Blog by Nikky

Velký vykřičník 2. část

Kapitola 2.
Vyhýbám se mu. Naštval mě, zklamal a rozesmutnil. A zrovna s Ivetou, která mě všude pomlouvá. Kdyby těm dvěma bylo patnáct, asi vím, co by za školkou dělali!!!
Je tak bolestně hezký a byl na mě hodný. Ale asi chtěl nějakou lehkou dívku, která se nebojí, a přesně taková Iveta je.
Jsem doma. Petr se mi pokouší dovolat, ale já jsem zrovna teď smutná. Petřík si dává odpolední šlofík, mamka uklízí v práci a mě zbyl jenom počítač a ICQ. Potěší mě, že Jáchymova kytička svítí zeleně a hned ho kontakuji. Neváhám se mu svěřit se svým trápením.
Jáchym: Nevědel jsem, že je to hajzl.
Alice: Přímo příšernej hajzl! Mám chuť ho místo flinty hodit do žita...
Jáchym: Co jsi psala, že mu dělala? :-)
Alice: FUJ! Ty taky?!
Jáchym: To byla sranda. Zajdeš se mnou na čaj?
Alice: Kdy?
Jáchym: Teď.
Máma se vrátila z práce a já jí řekla, že jdu ven. Klepu se venku před čajovnou Plamen. A tam je Jáchym! Je to jeden osmák, o rok starší. I když je hezký, beru ho jen jako kamaráda.
Povídám si s ním přes hodinu o tom, jak si přijdu sama a opuštěná. Jáchym nic moc něříká. Rukou si projíždí blond vlasy, než mi poradí: ,,Oplať mu stejným."
Zítra spolu jdeme ke škole. Pavel stojí s Ivetou, ruku na jejím zadku, a cosi jí šeptá do ouška. S Jáchymem dojdeme k nim. ,,Čum, vole," zamumlá Jáchym a políbí mě. Vím, že to bylo v plánu, ale přece mě to zaskočí. Ovinu mu ruce kolem krku. Jazykem se mi dostane skrze rty a mě hučí v hlavě. Slyším ty dva, jak šokovaně vydechnou. Když mě Jáchym pustí, procedí na Pavla mezi zuby: ,,Ztrať se a neopovažuj se jí něco říct." Pavel vezme do zaječích, Iveta ještě chvíli tupě zevluje a stojí, potom odběhne za svým Pavlíčkem.
,,To by ho mělo usadit," spokojeně se usměje Jáchym. ,,Díky," řeknu a myslím to vážně. Pavel si teď myslí, že o mě má zájem cool osmák!
Než se vzpamatuju, Pavel mě obejme. Dlouho tam jenom stojíme v únorovém mrazu a ani jeden nemluvíme. Vytáhnu se na špičky a na rty mu vtisknu rozechvělý a nesmělý polibek. Rychle se odtáhnu a když vidím, jak je překvapený, otočím se na patě a jako prvňačka rudá běžím do školy.
KONEC DRUHÉ ČÁSTI

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.