Blogy!Super blogy!

5 zajímavostí o škole


Ahoj !(jednodušší pozdrav jsem vymyslet nemohla) 


Vítejte u mého nového článku! Dneska to bude 5 zajímavostí o místu,které většina z nás nesnáší, tedy o škole. Jinak,jak si užíváte den volna?


1.Škola na sedm nebo osm bude možná minulost

Vědci prokázaly, že škola začíná moc brzo podle provedeného výzkumu by měla začínat až okolo 10 hodiny. Většina z nás by ocenila nějaký čas na spaní,ale pak by se nekončilo třeba o půl třetí, nýbrž o půl páté. 



2.Je váš sen být uklízečkou? Jeďte do  Japonska!

Většina japonských škol nemá uklízečky a proto uklízí studenti. Je to součást praxe zakořeněné v budddhistických tradicích.Bohužel to znamená,že se domů vrátíte o nějakou tu hoďku později. Abych řekla pravdu, nedokážu si s tím představit naše kluky, ti by to uklízeli minutu. Rychle to ,,vytřou" a poběží domů.


3.Šachy a Arménie

V Arménii se děti už od svých 6 let učí hrát šachy. Mají je jako povinný předmět. Taky si představujete ty arménské děti s obřími mozky jak, hrají šachy? Zůstaneme radši jen u představy. Docela mě zajímá, jestli třeba v Arménii nemají místo toho třeba češtinu. *Přemýšlí,co udělala špatně a najednou jí to dojde. Jo, vždyť oni ani češtinu mít nemůžou, tak třeba matiku.

 

 

4.Správné oblečení vám může zachránit život

V Saudské Arábii bylo zabito 15 školaček při požáru. Důvod? Neměly na sobě správné islámské oblečení. Nemohly tedy vyjít ven a uhořely. Nechápu,co je to za blbej zákon.



5. Etiopie má pro nás pohádkově dlouhé prázdniny

Určitě si všichni pamatujeme ty krásné letní prázdninové dny plné slunce a úsměvů(možná se tu najde nějaká šťastlivkyně,která je ve druhé třídě a prázdniny zas tak neprožívá, chápu, ale ji teď neřeším),kdy si člověk mohl vstávat i v 11 a žádný učitel nebo učitelka mu nanadával/a, že přišel pozdě. Dny, ve kterých si dělal, co chtěl.... V Chile na to nemáte pouhých 8 týdnů, ale 12 (od ledna do března). V Etiopii dokonce 15 týdnů, no kdo by to nechtěl.



To je  vše! Doufám, že vás článek aspoň trošičku zaujal,pokud ne napište mi do komentářů důvod, děkuji.

 



Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.