Blog by Nikky

Kobra 11

Ahoj kremrolky, dlouho jsem nepsala článek, a tak jsem se rozhodla psát o svém oblíbeném seriálu(s Austinem a Ally soupeří o první příčku). Tak jdeme na to!

Proč sleduji:

Protože když jsem byla malá, mamka se na to dívala a ta úvodní píseň mi nějak uvízla v hlavě. Nevím proč, ale vždy když se dívám, ta písnička je mi povědomá a cítím takové zvláštní chvění. Protože mamka má Kobru ráda, taky jsem se to rozhodla zkusit. S maminkou máme spoustu zájmů společných(jízda na kole, osmisměrky, čtení...) a tak jsem si řekla, že mě to bude bavit. A co myslíte? Zamilovala jsem se do toho!

Slova doprovázející znělku:

Na začátku vždy hraje ta píseň beze zpěvu, ale s mluvenou částí, která zní takto:

Jejich revírem je dálnice. 

Jejich tempo je vražedné.

Jejich protivníci jsou zloději aut, vrazi a vyděrači.

Jsou nasazeni čtyřiadvacet hodin denně.

Lidé z Kobry 11 - Jejich povolání je naše bezpečnost.


Znělky se měnily, tahle je starší. Pokud chcete slyšet novou, sledujte na Nově Action( bývalý Fanda).


O čem to je:

Kobra 11 je vlastně jen krycí jméno, stejně tak se v seriálu například objeví muž s krycím jménem Kobra 13 nebo tak. Kobře 11 byl akorát věnovaný seriál. Seriál se odehrává v prostředí dálniční policie a v každém týmu jsou asi dva lidé. Ti potom jezdí po silnicích a řeší různé případy.


Zápletky a parťáci:


V prvním díle se objevil komisař Frank Stolte se svým parťákem Ingem Fischerem. V druhém díle je Ingo zastřelen a na jeho místo nastoupí Semir Gerkhan, který se v Kobře objevuje po dobu 20 let až dodnes (matčin a můj oblíbenec). Frank na konci série odejde a se Semirem to začíná táhnout André Fux, který se držel do třetí série, tam byl zastřelen harpunou. K Semirovi se přidal Tom Kranich(můj oblíbenec, když byl zastřelen, fakt jsem brečela), který dočasně odejde, když mu zastřelí těhotnou ženu Elenu. Nahradí ho Jan Richter, který potom odešel. Po něm se znovu objevil Tom, který byl zastřelen v epizodě Na život a na smrt (brečela jsem tam a potom, když se objevil Chris a Semir dal na jeho hrob kytku). Potom se za záhadných okolností k Semirovi přidá tajný agent Chris Ritter. Ten zemřel na konci dvanácté série a k Semirovi se přidal Ben Jager (v současnosti na Nova Action a můj další oblíbenec). V dílu Zmrtvýchvstání se vrátí André, který záhadně přežil. V polovině série dobrovolně odchází Ben, ten se s přítelkyní přestěhuje do USA a věnuje se hudbě (škoda, Ben se mi taky líbí). Když zemře André, ke Kobře 11 se dostane Alex Brandt. Když odejde do Brazílie, jeho místo zaujímá Paul Renner. Zajímavé je, že je mladý(musí, protože Semir mu v osmi letech zachránil život a malé děti se asi nezachraňují). V Kobře se ale nemění jen policisté, ale i šéfky(pokaždé ženy) a sekretářky, to ale rozepisovat nebudu :-D .

Herci:

Erdogan Atalay (Semir Gerkhan)

    


Johannes Brandrup (Frank Stolte)

  

René Steinke (Tom Kranich)

  
  

Gedeon Burkhard (Chris Ritter)

  

 Tom Beck (Ben Jager)

  


Hezky zpívá...
No, všechny psát nebudu... Teď šéfky(Nejlepší šéfky)

Charlotte Schwab(Anna Engelhardtová)

  

Katja Woywood (Kim Krugerová)

   

A teď dva kolegové, kteří vypomáhají například nočními hlídkami a někdy mají také vtipné hlášky:

Gottfried Vollmer (Dieter Bonrath)

   

Dietmar Huhn (Horst Hotte Herzberger)

  

(V závorce je vždy uvedeno jméno postavy, jako první jméno herce)


Tak, a to je konec. Pokud se nedíváte a neznáte, doporučuji se dívat! Na nova Action buď ráno od osmi nebo odpoledne od pěti. Ahoj, papa, mějte se!

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.