Believe in Dreams

HPD poradna - temperament

Milé čtenářky,


vzhledem k tomu, že v poslední době mi nikdo nenapsal o svém problému, rozhodla jsem se článek pojmout všeobecně .

Také jsem v síni psala otázku : Jaký jsi charakter? 

Použiju to tedy do dnešní poradny.

Nejvíce z Vás odpovědělo ,,melancholik" . Dnes si tedy popíšeme jeho kladné a záporné vlastnosti melancholika, jak se s nimi smířit, co pro ně udělat a jak vycházet s tímto charakterem  a těmi ostatními.

Pokud se to bude líbit, udělám další článek ale na jiný temperament, ale dost mluvení, začínáme! =)

                                                                                                                           Bellavilla

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


MELANCHOLIK

Za svůj temperament se nemusíte stydět, doufám, že Vám to tedy nebude vadit a zveřejním jména těch, které se přihlásily. Týká se Vás tedy celý tento článek a je psaný pro Vás, doufám že se o svém charakteru dozvíte alespoň pár nových informací a zajímavostí. To zda bude tento popis totožný s Vaším charakterme můžete psát do komentářů =).

Temperament melancholika má :

Katerina-vockova 

Selena G. 

Butterfly340

Kajaz

sasasvachova

Konemy

Locika11


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Základní informace: 


Barva: stříbrná, bílé, tmavě modrá, světle modrá, všechny odstíny modré a šedé

Přísloví : Tichá voda břehy mele. 

Projevování : tiché, klidné

Proti: Melancholiky nemají rádi sebevědomí lidé, ti, kteří neuznávají deprese a sebelítost



Obrázky

    

   




* Sklon prožívat vše dramatičtěji

Víme všichni, že nám ty důležité situace nejsou ukradené. Když se nad tím zamyslíte více, dojdete k závěru, že kdybyste se tak nestresovaly a netrápily, život by byl mnohem jednodušší. Jenomže my máme tu vlastnost, že neumíme říct popravdě : ,,Je mi to jedno".



* Až moc důvěřivý

No...Asi každému se někdy stalo, že věřili, či důvěřovali nesprávné osobě, ale u melancholiků je to dvojnásobné. Když nás něco zklame, prožíváme vše trojnásobně.  

Pád prožíváme silně. Ten, kdo nás zklame už nikdy nebude mít naši 100% důvěru, návrat k přátelství a usmíření bude těžký, téměř nemožný a hlavně - vždy když uvidíme osobu, která nás zradila, nedokážem se úplně přenést přes to, co nám udělala - je tam něco, čemu už nevěříme.



*Empatický

Ačkoliv to není vždy positivní, ze všech čtyř temperamentů máme tuto vlastnost nejvíce vyvinutou - soucítíme, chápeme a snažíme se pomáhat ostatním. Nutno ale říct, že se tak stáváme sami zranitelnými. 



* Tichý

Ne všichni, ale většina melancholiků jsou velice tišší. Tohle je ale klam. Setkala jsem se už s tím, že z té zakřiknuté holčičky, tak tiché, se stalo něco, co někdo nečekal. Melancholicí mají schopnost překvapení, nepředvídatelnosti : ,,Nikdy bych do ní neřekla, že dokáže..." nebo ,,Ta holka nevypadala že by někdy něco takového udělala." 

Necháváme si své názory pro sebe, protože někdy je prostě lepší držet hubu. Když jí otevřeš, všichni hned zkritizují to, co řekneš...



* Ohleduplný

Vyslechne Vás. Třeba Vám ani nepomůže, protože se bojí, že to co by, navrhl bude špatný nápad, ale vyslechne Vás. Někteří lidé se potřebují se svým problémem svěřit a na to je nejlepší tento temperament. Když prožíváte pád, podrží Vás. Už jenom tím, že při Vás zůstane. A bude mlčet. Přesto bude s Vámi. Není to ten tip, co když se dozví co se Vám stalo, jde jinam jen aby neměl kvůli Vám špatnou náladu. Ne. Melancholik bude ohleduplný. 



* Pečlivost

Tato vlastnost je málo častá, ale přeci jen. Je na ně spolehnutí a snaží se rozdělanou práci rozdělat dokonce, i když je moc nebaví. Také jejich školní sešity a úprava - na první pohled to vypadá, že si na nich moc nedávají záležet, ale ve skutečnosti se snaží o hezké písmo a nadpisy, ale to nikdo většinou neocení....



*Plachost

Nerad se seznamuje, navazuje přátelství. Není dominantní, takže v konverzaci s ním musíte začít Vy, pak už se rozpovídá a je s ním i srand, ale musí mít kolem sebe lidi, se kterými se cítí dobře.

Když ho postavíte před cizí osobu, aby se seznámili, bude zaručené mlčet a ,,nevědět, co má dělat". ( Cholerik by začal s konverzací a navázal první větu a příjemnou konverzaci...).


* Pesimismus

,,No, tak já budu ráda, když to napíšu na trojku" . Optimista by řekl : ,,Tak uvidíme, budu se snažit to napsat na jedničku a když to nevyjde tak nevadí..."


*Deprese

Rozvedené rodiče, samota, nadávání, stavy úzkosti a bezmocnost. I tohle může ale nemusí být součástí melancholika. Někdy to na ně prostě dolehne. ( To na každého, ale jak už víme, melancholik vše prožívá trojnásobně...)


*Nervozita

Studené ruce, třesoucí se tichý hlas, nesrozumitelnost, nutnost někam chodit, dotýkat se vlasů, mačkat klouby na rukou, těkat pohledem po ostatních 


* Nesmělost

Většinou je jejich kámen úrazu, že když něčemu nerozumí, nebo se bojí či stydí zeptat / přihlásit, neudělají to a pak na to doplatí. 


* Malé sebevědomí

Záporná vlastnost. Přeci jen by si mohli více věřit, protože pak se vše projevuje i na celkovém chování, plachosti a konverzaci. Stydí se za svůj vzhled a nevěří sami sobě. 



FAKTA: 

Melancholik snadno a často i opakovaně podléhá depresím.


Trpí velkou vnitřní nejistotou.


Melancholik je váhavý.


Klade na sebe nerealistické nároky.


Většinou musí mít všechno perfektní.


Nesnáší velké skupiny lidí a hluk.


Svoje problémy skrývá, velmi často zapírá problémy před ostatními.


Miluje přírodu a zvířata.


Je chápavý vůči druhým


Jeho city jsou vždy hluboké, ale nedokáže je veřejně projevovat tk jako cholerik, u většiny případů je v sobě skrývá a dusí se v nich.

Tyto fakta nejvíce sedí na mou kamarádku, která je melancholik na 40 % a to už je sakra hodně...


..............

Wikipedie:

Navzdory svému nízkému sebehodnocení se snaží vypadat. Umí být starostlivý a soucitný s upřímným zájmem o pomoc lidem. Pokud má přátele, zajímá se o ně, stará se o ně, nedá na ně dopustit a je pro ně ochoten udělat téměř všechno.dat sebevědomě a důstojně. Oceňuje krásu, inteligenci a vědomosti. Je mlčenlivý a přemýšlivý. 

..............




Melancholik - podle některých člověk trpící neustálými depresemi, člověk nepředstavující žádnou hrozbu, ten, který je ,,slabý".

Spousta lidí se ale plete. Melancholik dokáže ve svém životě dokázat změny a několikrát je vyvést ty, co je odsuzovali, z omylu, že nic nedokáže. 

Velkým negativem je, že tento temperament je příliš dobrosrdečný, milý, obětavý. Stává se tak častým terčem šikany, či vyčlenění z kolektivu. 

Rád vyhledává společnost mezi zvířaty, je mu milejší než velké skupiny přátel. 

V přátelství si cení melancholik hlavně osob, kterým důvěřuje.

Bývá jich často málo a špatně si vyhledává kolektiv.

Ten, se kterým se ale spřátelí, má velikou výhodu - protože přátelství s melancholikem bývá upřímné, věrné a trvalé. 




Tak snad se článek líbí, souhlasím předem, že veškeré vlastnosti nebudou sedět úplně na každého melancholika, přece jen jsme každý jiný, ale alespoň pár by si jich tady každý menanch ( XD) mohl najít.


Děkuji za přečtení ,podporu a hodnocení. Můžete se těšit na další díl, ve kterém už ale budou rady na Vaše problémy. 

                                                                                            Bellavilla.

Komentáře

Butterfly340VIP(Imagination☆)

Krásný článeksmajl Jsem také melancholik a dokonale na mě ten článek sedí. Teda až na to, že nejsem ažtak stydlivá... Nedělá mi problém někde vystoupit před lidmi nebo začít hovořit s neznámým člověkem. To stejné platí i u té dominatnosti. Nikdy si totiž nenechám nic líbitsmajl

Butterfly340To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

jandicka(Rock 4EVER)

V občance jsme si dělali test osobnosti a vyšel mi 40% melancholika smajl . Sedí to na mě, nerada se seznamuju, nejsem komunikativní. Jenom nemluvím tiše, spíš dost rychle jako sangvinik. Super článek, super blog, super TY!!! smajlsmajlsmajl

jandickaTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Lucy Lupinová(Bradavice)

Melanchonik nie som, ja som niečo medzi sangvinikom aaaa... cholerikom? Ani nie, ale často keď som nahnevaná, tak no... ale skôr ten sangivnik. A len trošku flegmatik.

Lucy LupinováTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Clawdeen77VIP(ANIME!)

Bellavilla: Je krásná, ale jde to poznat až na druhý pohled. Je celkem nenápadná, vypadá mírumilovně, podle výrazu nemůžu určit emoce. Mohla by být i smutná, i šťastná.

Clawdeen77To se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.