Víš, že... (6.díl)


Brokolicová žvýkačka

Přijde ti tato kombinace zvláštní? Mě taky. Nicméně přesně toto se rozhodli vyzkoušet v McDonalds. Žvýkačka nikdy nešla do prodeje, protože děti, které ji testovaly byly zmatené příchutí. Ostatně mě by taková žvýkačka asi také nechutnala. A proč to McDonalds udělal? Chtěl tím naučit děti na chuť zeleniny, aby jedly zdravěji. A za to si určitě zaslouží palec nahoru.

Brokolice


Zombie houba

Pokud máš ráda filmy se zombíky a chtěla bys někdy nějakého potkat, stačí se podívat na mravence rodu Camponotus. Pokud se stane, že tento mravenec sní houbu Ophiocordyceps unilateralis, parazit v této houbě ovládne za 6 dní jeho nervovou soustavu a převezme nad mravencem kontrolu. Mravenec postupně umírá a parazit v něm tvoří infekční pole, které po určité době spadne na zem a vytvoří tak infekční oblast.

Parazitní houba


Robot Zadek

V Samsungu je oddělení, které testuje odolnost telefonů proti rozbití, ale taky proti rozsednutí. A proto udělali robota, který je více méně jen zadek. Má oblečené kalhoty a v zadní kapse má telefon. A jaká je náplň práce takového robota? Pouze si sedat a testovat kvalitu telefonu. Dovedeš si představit, že bys takovou práci musela dělat ty? Já jen těžko.

 

Líhnutí chobotnice

Víš kolik vajíček vyplodí chobodnice? Až 56 000 na jeden zátah. A v čase líhnutí je matka natolik oddaná, že je celých 6 měsíců u vajíček a ani nejí. Když se potom malá chobotnice narodí, má velikost rýžového zrnka.

Chobotnice


Island a McDonalds

McDonalds už jsme tady jednou dnes měli a tak si dáme ještě jednu zajímavost spojenou s tímto fast foodem. Věděla jsi, že už od roku 2009 je McDonalds na Islandu zakázaný? V Bus Hostelu dokonce najdeš zakonzervovaný poslední prodaný hamburger. Níže na obrázku se můžeš podívat, jak vypadá 9 let starý hamburger a hranolky.

Poslední burgr na Islandu od McDonalds


Víš, že…

  • … žirafa může mít až 50 cm dlouhý jazyk?
  • … krysy sní o tom, že se dostaly k nějakému jídlu?
  • … Eiffelova věž se v létě protáhne až o 15 cm?
  • … vynálezce mikrovlnné trouby dostal za svůj vynález pouze 2 dolary (tedy asi 40 Kč)?
  • … pouze nos a uši rostou až do konce života?
zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 13. 07. 2018   |   Zobrazeno: 3216x

Témata článku:Zajímavosti

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.