Pokémon GO (3. díl)

Minulý díl jsme zakončili informacemi o soubojích v tělocvičnách, kde si každý hráč přeje vyhrát. A slíbili jsme ti, že si povíme i něco o inkubátorech a líhnutí nových Pokémonů. Své sliby plníme a současně ti přinášíme i informace o třech základních týmech, do kterých se můžeš se svými Pokémony přidat a bojovat za jeden tým.

Podívej se, jak správně pracovat nejen na vylepšení, ale i na vlastnostech svých Pokémonů. Pokémon GO (2. díl) tě informuje o veškerých podrobnostech ze světa populární hry Pokémon GO!

Inkubátory a vejce

Vejce samozřejmě slouží k vylíhnutí nových Pokémonů. Tato kapitola sama o sobě není nijak složitá na vysvětlování. Vejce můžeš získat jako jistý bonus v PokeStopech a pokud se ti z vejce vylíhne nějaký Pokémon, můžeš ho normálně zařadit mezi ostatní a používat ho v boji nebo při obsazování stadionů. V zásadě je několik druhů vajec, které se liší nejen svým obsahem – Pokémonem a jeho vzácností, ale i počtem kilometrů, které pro vylíhnutí musíš nachodit. Čím větší počet kilometrů totiž nachodíš, tím vzácnějšího Pokémona máš šanci získat – běžně se jedná o dva až deset kilometrů. Ovšem bez inkubátoru se Pokémon z vejce nevylíhne, takže budeš muset myslet i na tohle.

Každý hráč má k dispozici neomezený inkubátor, který lze vždy aktivovat jen na jedno vejce, ale je možné ho použít opakovaně. Jednoduše řečeno je možné inkubátor použít jen na jedno vejce a jen v jeden čas - pokud bys chtěla do inkubátoru vložit dvě vejce, nebude ti to umožněno, musíš si počkat až na ukončení procesu vylíhnutí. Současně ale můžeš v Shopu využít nabídky jednorázových inkubátorů. Jednorázové inkubátory je možné použít na jedno vejce v jeden čas, současně s neomezeným inkubátorem, ale jakmile se z vejce vylíhne Pokémon, inkubátor mizí a není možné ho dále využívat. Inkubace začíná spuštěním procesu a končí, jakmile ty sama proces ukončíš. Vždy však pamatuj na to, že vše ovlivňuješ ty sama právě počtem nachozených kilometrů – čím více toho nachodíš, tím déle bude vejce inkubováno a tím lepšího Pokémona si můžeš nechat vylíhnout.

Tabulka Pokémonů a jejich příslušných vzdáleností: 

Tým si zvolíš v gymu

Jak bylo řečeno v minulém díle, do gymu se každý hráč dostane až od páté úrovně hry. Co jsme však zapomněli zmínit je skutečnost, že na začátku je třeba zvolit si tým, za který budeš bojovat. Žádnou vědu v tom nehledej a ani se nemusíš dlouho rozmýšlet, do jakého týmu vstoupíš, protože tím nezískáváš žádné benefity nebo cokoli navíc. Prostě se buď přidej do týmu červených (Valor), modrých (Mystic) nebo žlutých (Instinct). Počty hráčů jsou ve všech týmech tak nějak vyrovnané, to samé platí o kvalitě hráčů, kteří ve třech zmíněných týmech jsou. V nevýhodě v žádném případě nebudeš, ať už se přidáš na stranu kteréhokoli týmu.

A jak už jsme říkali, v gymech – tělocvičnách, probíhají boje mezi jednotlivými týmy. Tělocvičnu, která je obsazena tvými nepřáteli, poznáš hlavně podle barvy, do které je zabarvena a každá tělocvična obsahuje konkrétní počet Pokémonů, které se mimochodem můžeš dopředu prohlédnout – není možné s určitostí říct, kolik bude v každé tělocvičně Pokémonů, protože jejich počet se odvíjí od úrovně tělocvičny. S nepřátelskými Pokémony budeš bojovat o gym, dopředu si však budeš muset vybrat vlastní tým Pokémonů, kteří nastoupí během pár vteřin do boje.

Pokémoni nastoupí do boje postupně tak, jak jsou zaznamenáni z levého rohu do pravého spodního rohu. Do pravého spodního rohu, což jsou vlastně poslední místa v boji, je vhodné dosazovat ty nejsilnější Pokémony, které ve své sbírce máš, protože poslední nepřátelský Pokémon bude s jistotou ten nejsilnější. I když si možná nebudeš vědět se strategií ze začátku rady tak věř, že po nějaké době se začneš pomalu vyznávat a v bojích začneš být dokonce úspěšná.

Pamatuj na svou bezpečnost

I když je hra Pokémon GO zdánlivě bezpečná, vždy pamatuj na to, že se vlastně odehrává ve skutečném světě a ten může být stejně tak zrádný, jako ten virtuální. Pokud sleduješ Pokémona, po kterém navíc dlouhou dobu toužíš, ale on se nachází na podezřelém místě nebo v místě, kde rozhodně nemáš co dělat a neměla bys na něm být, raději si počkej, až se bude Pokémon nacházet na jiném místě. Nejednou se takové sledování hráčům nevyplatilo, dostali se do pasti nebo soukromý pozemek, kde mohou mít majitelé pro nežádoucí návštěvníky připravena nepříjemná překvapení. V úvahu vůbec nepřipadá řízení motorových vozidel a hraní Pokémon Go nebo dokonce jízda na kole či kolečkových bruslích. Opět se jedná o nebezpečnou variantu a štěstí není třeba pokoušet. Dvojnásobek si pak dávej pozor v případě, že vyrážíš na lov během nočních nebo večerních hodin. Nikam raději nechoď sama a dávej si pozor i na stav baterky, která se při hře rychle vybíjí. 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 02. 08. 2016   |   Zobrazeno: 5502x

Témata článku:Hry

Komentáře

Lucy Lupinová(Bradavice)

Túto hru milujem! Proste milujem! MI-LU-JEM! Pokojne platím aj 50 centov denne za dáta, aj tak mi za telefonovanie veľa kreditu neťahá. smajl Zajtra (sobota, 21.4.201smajl idem s kamarátmi do mesta poobede chytať Pokémonov. xD V podstate, jeden z nich, Peter, si prvý z nás toto stiahol, tak som chcela aj ja, ale na tablet mi to nešlo, lebo s prepáčením na ňom je chu*ový Android, a v mobile mi to ide, lebo 14.7.2017 som dostala nový mobil. Konečne s Androidom, lebo som mala taký sprostý bez. xDDD

Lucy LupinováTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

misa800(♥ Pusheen ♥)

Pro mě je Pokemon GO blbost... Já mám Wi-Fi GO...To se ani stahovat nemusí...Wi-Fi GO je něco jak Pokemon GO, akorát nechytáte pokemony, ale chytáte Wi-Fi ...


( Wi-Fi GO je hra, kterou sem vymyslela s kámošem ... )

misa800To se mi líbí +1 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.