Shodit do plavek za pár týdnů? Žádný problém!

Sluníčko už začíná pomalu hřát, ani se nenadějeme a jaro, které sotva začalo, vystřídá léto. My začneme odkládat teplé vrstvy oblečení, kalhoty a svetry nahradí tílka, sukně, šortky a plavky. Že si nic z toho nemůžete obléknout, protože máte nějaké to kilo navíc, za které se stydíte? Nesmysl! Ještě je čas na tom zapracovat. Tak to nevzdávejte!

Dá se opravdu zhubnout rychle?

Hubnutí samozřejmě nějakou dobu trvá, na druhou stranu, když na to půjdete chytře, i za pár týdnů se dá pár kilo shodit. Mnohem těžší než se kil zbavit, je si váhu potom udržet. Tak co, jdeme se podívat na to, jak za pár týdnů zhubnout do plavek?

Tip číslo jedna: Najděte si motivaci

Proč vlastně chcete zhubnout? Popřemýšlejte o tom a najděte si motivaci, která vás požene k vysněnému cíli a nenechá vás přestat. Chcete se sama sobě líbit? Chcete zhubnout, abyste se za svoje tělo nestyděla? Nebo se někomu zalíbit? Nebo máte úplně jiný důvod?

Tip číslo dva: Stanovte si reálný cíl

Když si teď řeknete, že do léta zhubnete 15 kilogramů, je to sice hezké, ale když za pár dní neuvidíte žádný posun, pravděpodobně to vzdáte. Ale co když si řeknete, že za týden zhubnete kilo nebo dvě a opravdu to dokážete? To vás nakopne do dalšího snažení.

Tip číslo tři: Pohlídejte si, co jíte

Zapomeňte na smažená jídla nebo fast food. Dejte přednost zdravým potravinám, hlídejte si složení stravy. Sacharidů přijímejte méně, dostaňte se do kalorického deficitu a začněte hubnout tukové polštářky, které vám určitě způsobují vrásky na čele.

Na jídelníček zařaďte čerstvé ovoce s nízkým obsahem sacharidů, zeleninu, libové maso, ryby, nepřislazované mléčné výrobky, ořechy a semínka, vyhněte se pečivu, zákuskům, zapomeňte na přislazené jogurty, brambory a cereálie.

Víte, že mezi nejlepší živiny pro rychlé hubnutí patří proteiny, které vás zasytí na delší dobu a ochrání svalovou hmotu, a zdravé tuky?

Tip číslo čtyři: Nezapomínejte ani na pitný režim

Když nebudete dostatečně pít, nezhubnete. Někdo se tomu možná zasměje, kdo už se aspoň jednou snažil zhubnout, ten ví, že pitný režim je pro hubnutí zásadní. Dostatečný příjem tekutin totiž dokáže zrychlit metabolismus i energetický výdej, tělo zvládne rychleji pálit kalorie. Sklenice vody vás navíc zasytí a vy toho míň sníte.

Víte, že je důležité pít pravidelně, po celý den? Večer v žádném případě nedohánějte, co jste během dne nestihli. Z těla by se totiž vyplavily nejen odpadní látky, ale i potřebné minerály. A to je nežádoucí.

Tip číslo pět: Hýbejte se

Kdo chce zhubnout, ten by se měl taky hýbat. Nemusíte hned navlékat běžecké oblečení a boty, stačí si vyrazit na svižnou procházku, udělat vyjížďku na kole, jít si zaplavat, zacvičit si jógu.

Tip číslo šest: Nebaví vás pořád vařit a počítat u toho kalorie? Zkuste ketodietu!

Nechce se vám vařit a hlídat, kolik toho sníte a jaký byl poměr živin v jídle? Zkuste třeba ketodietu KetoMix založenou na zvýšeném obsahu proteinů ve stravě. Je vhodná pro ženy i muže.

zpět na seznam článků

Komerční sdelení   |   Publikováno: 29. 03. 2022   |   Zobrazeno: 4983x

Témata článku:Krása a móda