Andydy

Poslední vládce větru

Čtyřem živlům, vodě, ohni, vzduchu a zemi, vládnou čtyři národy. Mír mezi nimi udržuje Avatar, člověk z některého z národů, který má schopnost ovládat všechny čtyři živly. Ovšem ten před dlouhou dobou zmizel.

Katara z jižního rodu národa vody, která je obdařená vládnout vodě, se svým bratrem Sokkou jednoho dne najdou v ledu zamrzlého chlapce a jeho bizona. Z ledu je vysvobodí a vezmou do své vesnice. Chlapec se představí jako Aang, jméno jeho bizona je Appa. Za nějakou dobu do vesnice připluje princ Zuko, syn krále národa ohně, který hledá a chce zajmout avatara. Zuko si chlapce odvede na svoji loď. Na lodi ho s pomocí svého strýce Iroha otestuje a zjistí, že je to dávno ztracený Avatar. Katara se mezitím rozhodne chlapce zachránit, Sokka jí ale nenechá jít samotnou. Když přemýšlí nad způsobem, jak se co nejdříve dostat za Aangem, zjistí, že Aangův bizon umí létat.

Aangovi se podaří se vysvobodit ze zajetí prince Zuka. Všimne si svého létajícího bizona a z lodi prince Zuka odletí na malém skládacím letadle. Aang se vrátí domů do chrámu, kde vyrůstal, na cestě ho doprovází Katara a Sokka. Doma zjistí, že všichni příslušníci národa větru byli povražděni. Povraždili je vojáci národa ohně, protože poslední známý Avatar byl/je právě z národa větru. Protože Aang je rozrušený, podaří se mu díky meditaci spojit se dračím duchem. Dračí duch se ho ptá, kde byl tak dlouho. Aang se vyleká a jeho meditace tak končí. Aang se přizná, že umí ovládat pouze vzduch a že ovládání ostatních tří živlů se musí teprve naučit. Nejprve se musí naučit ovládání vody, proto se musí vydat za severním rodem národa vody, protože severní rod má lepší učitele než jižní rod.

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.