Víš, že … (2. díl)

Přinášíme ti druhý díl, ve kterém se toho dozvíš ještě víc, než v díle předchozím. Informace, které ti přinášíme, ti rozhodně přijdou vhod a možná se dozvíš i věci, o kterých si neměla ani tušení.

Víš, jak velké srdce má ve skutečnosti plejtvák obrovský? Proč má slon záhyby na kůži? Pokud si ještě nečetla předchozí Víš, že … (1. díl), rozhodně bys to měla napravit!

Z baletky rapperem

Poznáváš toho pána na fotografii? Je to Tupac Shakur neboli 2Pac, americký rapper, který se zapsal do Guinessovy knihy rekordů jako nejúspěšnější rapper v historii. A právě tento drsňák, který zemřel v roce 1996 při přestřelce, tančil na střední škole balet a údajně byl jeden z nejlepších studentů. 

Barbie jméno 

Na fotce je sice panenka Barbie umazaná od bahna, ale to ani zdaleka nevadí naší zajímavosti. Snad každá holka si hrála nebo doposud hraje s panenkami Barbie, ale zamyslela ses někdy nad tím, jaké je skutečné jméno této krasavice? Barbara Millicent Roberts, tak se původně panenka jmenovala. Byla vytvořena jednou paní, která měla dceru Barbaru a ta si neměla s čím hrát. A tak vznikla nejslavnější panenka a dětská hračka všech dob. 

Donaldovo příjmení je? 

Určitě poznáváš toho chlapíka v autě na fotografii níže. Je to slavný Kačer Donald, největší hrdina komiksových a animovaných příběhů, kterého vytvořil Walt Disney. Proč ti ho ukazujeme? Z jednoho prostého důvodu. Uhodneš, jaké je příjmení tohoto vynalézavého kačera, který má jako jediná animovaná postavička na světě svou hvězdu na chodníku slávy v Hollywoodu? Jeho příjmení je Fauntleroy a na prstech jedné ruky by se dalo spočítat, kolikrát se v komiksech nebo seriálech objevilo. 

Osmanská říše

A teď trocha historie naší země. Osmanská říše existovala v letech 1299 – 1922 a doposud je považována za nejmocnější a největší říši v historii lidstva. Věděla jsi, že v době, kdy se k Praze připojovaly například Nusle, Karlín nebo dokonce Žižkov, stále ještě Osmanská říše existovala? Tento historický fakt je velmi málo zmiňován a co víc, Osmanská říše dokonce existovala ještě v době, kdy byl založen fotbalový klub FC Baník Ostrava. 

Ananasovník chocholatý 

Napadlo tě někdy, jak roste takový ananas? Tohle vynikající, sladké a oblíbené ovoce totiž roste tak, jak můžeš vidět na obrázku. Ananasové plantáže jsou obrovské a jedna rostlina, která se svým oficiálním názvem jmenuje Ananasovník chocholatý, zvládne dát jen tři sklizně po sobě. Ananas dozrává asi po 12-16 měsících, plantáž funguje maximálně 3-5 let, poté je obměněna novými ananasovníky. 

Víš, že …

…, že dva lidé z pěti si nakonec vezmou svou úplně první lásku?

…, že během jedné minuty polibku člověk opravdu spálí až 30 kalorií?

…, že dešťová voda obsahuje hodně vitamínu B12?

…, že každý člověk na světě má daleko méně svalů, než obyčejná housenka?

…, že horká voda během zimy zmrzne daleko rychleji, než voda studená?

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 24. 05. 2016   |   Zobrazeno: 6235x

Témata článku:Zajímavosti

Komentáře

alenkaa

ahojte smajl Viete z nudy som si zapla túto stránku a kedysi som bolo jej fanynka ale s vekom ma to prestalo zaujímať a keď tak pozerám len magazín smajl a o tej Barbie je aj creepypasta smajl Dcéra pani ktorá ju vymyslela bola chorá a umierala tak ju chcela zachrániť a zapredala dušu Diablovi a dospeli k dohode... Musela vytvoriť nijakú hračku ktorá by zaujala deti a pomali by ich kazila smajl Mini šatočky a výstrihy a dievčatá sa jej chcú podobať . Staršie vedia kam to speje smajl smajl Podľa mňa je to zaujímavé smajl a milujem konšpiračne teórie smajl

alenkaaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

bubleVIP(ANIME!)

Osmanská říše? Počkat tohle mi nějak nesedí. Osmanská říše je přece dnešní Turecko a tak proč historie naší země když je to někde úplně jinde?

bubleTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.