Clothing Store Hostess
Hra - Clothing Store Hostess
Video se načítá
Slither.io
Hra - Slither.io
Video se načítá
 

♥NewShine♥

Horká Čokoláda! (Hot Chocolate)

Ahoj :) Omlouvám se, že celý týden nebyl článek, ale dnes tu máme další recept :) Tentokrát na horkou čokoládu! Já jsem si ji teda ještě nikdy nedělala, ale určitě ji vyzkouším, protože si myslím že to může být moc dobré!


Horká čokoláda (známá také jako kakao) je druh teplého sladkého nápoje, který má příchuť po čokoládě. Horká čokoláda se prodává v nápojových automatech. Bývá ale i v menu v restaucích a bistrech. 

Pravou horkou čokoládu je nutné vypít zatepla, protože čokoláda po vychladnutí ztuhne jako čokoládová poleva. Tak jdeme na to:


Hot Chocolate /Hot Čoklit/- Horká čokoláda 

Tohle bude porce pro 2!

Potřebuješ:

Tabulka čokolády na vaření
250ml Smetany na šlehání
1 lžička skořice-mleté
1dl mléka

2 lžíce (ne vrchovaté) kakaového pudingu v prášku 

Postup: Vezmeme středně velký hrnec a naplníme polovinu vodou. Vodu přivedeme k varu. Na něj vložíme menší hrnec. V menším hrnci hrnci potom necháme rozpustit tabulku čokolády, a mícháme vařečkou. Než se čokoláda rozpustí, vezmeme si hrnek a naplníme ho tak do poloviny mlékem. 

V mléce rozmícháme metličkou prášek na puding a skořici. Pro dochucení můžeš přidat i kakao. Tuto směs vmícháme do rozpuštěné čokolády.Tam vzniknou hrudky které se časem vymíchají (metličkou). Odlijeme si čtvrť smetany a ušleháme (na konci s ní ozdobíme čokoládu) Zbylou smetanu přidáme do hrnce s čokoládou. Čokoládu mícháme dokud se vám nebude zdát dost horká. Horkou čokoládu rozlijeme do šálků a přidáme šlehačku (rozmíchanou smetanu), popř. ozdobíme skořicí, kakaem a nebo marshmallouny. Dobrou chuť :)


Marshmallow: Česky maršmelouny. Je to cukrovinka. V Severní Americe, Velké Británii a v Austrálii je zvykem si marshmallows opékat nad táborovým ohněm, podobně jako buřty či špekáčky. Možná vám je připomene tento obrázek.

                         


Tady máte obrázky jak by měla horká čokoláda vypadat :)

  


Doufám že si recept vyzkoušíte, pokud už jste někdy domácí horkou čokoládu dělaly napište mi jestli nějak podopně a nebo jinak (jak), jestli vám horká čokoláda chutná a jestli si ji dáváte s marshmallows nebo ne :D Pokud by jste chtěli další recepty ode mě napište jaké a na co :) 


Děkuji za každé +




Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.