♥BLOG ŠESŤAČKY♥

Biatlon

Ahoj tak si říkám že jsem dlouho nevydala žádný článek na hpd.cz. Ale o čem ho napsat? No ajelikož právě koukám na biatlon (štafeta žen) tak jsem si řekla: No jasně, o mém oblíbeném sportu. Biatlonu. Já teda biatlon nedělám ale prostě mně baví na to koukat. Tak jdeme na to.


Biatlon je velmi oblíbený sport. Jezdí se na běžkách a na střelnicích se střílí z malorážky. Soutěží se v disciplínách: Hromadný start, štafeta, stíhací závod, sprint a vytrvalostní závod. Štafeta se jezdí: Smíšená (dva muži, dvě ženy), ženská (čtyři ženy) a mužská (čtyři muži). Ten kdo je první v nějakém celkovém pořadí z žen a mužů má žlutý dres. Byla to i Česká reprezentantka Gabriela Koukalová (dříve Soukalová). Nyní mají žlutý dres: Muži: Francouz Martin Fourcade. Ženy: Němka Laura Dahlmeier. Za ČR jezdí: Muži: Ondřej Moravec, Michal Krčmář, Michal Šlesingr a Adam Václavík. Z žen potom: Gabriela Koukalová, Veronika Vítková, Eva Puskarčíková (stálé) a střídají se tam: Lucie Charvátová, Jessica Jíslová a Markéta Davidová. Biatlon je velmi dobrý sport a ČR už má mnoho medailí z různých disciplín. Zatím ukládám a až dnešní závod skončí napíšu kolikátí jsme dojeli. Mějte se aaaaaaaaaaaaaa HIHAHUHAHI. 


Tak jsme čtvrtí. Dahlmeier byla suveréně první. Tedy Německo má zlato. Pidhrusna a Dorin Habert naši Gábinu předběhli. Takže Ukrajina (Pidhrusna) stříbro a Francie bronz. ŠKODA VELIKÁ. HOLKY BYLI TAK BLÍZKO K MEDAILI ALE PAK TA DVĚ PIDHNUSNÁ A DORINOVÁ PŘEDBĚHLY. Ať JDOU NĚKAM. 





Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.