Tipy na výlety – zvířátka a zábava (2. díl)

Prázdniny už jsou v plném proudu a tvá rodina ještě netuší, jak naloží s volným časem? Pak je rozhodně na čase, abys to právě ty dala do pořádku. Přinášíme ti druhý díl tipů na výlety. A vůbec se nemusíš obávat, že by ti třeba déšť mohl pokazit plány.

Pokud právě nemáš náladu na výlety za zvířátky, rozhodně se musíš vydat za poznáním přírodních krás České republiky. Ty nejkrásnější a nejzajímavější nadeš v článku Tipy na výlety - přírodní krásy (1. díl)

Kam za zvířátky 

Samozřejmě do zoo. V zoologických zahradách se setkáš s množstvím zvířat, a protože jsme ti už psali ty nejlepší tipy na zoologické zahrady v jednom z předchozích článků Tipy na výlet, přinášíme ti zase něco nového. A možná to bude pro tebe ještě lepší zážitek, než právě zoo.

Ringelland 

Ringelland je vlastně takovým malým soukromým zoo parkem, který se nachází jen nedaleko Kolína. Rozhodně nečekej obrovské množství zvířat, jde o malou expozici, která je určena hlavně pro zvědavce a milovníky zvířecího klidu a pohody. Zvířata jsou chována v domácké atmosféře a velmi přátelském prostředí a všechno je vlastně i tak trošku cirkus. Některá zvířata jsou zde totiž cvičena pro zábavu a to, co ti předvedou přímo před očima, rozhodně jen tak někde neuvidíš.

A na jaká zvířata se můžeš těšit? Hlavně na sibiřské tygry a jejich mláďata, na obrovského hrocha, kterému je už 26 let a má za sebou dokonce hvězdnou kariéru – když byl ještě malý, hrál ve filmu Dva lidi v zoo. Nechybí ale ani puma, dikobraz nebo lamy a malé kozičky. Žádné velké nepřátelství mezi nimi nečekej, protože jak už bylo řečeno, tady vládne klid, pohoda a přátelské prostředí.

Krokodýlí farma

Krokodýlí farma byla v minulosti zcela samostatnou jednotkou a dnes je součástí Zoo Protivín, která se zaměřuje právě na krokodýli a gaviály. Na této farmě najdeš naprosté unikáty z řad krokodýlů. Dokážeš odhadnout, jaké množství krokodýlích exponátů se zde chová? Během návštěvy je zde k vidění nad 22 druhů krokodýlů z celé Evropy a navzdory takovému množství jednotlivých druhů, farma se může pochlubit dokonce tím nejvzácnějším, kterým je gaviál indický. Gaviál indický je jeden z mála nejvzácnějších žijících živočichů na světě a farma se může pochlubit největším chovem, který je zajištěn mimo Asii. A co víc, potkáš zde i bílého gaviála sundského, kterého jsou na světě už jen tři kusy. To je důvod navíc, proč bys měla tuto farmu navštívit.

Chovatelem v zoo na jeden den 

Už tě někdy napadlo, jaké je to pracovat v zoo jako ošetřovatel a největší kamarád všech chovaných zvířat? V České republice ve většině zoologických zahradách je k dispozici placený program, který umožňuje každému zájemci a milovníku zvířat, stát se na jeden den skutečným chovatelem a ošetřovatelem. Důležité je, aby sis vybrala tu správnou zoo, která bude nabízet program dle tvých představ a navíc ti dá možnost vybrat si úsek zvířat podle vlastního uvážení. Společně s profesionálním chovatelem se ti tak dostane neobyčejného zážitku, budeš moct například krmit tuleně, ošetřovat slony, kteří tě za odměnu povozí na svých mohutných zádech nebo se starat o některé koně, zebry či žirafy.

Mořský svět 

A nakonec nemůžeme zapomenout ani na pražský Mořský svět, kde máš možnost objevit ty největší krásy a samozřejmě i záhady mořského světa a podvodní hladiny.

Mořský svět zahrnuje několik obrovských akvárií, ve kterých je možné spatřit živočichy, které rozhodně jen tak nepotkáš a neuvidíš, případně by ses s nimi ani nikdy nechtěla z důvodu vlastního bezpečí setkat. Mezi chovanými živočichy nechybí ani žralok černocípý, humr, mořské hvězdice nebo medúzy.

Kam za zábavou

Pokud tě už omrzelo sedět doma nebo se jen bavit s kamarádkami venku, rozhodně je na čase, aby ses zamyslela nad pořádným rodinným výletem. Co takhle vyzkoušet některé z našich tipů, Zklamána rozhodně nebudeš.

Stezka v korunách stromů

Pokud budeš chtít zavítat do okolí Lipna, rozhodně se nemůžeš nechat připravit o naprosto ojedinělý výhled na krajinu Šumavy. Stezka v korunách stromů je jediná svého druhu v České republice a neslouží jen k rodinným zážitkům, ale i nauce. Součástí stezky jsou i různé didaktické prvky, z nichž se mohou návštěvníci dozvědět něco o místní krajině nebo ochraně přírody. Populární je tobogán, který měří 52 metrů a přímo ke stezce vede dokonce lanová dráha nebo cyklistická stezka. Na své si přijdeš i v případě, že si chceš užít nějaké to dobrodružství. V místě se totiž nachází tři zážitkové stanice, které jsou obohaceny o lanové prvky ve výšce až 24 metrů.

DinoPark Vyškov 

Naprosto unikátní park svého druhu se zaměřením na dávno vyhynulé dinosaury se nachází ve Vyškově a ty si jeho návštěvu letos rozhodně nemůžeš nechat ujít. Ať je ti kolik chce let, rozhodně si zde přijdeš na své. Přímo v areálu DinoParku jsou rozmístěny jednotlivé modely dinosaurů – statické, robotické, pohyblivé nebo i ozvučené, v životní velikosti a ještě k tomu jsou dinosauři umístěni do takového prostředí, ve kterém před miliony let skutečně nejčastěji žili. Nechybí samozřejmě ani 4D kino, které pravidelně vysílá snímek o životě pod vodní hladinou a samozřejmě DinoAquarium, které si už vůbec nemůžeš nechat ujít.

Laser Arena

Laser Areny se nachází téměř ve všech větších městech České republiky a stále se jejich počet navyšuje. Důvod? Jde totiž o stále oblíbenější a populárnější formu hry, která je velmi podobná paintballu, ale je naprosto bezbolestná. I když by se mohlo na první pohled zdát, že jde o hru snadnou, opak je pravdou a věř, že tady se opravdu velmi zapotíš. Naproti sobě stojí dva týmy a ten, který během 15 minut sestřelí laserovou pistolí největší počet hráčů z druhého týmu, samozřejmě vyhrává. Kapacita hry je zpravidla 6-10 osob a o zábavu je tady rozhodně postaráno. 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 12. 07. 2015   |   Zobrazeno: 4700x

Témata článku:Cestování,Rady a tipy

Komentáře

Nightwish

Heh, dívala jsem se na Chovatelem v zoo na jeden den na všech možných stránkách zoo, ale vždy tam bylo napsáno: Účastník musí být starší 18ti let, mno nwm jak vy ale mě 18 není a předpokládám že tady není zrovna někdo 18ti letý... smajl

NightwishTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Fany7777777VIP(AHS)

V dinoparku jsem byla dvakrát poprvé když mi bylo asi sedm a podruhé když mi bylo asi deset nebo možná devět.
My ale chodíme do dinoparku v Ostravě.

Fany7777777To se mi líbí +2 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.