodíme jezdit je vědět jak se sedlá, uzdí a jak se co jmenuje.

                                                           

Na tomle obrázku je popis uzdečky. Podpínací řemínek tam být nemusí, ten se většinou dává když kůň zlobí, při vyjíždkách atd. U některých koní se nedává ani nánosník, ale já bez něj nejezdím....  Jestliže někdo už uzdečku používal a správně ji uklidil, najdete ji rozepnutou s podhdelníkem a nánosníkem ( bereme že na uzdečce nejsou nějaké přidané věci ), a pokud tam je i pod. řemíněk, tak je rozepnutý i on. Když nandaváme uzdečku dáme udidlo do huby koně . Dáme ho tam jemně, ale když kůň zlobí, musíme ho trochu praštit. Přes uši natáhneme čelenku. Potom uzdečku zapneme. Nánosník tak, aby nebyl úplně na pevno, a podhrdelník zapneme tak, aby mezi něho a koňskou hlavu se vešla pěst. U podpínacího řemínku je to rozdílné.


A co sedlo?

                          

Sedlo dáme tak, aby přední rozsocha byla na kohoutku koně. Sedlo koni musí sedět!!!! Nasedlat je poměrně jednoduché... Musím ještě zkontrolovat jestli sedlo není nakloněno na jednu stranu. Potom ještě spustíme podříšník dolů a zapneme ho na druhé straně tak, aby se nám tak jen tak tak vešli dva prsty. POZOR! Hned na začátku úplně neutahujeme! Až když dojdeme na jízdárnu a potom po prvním klusu!


                            Tady máte ještě popis koně :P


To by bylo pro první díl vše ;) Určitě se chystám udělat další díly!!! Tady byly spíše takové základy před nasednutím na koně a ještě né všechny ;)

A teď už jen dát PUBLIKOVAT.

                                                                                                                                      Karamela10

Komentáře

Lucy Lupinová(Bradavice)

Podobne ako kočička 1 ani ja nemôžem jazdiť. Za prvé, naučila by som sa, ale tu nablízku žiaden jazdecký klub ani nič podobné nie je, a za druhé, nemáme peniaze, snažila som sa ocka presvedčiť, že keď dosplácame auto a mamka nastúpi do práce, že keď si našetríme aby mi koňa kúpil, ibaže on si myslí, že by som sa oň nestarala... smajl

Lucy LupinováTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.