Pejsek a kočička
Hra - Pejsek a kočička
Video se načítá
Monkey Go Happy Mayhem
Hra - Monkey Go Happy Mayhem
Video se načítá
Frogtastic 2
Hra - Frogtastic 2
Video se načítá
Airport
Hra - Airport
Video se načítá
Slither.io
Hra - Slither.io
Video se načítá
Winx Club Bubbles
Hra - Winx Club Bubbles
Video se načítá
Shakira
Hra - Shakira
Video se načítá
Shopaholic Milan
Hra - Shopaholic Milan
Video se načítá
Snail Bob 2
Hra - Snail Bob 2
Video se načítá
Clawdeen Wolfs Howlin Makeover
Hra - Clawdeen Wolfs Howlin Makeover
Video se načítá
Monkey Go Happy Marathon 4
Hra - Monkey Go Happy Marathon 4
Video se načítá
 

Believe in Dreams

HPD Poradna - Láska, přátelství, sebevědomí

Vítám Vás u HPD PORADNY!

Potěšilo mne, kolik dívek získalo ve mne důvěro a ozvalo se mi se svým problémem. V dnešním článku uvidíte pouze tři případy, další budou zase v příštím díle. Děkuji všem a snad se Vám bude můj styl a organizace článku líbit. Ty, které by se po tomto článku odvážily svěřit se mi se svým problémem, mají v mých zprávách místo ke konverzaci a rozhovoru. Jsem tu pro Vás a užijte a poučte se z článku, snad některým z Vás mé rady pomohou! =)

                                                                  Bellavilla

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

URÁŽLIVÝ KAMARÁD

Ahoj,mám takový problém.
U nás ve třídě máme kluka a ten mě uráží .Jednou se chová jako kámoš všechno je v pohodě a potom najednou se změní na ,promiň za to slovo ,ale dementa .
Prosím pomůžeš mi ,co mohu dělat s tím aby mě přestal takhle urážet ?Asi mi nejde nějak pomoci ,ale mě to fakt štve a já jsem ten typ člověka co musí něco odpovědět když ho někdo uráží.


Takového kluka má snad ve třídě každý. Toho u nás nikdo nebere vážně, je tlustý,  malý, jako sud a směje se jiným za jejich vzhled. 

Většinou jsou to takoví kluci, kteří si potřebují získat sebevědomí na druhých, do čeho patří i posmívání a urážení. 

V jednu chvíli je fajn, v té druhé byste ho nejradši poslali do hnoje. 

Ono ho to ale brzo omrzí, stěrů už moc nemá. Dle mého názoru je slabost vytahovat na někoho jeho vzhled jako tělesnou nevýhodu. 

Já si toho našeho ,,kritika" nevšímám. Je trapný nejen pro mě, ale pro všechny ostatní. 

Někdy je to těžké, ale musíme se naučit ovládat svůj hněv. On ti za to nestojí. Když mu budeš jeho narážky oplácet, bude ti je zase vracet, bude to čím dál tím horší a méně zábavné. 

Nejlepší se mu prostě vysmát, myslet si jaký je to ubožák a nechat ho být - buď přestane, a když ne - existuje přece několik způsobů,  jak mu dát najevo, že je to d*m*n*, ne? =)

Nebo se můžeš vydat tou rozumnější cestou, vyřešit si to s ním mezi čtyřmi očima, nebo se svěřit rodičům, ale to většinou nikam nevede - naše problémy je v tomto směru nezajímají. Pokud máš starší sourozence, je dobré to říct alespoň těm. Nebo kamarádkám. Když ani to nepomůže a on si nedá říct, vymyslete s kamarádkou nějakou akci, kam pozvete všechny své přátele - ty pravé. Bude mu líto, že nebude pozvaný a Vy si akci užijete naplno - bez něj. 

Pamatuj si ale jedno - vše jde řešit s ,,chladnou hlavou" , je to lepší než na sebe řvát jako dva....

Koneckonců - když budeš dělat to co on, nebudeš o nic lepší ( alespoň v něčem mají ,,dospělácká ,,přísloví" pravdu).

Budu věřit, že se Ti to povede, držíme ti palce v tvé bitvě proti tomu divnému klukovi! =)


                                                                                                                                Bellavilla

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Nešťastná láska

Asi před koncem školního roku jsem potkala jednoho kluka...S kamarádkou jsme si řekly, že ho budeme jen tak ze srandy sledovat. Všechno se ale změnilo, když se podíval naším směrem a podíval se nám do očí. Začala jsem se třást , byla jsem nervózní a neschopná pohybu. Jen se na nás usmál a pokračoval v cestě. 

Skončily letní prázdniny a já jsem se začala těšit, až ho zase uvidím. 

Ale on se začal...měnit. Tak hodně. 

Když jsem se ho zeptala, byl ke mně chladný  a já jsem začala zjišťovat, že je vážně jiný. Měla jsem pocit jako kdyby mi bodl nůž do srdce, když mi řekl . ,,Je ti 11 let, proč za mnou stále chodíš? Nemůžeš mne nechat napokoji? Já nevím, jdi ven , s kamarádkami, ale už mě neotravuj!"

Už nepřemýšlím nad  ničím jiným, jen nad ním. Proč  mi to pověděl, proč byl takový a proč se...změnil? 


Kdysi jsem si myslela , že jsem sama, co zažila neštěstí v lásce, nejsem ale jediná, je nás spoustu. Chvíli trvá a bolí, než si člověk uvědomí, že ho ten, kterého si vysnil odmítá a opovrhuje jím. Člověk sse ale musí podívat pravdě do očí -  proč se trápit. 

Kdysi jsem byla zoufalá a začala dělat blbosti, které bych za normální situace neudělala - psala jsem mu z tajného účtu, ,,špehovala ho" snažila se s ním spřátelit ( s klukem!). 

Nic nepomohlo, opakovaně mi dával najevo, že o mne nemá zájem. Tenkrát mi hodně pomohly citáty. 

Bohužel tohle je problém, na který si musíš najít správnou odpověď sama. Musíš si uvědomit, co by ti vztah s ním umožnil, co znemožnil.

Já jsem si musela uvědomit, co všechno jsem zbytečně krom sebevědomí, času a pozornosti obětovala. Pomohl mi čas, který náš věk rozdělil o dva roky. Odešel ze školy. ,,Říká se" - odešel z očí, odešel z mysli. není to pravda, nezapomněla jsem. Jen už je to jiné. 

Pro Tebe tady mám alespoň pár pravdivých citátů, které psaly dívky, jež prožily to samé jako ty, nebo já . 

***Někdy je lepší nechat toho druhého jít. Ne proto, že by Vás nezajímal, ale jednoduše proto, že vy nezajímáte jeho***

***Já opustila pro tebe všechny. A ty jsi opustil mě.***

*** Pláču, nevidíš? Miluju tě, necítíš? ***

***Mým snem jsi ty, tvým snem je ona.***

***Děvčata umí předstírat falešný úsměv, kluci zase falešné city***

***Člověk se nebojí zamilovat, bojí se toho, jak to skončí***

To je vše. Nečekám, že napíšeš, : ,,Ano, už se o něho přestanu zajímat!" Pouze doufám, že si z mých rad vezmeš alespoň pár myšlenek, nad kterými se zamyslíš =). Já věřím, že to zvládneš a tuhle krizi překonáš .


                                                                   Bellavilla

-------------------------------------------------------------------------------

MALÉ SEBEVĚDOMÍ

,,Mám docela nízké sebevědomí. Je to tak, že třeba při referátu se dost bojím a klepu se, ale to je asi normální... A nebo mi všichni říkají že umím dobře zpívat a v sobotu jsem byla na svatbě kde byla i má učitelka na hudebku a zpívala tam. A máma  manžela mě pořád přimlouval ať jdu taky zpívat a já bych i šla, ale měla jsem hrozný strach. Nakonec jsem k večeru odzpívala celou píseň sama ale dost jsem se bála ale když jsem se do toho dostala tak mi bylo úplně ukradený ze na mě všichni civí a dost jsem si ten zpěv užívala a já se chci zeptat jak mam udělat abych se tak hrozně nebála a nestyděla se. Protože to zpívání mě fakt baví a na jakékoli akci mám možnost zpívat, ale já se prostě bojím... "


Malým sebevědomím trpí hodně z nás, nejsi sama a nikdy nebudeš. Ty dívky, které zde na HPD můžou vypadat silně a neporazitelně mohou být ve skutečnosti dívky, které nerady promlouvají na veřejnosti, vyhýbají se ostatním, nekomunikují. Ať už se ostatní stydí, nebo ne, vždy nás tu bude hodně.

Co tím chci říct. Máš strach před referátem, nebo když máš projevit svůj názor, vystoupit, či zpívat na veřejnosti.

Já mám to samé. Ačkoliv si říkám, že se nebojím, vždyť je to jen referát...Rozklepe se mi hlas, mám studené ruce a ,,tluče mi srdíčko". Je to nervozita. Podobně jako ty zpíváš, jsem já tancovala. Bylo tam spousta lidí, kluci a holky starší něž jsem já, reflektory, porota a ...nervózní já.

Když jsem začala tancovat, bylo mi úplně jedno kdo se na mě dívá, protože jsem si uvědomila jedno : Tahle věc mne dělá šťastnou, baví mne a co na to řeknou ostatní, už je jen jejich názor. 

Na jednu stranu jsem slyšela, že ti, co se bojí mají pak horší výsledky, ale z vlastní zkušenosti vím, že ti co mají před zkouškami, vystoupením nebo cokoliv jiným strach a trému, to zvládnou ze všech nejlépe.

Každý z nás nemusí bát ,,ego up" - ale na druhou stranu, v některých případech je zbytečné se bát. Hlavu vzhůru, mikrofon do ruky a na pódium! 

Když se postavíš čelem všem Těm lidem, kteří se na Tebe příjdou podívat, zvedneš hlavu a zjistíš, že se Ti plní sen, co jsi si vždycky přála, bylo by zbytečné svěsit hlavu a batéct. Ne. Ty to zvládneš, stejně jako si to zvládla předtím. 

Najdi si nějaké moto, které tě povede dál tvou cestou . Jsou hodně emotivní a podpoří Tě. 

Např. : ,Jestli chceš někdy vyhrát, musíš se soustředit na cíl, ne na překážky."

-V Tvém případě je to strach. Soustřeď se na zpívání, na to, co Tě ví a dělá šťastnou, ne na to, co Tě omezuje. 

V životě toho bude daleko víc, čeho budeš muset dosáhnout, byla by škoda se zastavit u první překážky - malého sebevědomí, strachu a stresu. 

Pro zvednutí sebevědomí mohu doporučit poslouchání veselých písniček, čtení zajímavých knížek, více se bavit s kamarádky, přečíst si nějaký ambiciózní citát a být prostě svá. Ostatní tě mají rádi takovou, jaká jsi, nemusíš se ničeho bát. 


                                                                                                      Bellavilla

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


PRO TENTO DÍL TO BUDE VŠE. 

Ozvalo se mi Vás opravdu hodně. Já jen doufám, že mé rady alespoň někomu trochu pomohly. Stačí mi, když se nad nimi jen trochu zamyslíte. 

V příštím díle bude hlavním tématem : Změny nálad. 

Samozřejmě to je i výzva pro Vás - pokud máte problém, potřebujete radu a líbil se Vám styl, jakým to dělám, není problém mne kontaktovat do soukromých zpráv, rád Vám pomohu. Pokud uvidím, že je problém hodně složitý, poprosím o pomoc jednu místní poradkyni, velice spolehlivou dívku.

Děkuji za předčtení a chci ještě něco - potlesk pro ty dívky, které se nebály a svěřily se se svým problémem. Já je nebudu zmiňovat ze soukromých informací, ale mají mou poklonu. Děkuji Vám. =)

                                                                                                               Bellavilla



Komentáře

Butterfly340VIP(Imagination☆)

Hezký článek. Sice nemám žádný z uvedených problémů (teď trošku lžu, protože problémy se vztahy má asi každá holka, ale u mě je to jinak...). I tak bych se k článku ráda vyjádřila, zvlášť tedy k tomu, který si nazvala ,,Nešťastná láska".

Souhlasím s tebou v tom, že by na toho kluka měla zapomenout, ale proto tohle nepíšu. Něco podobného jsem totiž zažila minulý školní rok. Ažtak úplně se mě to netýkalo, ale... Jedna holka, říkejte si jí jak chcete, začla stalkovat mého spolužáka. Pořád za ním chodila, psala mu na Messenger a podobně. Ze začátku si na ní jen stěžoval (což mělo za následek, že to věděla celá naše třída...), ale před ní nic neříkal. A ona si díky tomu myslela, že by z toho něco mohlo býtsmajl Pak té holce řekl něco podobného jako je nahoře, prostě aby mu už dala pokojsmajl To však konec nebyl, protože tím tak nějak žila celá třída. Všichni si na ni ukazovali a smáli se jí že je divná a podobně.

Tím chci říct, že pokud tohle čtou i nějaké holky, co mají potřebu sledovat starší kluky a snaží se je uhnat, tak aby toho nechali. Nemá to cenu. Jediné čeho tím docílíte je, že vás pošle do prd*le. Nic víc. Ke všemu se ještě ztrapníte, protože to dotyčný na 100% řekne svým kámošům nebo rovnou celé třídě a víte jak se šíří drby, ne?

Butterfly340To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

pištíkVIP(Potterheadi sem!)

díky moc a máš pravdu. Zpívání mě baví a děla šťastnou. Na budoucím plese budu mít možnost zpívat a možná to zkusím. A při referárech se vykašlu na ostatní, jako bych tam byla jen já. díky moc! Docela mi to pomohlosmajl

pištíkTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

vokataVěrka(►Mysterious◄)

Ó děkuji,vykašlu se na něj.On i sobě říká jak je nádherný a potom před rokem mě pomlouval,že jsem to ó sobě říkala já a že jsem úplně odporná .Nevím,je úplně vymletej

vokataVěrkaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.