Red Ball 3
Hra - Red Ball 3
Video se načítá
Pet Soccer
Hra - Pet Soccer
Video se načítá
 

CRAZY B.L.O.G

Já a koně #2

Ahojky!

Dneska mám pro vás druhý díl mojí oblíbené série! Dneska tu bude co mám v čistícím boxu, co si vzít na koně ( na sebe ) a taky nějaké doplňky pro koně ;).

Užijte si :3!


Takže začneme tedy tím co by mělo být v čistícím boxu na koně...

                                   

Tady je popis věcí co je dobré mít v čistícím boxu... Ten druhý obrázek je hřbílko, které se používá v dnešní době. Začneme od leva nahoře... Na prvník obrázku je kartáč ( většinou je takový hrubší )  se používá k odstranění trochu jemňějšího  bahno. Pokud bahno není tak tvrdé, používáme kartáč. Já ho osobně moc nepoužívám. Další je kovové hřbílko. To se používá na tvrdé bahno když je ho větší množství. S hřbílkem musíme opatrně, jelikož by to koně mohlo bilet. Další je kopytní háček. Ten se používá k vyčištění kopyt (překvapivě). Potom tu je hřeben... Ten se používá k vyčištění a rozčesání hřívy. Plastové hřeblo - používá se na vyčištění bahna a jiných nečistot. Měkký kartáč se používá vždy na konci, když je kůň vyčištěný, aby se jim upravila srst. Když kůň není špinavý, používá se jen on. Stěrku já nemám, ale používá se k tomu, že když koně umyjete přejede se stěrkou, čím tu vodu jakoby utřeme. Kyblíkem a houbou se koně myjí.



Teď vám teda řeknu co si na sebe na koně vzít...

Začneme teda od vrchu... Nejlepší je si vzít helmu a pod helmu si udělat culík... \já mám doma speciální síťku aby mi vlasy nelezly všude po obličeji. Na sebe bych si potom vzala jekékoliv tryko ( nejlépe s dlouhým rukávem... Nemusí být nějaké speciální na koně, stačí običejné tryko. NA tyko si vždy beru vestu (můj strejda tomu říká neprůstřelná vesta xD). Na ruce si beru rukavice, jelikož jakmile kůň začne zlobit, můžou se vám ruce o otěže pěkně odřít.... Dále si na sebe beru rajtky, prostě takové speciální kalhoty. Když jsem je neměla, prala jsem si na sebe obyčejné legíny, je to skoro to stejné. Jako boty si beru pérka nebo dlouhé jezdecké boty... Když mám na sobě pérka, beru si chapsy. Když vím že jdu  na koně co je pomalejší a zlobí, beru si bičík či tušírku. ( věci na koně jsem "nakreslila" zde )


Jako poslední tu pro vás mám tzv. "doplňky" pro koně a co je dobré a důležité pro koně mít.

Jako první důležitou věcí je vazák a ohllávka. Používá se k tomu, aby se kůň mohl vozit např. k výběhu, do boxu, do vozu pro koně atd.
ohlávka a vazák   lonžování

Další věcí kterou mi máme je je lonžovací provaz a lonžovací bič. To se používá k lonžování koně. To znamená že kůň dělá to co s vámi akorád bez jezdce a jezdí v kruhu. Např. kluše, cválá, zastavuje atd. Dále máme bandáže. Ty se dávají koním na skokanské závody jako chrániče, aby koně tolik nebolelo když se praští o překážku. Dále tzv. odpocku... Ta se koním dává když jsou spocení a je zima. Dává se proto, aby koně nechodili spocení do výběhu a nebyla jim zima.

Bandáže          odpocka

Dává se i do výběhu, aby koním nebyla zima. Určitě je potom dobré mít další krémi a mastě. Třeba na rány a kousance od komárů či hovad, na uzdečky aby jste je mohli promazat. Čistění ani zmiňovat nebudu, jelikož jsem o něm už psala.

Samozřejmě je toho ještě hodně, ale všechno to zmiňovat nebudu. Samozřejmě je dobré mít sedlo, podsedlovku a uzdečku ;).


A teď už jen dát PUBLIKOVAT.

                                                                                                                                    Karamela10



Komentáře

black panther(Letopisy Narnie ♥)

Teď ze sebe udělám asi debila ale... Nepoužívá se dnes spíše gumové hříbílko? Buď mi to tedy tak připádá (já ho používám vždy) nebo to je jen věc názoru, no.... Zase tady filozofuju smajl Máš +

black pantherTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.