Shakes a Fidget

Každý dnes určitě zná skvělou hru Shakes a Fidget. Málokdo však ví, že tato hra vznikla na motiv stejnojmenného komiksu od autorů Oscara Panniera a Marvina Clifforda. Tento komiks byl původně parodií na online hru World of Warcraft a vycházel v němčině.  Hlavními postavami komiksu byl Fidget, lehce nemotorný kouzelník, který na svých cestách narazí na stejně nemotorného válečníka Shakese. Oba se pak vydají hledat kouzelnou lysohlávku, která svému majiteli zaručí nevídanou moc.

Samotná hra pak není nijak těžká. Na začátku si vyberete svět, na kterém chcete hrát a povolání Vaší postavy. Povolání jsou tu celkem tři – lučištník, kouzelník a válečník. Po vybraná povolání si budete moci vyladit postavu. Vybrat si můžete jednu z 8 ras, mezi které patří člověk, elf, trpaslík, gnóm, ork nebo démon. Po vybrání postavy si ji můžete vzhledově upravit podle sebe, nebo si ji vylosovat.

Jakmile se dostanete do samotné hry, tak se ničeho nebojte, menu je velmi jednoduché a přehledné. Ze začátku Vás nejspíše bude zajímat hospoda, kde můžete získat jeden ze 3 úkolů nebo si třeba zahrát hledání kostky. V hospodě tedy můžete získat zkušenosti, peníze, houbičky nebo předměty. Pokud zrovna nehrajete, třeba v noci, můžete se ujmout hlídky a pracovat. Za získané peníze pak navštivte zbrojírnu nebo obchod s kouzelnými předměty.

 

 

 

 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 26. 07. 2013   |   Zobrazeno: 11259x