Elsa frozen Flu doctor
Hra - Elsa frozen Flu doctor
Video se načítá
Samurai Fruit
Hra - Samurai Fruit
Video se načítá
Shopaholic Hawai
Hra - Shopaholic Hawai
Video se načítá
 

!♥! Ode všeho něco !♥!

Letní osvěžení - Domácí zmrzlina

Představ si to : Je horký letní den a ty máš chuť na zmrzlinu. Jdeš se podívat do mrazáku, ale co to, zmrzlina došla! Udělej si ovocnou domácí zmrzlinu!

Rybízová zmrzlina 

Budeš potřebovat rybíz, zakysanou smetanu a třtinový cukr. Nejprve rozmačkej dostatečné množství očištěného rybízu - zhruba půl litru - a smíchej jej s 250 g třtinového cukru. Do směsi přidej jednu zakysanou smetanu a rozmixujte. Hotovou směs dej do mrazáku minimálně na dvanáct hodin.

Borůvková zmrzlina 

Budeš potřebovat 150 g borůvek, 150 g třtinového cukru, 300 g smetany na šlehání a šťávu ze dvou limetek. Nejdříve vymačkej šťávu z limetek a svař ji s hnědým cukrem. Ve chvíli, kdy se cukr rozpustí, přidej borůvky a krátce povař. Směs nech vychladnout a přidej do ní polotuhou šlehačku. Poté ušlehej a vlož do mrazáku.

Malinová zmrzlina  

Na malinovou zmrzlinu budeš potřebovat jen maliny, cukr a smetanu. V misce smíchej dvě smetany na šlehání s 250 g cukru a přidej šťávu z půl kilogramu malin. Směs rozmixuj a nalij do menších nádob. Nech v mrazáku alespoň dvanáct hodin.

Jahodová dřeň 

Na dřeň budeš potřebovat pouze jahody (0,5 kg), zhruba 100 g cukru (moučky), šlehačku a vanilkový cukr. Jahody očisti a omyj. Vlož do mísy a rozmačkej, postupně během mačkání přidávej cukr. Jahodovou směsí naplň kelímky a vlož do mrazáku. 

Ostružinová zmrzlina 

Na ostružinovou zmrzlinu potřebuješ 500 g ostružin, 300 g moučkového cukru, 2 smetany ke šlehání a 5 žloutků. Začni s tím, že utřeš žloutky s cukrem a přidáš ušlehanou smetanu. Do směsi zamíchej většinu rozmačkaných ostružin a dej do mrazáku.

  Rybízová zmrzlina 

Ostružinovo-malinová zmrzlina

                                                                                                                                              Naty 11 

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.