blogy a blogy

☀ Velikonoční mišmaš ( ask, rozhovor ) ... ☁

Ahoj u dalšího článku a dnes to je ☀ Velikonoční tag, ask ... ☁ .

( Nevěděla jsem jak to nazvat. )

Jelikož se blíží Velikonoce ( řekla bych, že asi druhý nejvíc slavený svátek v Čr ) ,tak jsem se rozhodla, že napíšu tento článeček.

Má to dvě části. 1. je ask a 2. je rozhovor.




Ask :


Otázky od : black panther


1. Tvůj názor na Velikonoce?

Moc je nemusím. Už jenom kvůli tomu, že nás kluci fláknou a ještě k tomu dostanou žrádlo. Ale když změním úhel pohledu, tak docela ujdou. Miluju barvení vajíček a ještě je volno, takže ...


2. Chodí za tebou kluci s pomlázkou? Kolik?

Jo. K počtu nemám ani menší tušení. Občas přijde i nějaký starší ... ehm ... pán.



3. Jaké tradice dodržuješ?

Barvíme vajíčka, koledníci, dáváme stuhy, jíme mazanec a beránka,... Na víc si teď nevzpomenu.


4. (Kdy) barvíš vejce?

Asi den před Velikonocema ( takhle mi to řekla mamča ). Máma vždycky všechno dělá den před. Např. zdobíme vánoční stromeček den před Vánocemi,...



5. Co dáváš těm... idiotům s pomlázkou za dárky?

Idiotům XD. Namalovaná vejce a nějaké čokoládky, cukroví. Dospělým někdy nějaký alkohol.


6. Těšíš se na Velikonoce?

Tak napůl.. Zvedají mi náladu dekorace. Ale je to dobrý období na článek. A vajíčka barvím ráda. Velký mínus kvůli těm koledníkům. Žebrákům.



7. Štříkají po tobě voňavkou? (koledníci, chápejme se)

Ehm, ne.  :D Po tobě jo?


8. Hledáš venku takové ty velikonoční blbůstky?

My to bohužel neděláme. Mohlo by to být zajímavé.



9. Od kdy mají nejbližší obchody za výlohou velikonoční ozdoby?

Bydlíme v takové malé obci, takže tady se nezdobí. Naposledy jsem byla ve městě 14.3. a viděla jsem v těch větších obchodech trochu náznaky.


10. Zdobíš si pokoj?

Trošku. Jestli stihnem, tak budou na oknech kurátka, kachničky atd. Budu se snažit ho ozdobit jako na Vánoce. ( Teď jsem si vzpomněla, že tam mám ještě vánoční dekorace.)



Otázky od : Naty a Kája


11. Jaký máš názor na to, že se děvčata bijí?

Nelíbí se mi to. Ale říká se, že ženská potom neuschne, tak to berme takhle.


12. Jaký máš názor na to, že když se mají kluci polít studenou vodou (pomsta, muhahahaha), tak už to většina
lidí nedělá?

Líbilo by se mi to ( škodolibá Sophia ). Já to dělat nemůžu, protože by mě asi všechny mámy seřvaly. Jak já bych ráda.



13. Zdobíš ráda vajíčka?

Jo. Je to takové menší odreagování, něco jako zdobení stromku na Vánoce.


14. Znáš jak jdou za sebou názvy dnů? (ten velikonoční týden, nebo kolik)

Ani ne. Pletu si to s Vánočníma ( Jsou nějaké vůbec? ). Vím, že je Zelený čtvrtek, Velký pátek a Velikonoční pondělí.



15. Víš, co je křesťanský podstatnější? Vánoce-Velikonoce

Nevím. Na Vánoce se měl narodit a na Velikonoce ukřižovat. Ale asi Velikonoce, ne?


16.Znáš velikonoční tradice? Pak-li, že ano, tak jich vyjmenuj alespoň pět

Pár jo. Koledníkům by se měly dávat vajíčka, stuha a pohoštění. Měl by se jíst beránek a mazanec. Někde se chlapci polévají vodou. Ach, jak já bych ráda.



Rozhovor :


1. Slavíte Velikonoce?

Lucy Lupinová : Kto by neslávil. :D

black panther : Svým způsobem ano, ale nijak přehnaně. Zdobíme fíkusy závěsnýma ozdobama, na dveře dáváme takový ten velikonoční věnec, pečeme mazance atd. (zvlášť babička) to je asi tak vše. Samozřejmě nepočítám koledníky.
Naty a Kája : To záleží na tom, jestli někdo ohlásí návštěvu, nebo jestli jedeme někam na výlet. Naše rodin lbecnš Velikonoce moc nemusí. My, ženy si tejden nesednem a otec nemá rád, když se ženy bijí. Nejhorší je, že pomsta studenou vodou už se nedělá. Jak já bych je zlila.


2. Těšíš se na Velikonoční pondělí nebo se ho děsíš?

Lucy Lupinová : Hm... najprv si musím zistiť... oh, veď to je až za dlho, takže aj hej, lebo keby som mala menzes, tak nie. :D

black panther : Děsím. Vím, že mě bude bolet zadek (poděkuju bratrancům), a asi týden budu ze sebe smývat voňavku.

Naty a Kája : Jsou prázdniny, takže já jsem happy, jen je potřeba vycpat pozadí. By se kde, kdo divil, ale šlehaj tim jak bičem.



3. Zdobíte vajíčka?

Lucy Lupinová : Ako kedy.

black panther : Ano, já, obě sestřenice, mamka a teta je zdobíme ála krepový papír (obmotáš to tím, zajistíš provázkem a namočíš) a s babičkou pak maluju voskem.

Naty a Kája : Vajíčka zdobíme, ale já osobně mám radši až tu pozdější fázi a to jest konzumace.


4. Zdobíš vajíčka ručně, kupuješ čokoládové, nebo neděláš ani jedno? Pokud ne, co dáváš koledníkům?

Lucy Lupinová : Kupujem čokoládové, ale aj zdobím, tak doma do dekorácie. A oblievačom dávam penežííí moré... ehm... a čokoládové vaja. :D

black panther : Takhle, vajíčka zdobím (viz předchozí otázka), ale ta koledníkům nedávám. Ano, čokoládové kupuju (hlavně ty od Milky) a ty dávám koledníkům, teda pokud zbudou :D Jinak jim kupujeme různé čoko-velikonoční kraviny, tofife a perníky. (pro členy rodiny dáváme i nějaké peníze)

Naty a Kája : Jak už bylo řečeno, zdobíme, zdobíme ručně (bohužel, vyjdou z toho vždy strašidla). Čokoládov nám kupuje babička Janička, ale sami je nekoupíme ani kdyby nám za to platili (no i když), čokoláda je to poslední, co naše terče potřebují. No, koledníkům dáváme vejce (ten svět je nespravedlivej, daj nám výprask a my jim odměnu), popravdě, já osobně bych jim dala pár facek.



5. Jíte na Velikonoce beránka?

Lucy Lupinová : Mamka vraj mala kedysi naňho formu, ale kedysi dávno, som asi ani nebola na svete, takže nie.:D

black panther : Takového toho tradičního peču s babičkou, ale nejím ho, nechutná mi. Toho vždycky sní rodiče :D Já jím takového toho BeBe beránka.

Naty a Kája : Snažíme se, ale beránek je jediné jídlo, které nikdy nejsem schopna dojíst. Přijde mi suchý, ale ono taky záleží, kdo ho upekl, že.



6. Jaký máš celkový názor na Velikonoce?

Lucy Lupinová : Veľká noc je podľa mňa pekný sviatok, ale na Vianoce nemá! Mne na Veľkej noci sa visí najlepšia papanica. :D Akože jedlo. Chápeme sa.

black panther : Zajímavý. Považuju ho čistě za křesťanský svátek, přestože jsem nekřesťan, takže to moc neřeším. Poslední dobou se mi zdá, že to je spíše..... komerční záležitos, a jde celkově jenom o sladkosti a další věci s vel. motivem..... Co se týče koledníků, ty bych nejraději sprovodila ze světa xD .

Naty a Kája : Velinoce beru jako boj o přežití (každý svátek je svým způsobem boj, obzvlášť v obchodech, kde se slétávají pochybní starci a poťouchlé báby, které si myslí, že když tě div nepřejedou u pokladny vozíkem, tak jim nic nezbyde).


7. Králíčci nebo kuřátka?

Lucy Lupinová : Zajkoviaaa! :3

black panther : Králíčci, protože je chováme a ty mláďata jsou hlozně ňuňu :D Ale kuřátka jsou takové... malé, moc se s nima nepomazlíš. Ale roztomilosti jim to eubírá :D .

Naty a Kája : Za mě určitě kuřátka, králík má sice větší tradici, ale kuřátka mi přijdou roztomilejší. Jsou to takové nadýchané obláčky v trojobalu. Sorry, v trojobalu je jiná kapitola (nevím jak vy, ale já ji mám raději).

* ( za mě taky kuřátka :3 )



8. Jak vypadá tvoje Velikonoční pondělí?

Lucy Lupinová : Keď vstanem, bolo doma asi sto oblievačov, keďže si zvyknem schrupnúť. Zvyčajne ma príde oco oliať do postele so štamperlíkom v ruke, ale po novom sa bránim s perinou, ja rebel. Potom chodia oblievači, večer sa nažereme, a koniec dňa. :D

black panther : Vstanu, jdu do obýváku, tam na mě čeká celá rodina (včetně bratranců atp) ti mě samozřejmě zzmlátí pomlázkama (to doslova). V 2. koupelně je napuštěná vana s ledovou (!) vodou, do té mě hodí. Pak na mě vystříkají (heh.... proč všuude hledám 2smysly...) ty nejlacinější voňavky... Poté jíme mazance, pak přijdou spolužáci, pak se s kámoškama obvykle jedem projet na koních. Pak přijdou další, a to už je potom oběd (což je obvykle králík. Já mám jako polo-vegetarián kuře) a pak zase jíme, jíme, díváme se na pohádky, filmy a jdeme spát xD .

Naty a Kája : Jídlo, postel, mastička proti bolesti a jsem ready.


9. Myslíš, že mají v dnešní době Velikonoce ještě nějaký význam, nebo bys je zrušila?

Lucy Lupinová : Pre niekoho možno, pre niekoho možno nie, záleží na jednotlivcoch.

black panther : Jak jsem řekla je to křesťanský svátek a nutno je tak brát. Takže bych je nerušila. Ale koledníci by se mohli trochu zmírnit xD .

Naty a Kája : Žijeme v demokratické zemi, rušit je mi přijde zbytečné, kdo je chce slavit, slaví, kdo ne, neslaví. Je to tradice a pro křesťany nejvýznamějaí svátek (opravdu to nejsou Vánoce). Já osobně (jak už bylo řečeno) Velikonoce moc nemusím, ale když to někomu dělá radost, tak to přežiju, konec konců se má rodina opět příležit sejít.



10.Co budeš dělat o Velikonočních prázdninách?

Lucy Lupinová : Nič. :D

black panther : Toulat se po venku, poku vyjde počasí, tak je trávit v sedle. S kámoškou hodláme ponocovat. Musím tky hlídat nnevlastního bratrance, což zase dopadne, no. Ale samozřejmě škola.... příjmačky už se holt blíží... :D

Naty a Kája : Pózovat s vyšpulenou zadnicí a válet se v posteli u filmu, či hpd.



Ke konci vám ještě napíšu, že podobný článek můžete udělat. Jsou tu podmínky :

                                                1. Napsat tam, že je to od Sophie Cookie ( že to byl můj nápad #Patent XD ).

                                                 2. Bav se při dělání článku tak jako já.


Kdo to dočetl až sem, ať napíše do komentářů  #KuřeVsKrálík a #BeranSKachnou .

Tak u dalšího článku a čau :3 .

                            

Komentáře

AENK223Love1D(Bradavice)

Já si říkala na začátku: No jo, to zas bude článek o ničem. A pak jsem zjistila, že je tam rozhovor a takový ,,Juchů! Něco zajímavýho!" A pak, ona tam odpovídá i Lucy, to je boží článek! A ke všemu je to od Sophia cookie! Nejlepší!!! smajl Lol, super článek. smajl

AENK223Love1DTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Anonymka55

Opravdu super článek, dobrý, nápad, hezké zpracování... Nemá to chybu. Opravdu moc povedený článek, dlouho už jsem nečetla něco tak povedeného. Odpovědi od některých holek mě rozesmálysmajl. Určitě by bylo super udělat něco podobného na léto (ne teď, ale třeba v červnu). Určitě by to mělo úspěch. Super!
Anonymka55

Anonymka55To se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Naty a KájaVIP(Fazole)

#KuřeVsKrálík #BeranSKachnou :3
Své odpovědi jsem jen tak prolítla, ale holky odpovídaly občas celkem vtipně a moudře. (jak formulovat větu v roce 2k18 xD)

Naty a KájaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.