Pejsek a kočička
Hra - Pejsek a kočička
Video se načítá
Monkey Go Happy Mayhem
Hra - Monkey Go Happy Mayhem
Video se načítá
Frogtastic 2
Hra - Frogtastic 2
Video se načítá
Airport
Hra - Airport
Video se načítá
Slither.io
Hra - Slither.io
Video se načítá
Winx Club Bubbles
Hra - Winx Club Bubbles
Video se načítá
Shakira
Hra - Shakira
Video se načítá
Shopaholic Milan
Hra - Shopaholic Milan
Video se načítá
Snail Bob 2
Hra - Snail Bob 2
Video se načítá
Clawdeen Wolfs Howlin Makeover
Hra - Clawdeen Wolfs Howlin Makeover
Video se načítá
Monkey Go Happy Marathon 4
Hra - Monkey Go Happy Marathon 4
Video se načítá
 

Believe in Dreams

Deprese

HI GIRLS!


Dnes trochu smutnější téma. 

Rozhodla jsem se udělat článek o jednom psychickém stavu, kterým trpí hodně dívek z druhého stupně, ale i dospělých. Uvedu vlastní zkušenost, příčiny a fáze deprese. Takže si to alespoň trochu užijte.=)

Deprese

Deprese je někdy chybně označována jako stres, ale je to dlouhodobý stav, který povětšinou vede i k sebevraždám. Jeho důvody mohou být smrt nějakého člena rodiny, psychická šikana, dlouhodobé stresování, samota, oddělenost od společi, malá sebedůvěra, ego a strach ze všeho kolem sebe.

Smutek, strach, nedůvěra, stres,traumatický zážitek, psychická šikana. 

I tak by se dal popsat tento duševní stav. 

Smutek

Smutní můžeme být z mnoha důvodů, ale většinou k depresi vedou ty, které jsou zapříčiněny smrtí někoho z rodiny. Já mohu v tomhle ohledu být relativně šťastná, jelikož jsem z našeho bližšího rodinného kruhu nikoho zatím neztratila, ale vím, že ostatní to mohou mít jinak.

Každý z nás měl asi někdy mazlíčka, takže asi tušíte, jaké to je, když si Vás oblíbí a pak definitivně zmizí z Vašeho fyzického života, z toho psychického však nikoli. = (

když se Vám něco podobného stalo, všichni Vám říkali, ať se přes to přenesete, jenomže ne každému se to podaří, nejraději byste zařvali : ,, Ale já na něho nechci zapomenout!!!"

Prázdná klec, pelíšek, bedýnka jen potvrdí pravdivost našich slz.=(


Strach

No, k této situaci i vede strach. Jakýkoli. Strach z toho, že nás opustí Ti nejbližší, strach z toho, že se nám něco nepovede a ostatní pak na nás budou naštvaní, nebo budou na nás řvát.

Bojíme se, že uděláme chyby, kterých jednou budeme litovat. Na druhou stranu, kdybychom si tohle říkali pořád, nemohli bychom udělat už opravdu nic. =(

Nedůvěra

Nedůvěra, je dalším problém lidí, kteří se deprimují. Ve skutečnosti nedůvěřují ani sobě, natož aby důvěřovali někomu jinému. Takže neví co dělat s pocitem, že už ani nedokáží rozeznat pravdu od lži. Tomu většinou předchází nějaká traumatizující událost z dětství. 

Stres

V okamžiku, kdy si přestanete důvěřovat, věřit v to co děláte, začnete se stresovat. Nedokážete se smířit s pocitem, že se něco stane a Vy nevíte co, že nevíte jak něco dopadne. Stresování se tedy týká spíše dějů, které se mají stát v budoucnosti, ale např. když děláte zkoušky, nebo nějaký těžký test, stresujete se také kvůli jeho výsledku i potom co ho napíšete. Takže se stresujete když se na něj učíte, pak se stresujete když ho píšete a nakonec se stresujete když už jste ho napsali. Není to ale správné, protože Vám za to nestojí tolik strachu, který Vám škodí a podtrhujete tak svoje malé sebevědomí.

Trauma

No, jak už jsem psala, u dítěté, které zažilo v minulosti nějaké trauma, není jisté, zda v budoucnu nebude trpět depresemi To koneckonců u nikoho z nás, že?

Jestliže jste byli svědkem něčeho ošklivého, při čemž se někomu něco stalo, není dobré na to zapomínat, i když Vám to všichni dospěláci říkají, ale není dobré na to každý den myslet. Na jednu stranu zapomění je lék, al pamatujte si, vše co jednou zapomenete, si jednoho dne můžete zase vzpomenout. =(

Psychická šikana

Jasně, hlavními znaky šikany je mlácení, vydírání, týrání. Ale v dnešní době už spíše narazíte na jiný druh šikany. Psychickou šikanu. Ta zahrnuje pomlouvání, oddělení od kolektivu, posmívání, chybná obvinění, nadávání přes sociální sítě i ve společnosti, kyberšikana, sdílení trapných fotek, trapných situací. proti tomuhle se musíte bránit. Dospělí říkají, že se máme svěřovat, ale to taky vždycky nejde. takže se pak cítíte bezradní a bez naděje. Prvním krokem, jak z tohoto vybruslit je, že si musíte ujasnit vaše myšlenky, cíle, sebevědomí, do jednoho velkého celku a postupně se budete cítit čím dál tím víc jako puzzle. Budou do sebe zapadat jednotlivé dílky až složíte jeden jediný obrázek. obrázek Vašeho sebevědomí.,Až se Vám povede tohle, dokážete se svěřit i ostatníma jednat ve svůj prospěch. Hlavně nezapomínejte, že nikdy nesmíte nechat zajít věci moc daleko.

         

Deprese. 

Svým způsobem ji každý znás zažil, akorát v jiném měřítku. Mým snem je, abyste tento pocit nikdy ( alespoň minimálně)  nepociťovali. Popsala jsem Vám pár psychických úkazů, které ji zahrnují, ale je toho daleko více. Vždy máte kolem sebe někoho, kdo Vám pomůže. I kdyby to měla být jenom holka z hpd =).

Toť vše, zatím ahoj

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.