Blog Mellody

10 Faktů o Simpsonových

10 Faktů o Simpsonových

1.Fakt
Líza se může chlubit originální písní k narozeninám, kterou pro jednu epizodu opravdu složil opravdový Michael Jackson- ,,Happy Birthday Lisa''.




2.Fakt
Sám Matt Groening prohlásil, že český dabing patří mezi nejlepší na světě.

3.Fakt
Pro postavu Millhouse Van Houtena, Bartova nejlepšího kamaráda, byl inspirací Paul Pfeiffer (Josh Saviano) ze seriálu ,,Báječná léta'' (od r.1988).

4.Fakt
Cucání dudlíku ,,dabuje'' samotný Matt Groening- tvůrce seriálu.

5.Fakt
V Arabských zemí, kde jsou Simpsonovi vysíláni, se Homer jmenuje Omar Shamsoon, místo piva pije limonádu a soud a jí egyptské hovězí párky místo hotdogů. To vše kvůli islámskému státu...




6.Fakt
Paul McCartney souhlasil s dabingem své postavy v epizodě ,,Líza vegetariánkou'' pod podmínkou, že Líza vegetariánkou už zůstane.

7.Fakt
Ve 14.epizodě 11.série s názvem ,,Kdo ví, kdo ovdoví?'' zemřela tolika fanoušky milovaná Maude Flandersová. Jaký byl důvod? Její dabérka Maggie Roswell požadovala navýšení platu o 4000 $, tedy o 146 268 Kč za jeden díl, aby získala zpět peníze, o které přišla cestováním ze svého domova z coloradského Denveru do nahrávacího studia v Los Angeles. Ale Fox nabídli zvýšení jen o 150 $, tedy o 5485 Kč, takže se rozhodla skončit.


8.Fakt
Postavy ze seriálu byly ve skutečnosti vytvořeny během několika minut na chodbě, jelikož původní navržné postavy byly zamítnuty
  
Původní postavy ↑ ↑ ↑

9.Fakt
Ztracená epizoda 1. série s názvem „Mrtvý Bart“ prý existuje. Konspirační teorie tvrdí, že ji napsal přímo Matt Groening, který měl toho času podivnou náladu. Příběh je o tom, jak celá o dost depresivnější rodina letí na výlet. Bart blbne a těsně před přistáním rozbije okénko. To ho vycucne ven a padá asi 15 metrů volným pádem. Děj se posouvá kupředu o rok a zbylí členové rodiny vypadají na umření. Po malé Maggie a domácích zvířatech není ani stopy. Oficiálně se řeklo, že tento díl je prací neznámého fanouška.

10.Fakt
Anagram jména Bart je anglické slovo „Brat“, což v překladu do češtiny znamená „Spratek“.

A to je vše. Pokud se vám článek líbil, hoďte like ;)

Kačka123

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.