♥♥♥zvířatka♥♥♥

Tygr Bílý

Tento blog bude o zvířatech.


Tygr Bílý

Bílí tygři nejsou poddruhem, bílá barva je recesivně děděná barevná odchylka. Vyskytuje se hlavně u tygra bengálského, sibiřského a indického. Bílé zbarvení se zachovanými tmavými pruhy je znakem částečného albinismu - nedostatku barviva. Také oči bílého tygra nejsou červené jako u pravých albínů, ale modré. Bílý tygr by v přírodě s největší pravděpodobností neměl šanci přežít, neboť nápadné zbarvení srsti by mu znemožňovalo skrýt se v mladém věku před predátory, případně v dospělosti cokoliv ulovit. Jedná se tedy o zvířata žijící pouze v zajetí.

Velikostí a hmotností je tento tygr podobný ostatním poddruhům tygra. Má velmi světlé pruhy (někdy jsou čokoládově barevné) na bílém pozadí. Tito velké kočky jsou proto také nazývány "čisté bílé kočky." Mají růžový nos, růžové packy, ledově modré oči a krémově bílou kůži.

Lov 

Tygři bílí se živí většími obratlovci jako jsou např. jeleni.

Výskyt

Žijí jen v zoologických zahradách. Jejich neobvyklé zbarvení nutí návštěvníky chodit do zoologických zahrad. Tygři bílí mohou žít v zajetí s tygry oranžovými. Dnes žije asi 100 tygrů bílých v Indii a jejich populace se stále rozšiřuje.

Rozmnožování

V porovnání s ostatními tygry, mláďata tygrů bílých jsou po narození větší, silnější a rychle dospívají než mláďata tygrů oranžových.

První Tygr Bílý

První tygr bílý byl odchycen v roce 1951 v indickém státě Madhjapradéš. V roce 1958 se poprvé narodila 4 bílá tygřata v soukromé zoo Maharádža.


Tak zatím příště...

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.