Pandora náramky a korálky

Určitě už ti někdy padly do oka náramky a korálky Pandora, které vynikají svou jedinečností a luxusním vzhledem. Skrývá se v nich ale mnohem víc, než je na první pohled znát. Náramky a korálky ti totiž mohou ledacos připomenout a zároveň jsou skvělým dárkem pro ty, kdo jsou tvému srdci nejbližší.

Proč Pandora? 

I když jsou šperky Pandora velmi známé, jako první je třeba připomenout, že jsou určeny primárně pro ženy. Určitě bys našla hned desítku důvodů, proč takovým unikátním šperkem obdarovat některou ženu ve své blízkosti, například maminku, babičku nebo snad svou nejlepší kamarádku. Samozřejmě si můžeš náramek nebo jednotlivé korálky kupovat i sama, z korálek pak vytvořit náramek plný vzpomínek – případně může být něco takového dárkem i pro tebe od někoho, kdo je ti opravdu velmi blízký. Pandora náramky se totiž nedávají jen tak pro nic za nic. Pravdou je, že nemusí být věnovány k nějaké příležitosti, ale třeba jen z lásky, úcty nebo velké náklonosti k obdarovanému. Věř, že dárek darovaný od srdce, potěší víc, než cokoli jiného.

Historie šperků Pandora sahá do Dánska, teprve do roku 1982, odkud se zanedlouho šperky Pandora rozšířily do celého světa. Původně byly inspirovány řeckou mytologií, dnes vsází na moderní pojetí náramků a různých korálků a ty nejlepší materiály, ze kterých jsou šperky vyráběny.

Pravdou je, že šperky Pandora nejsou zrovna nejlevnější záležitostí, ale je třeba mít na paměti, že jsou to skutečné skvosty. Dokonce se říká, že ženy, které nosí šperky Pandora, jsou stejně jedinečné, jako šperky samotné. 

Netradiční ukládání vzpomínek

Za každým z korálků se může skrývat příběh nebo tvá vlastní vzpomínka. Vůbec nejlepší variantou Pandora náramků je, když se na prázdný náramek – stříbrný, zlatý nebo dokonce náramek z kůže, navlékají různé korálky, jenž jsou postupně dokupovány. Takový korálek ti může někdo věnovat – ty můžeš věnovat někomu, můžeš si korálek koupit dokonce i sama, právě jako takovou vzpomínku na nějakou událost nebo místo.

Za zmínku určitě stojí kolekce nazvaná Essence Collection. Právě některé korálky z kolekce Essence jsou tím nejlepším dárkem, jaký můžeš ty sama dostat, někomu darovat nebo si samozřejmě můžeš korálek koupit sama. Každý korálek je jiný a vyjadřuje něco jiného, jiné lidské vlastnosti. Jeden lásku, druhý citlivost, třetí například víru nebo přátelství. Množství různých korálků vyjadřujících nějakou vlastnost je víc jak jedna desítka, každý vypadá jinak a všechny jsou vyráběny ručně – ostatně jako veškeré jiné šperky Pandora.

Pandora nejsou jen náramky 

Pod značkou Pandora se neskrývají jen náramky a korálky, které mohou ozdobit ruce žen a dívek. K dispozici jsou i prsteny, přívěsky, náušnice nebo luxusní náhrdelníky. Možná budeš sama příjemně překvapená, s jak širokým sortimentem různých šperků se v tomto případě setkáš, možná budeš mít dokonce problém si sama vybrat. Nikdy nezapomínej, že šperky Pandora je vhodné kupovat pouze v originálních obchodech a prodejnách, kde je zaručena pravost šperku. Konkrétní šperk si můžeš vybrat i na stránkách Pandora, kde si současně i ověříš, zda se tebou vybraný šperk nachází v nejbližší prodejně.

Pozor na padělky

Originální šperky Pandora nejsou levnou záležitostí a to často svádí k tomu, že zájemci vyhledávají různé možnosti, jak zakoupit šperk i o polovinu levněji, než je běžné. V České republice navíc neexistuje – alespoň zatím, internetový obchod zaměřený přímo na prodej originálních šperků Pandora, zájemci o koupi se proto často uchylují k nákupu na některých, často neověřených, zahraničních e-shopech. Připravili jsme pro tebe pár bodů, ze kterých se dozvíš, co musí originální šperk obsahovat nebo z čeho jsou šperky vyrobeny.

  • šperky jsou vyráběny jen z těch nejkvalitnějších materiálů stříbra, 14k a 18k zlata, skla, kultivovaných perel, vzácných kamenů a drahokamů nebo některých druhů dřevin
  • šperk ze stříbra nese vždy označení S a hned za písmenem se musí nacházet číslo, které označuje ryzost. Stejně je tomu u šperků zlatých, ale ty jsou označovány písmenem G
  • trošku jinak je tomu u šperků, které byly vyrobeny a zakoupeny před rokem 2011, na nich se nachází jen číselné označení ryzosti bez písmene
  • na špercích je téměř vždy uvedena zkratka „ALE“ – vyjadřuje jméno zakladatele značky. Výjimku tvoří jen ty šperky, které jsou příliš malé a zkratka by se na ně nevešla 

Poděl se o své vzpomínky

Pokud už náhodou náramek pandora vlastníš, poděl se v komentářích o své vzpomínky, které ti korálky připomínají. Zde je pohled, jak svůj náramek vidí jedna z jeho dalších nositelek:

Svůj stříbrný náremek jsem dostala, když mi bylo 12 let. Tenkrát byl jen se zapínáním ve tvaru srdíčka a žádný korálek na něm nebyl. Během dalších 4 let už mi přibyly na náramku celkem čtyři korálky. První ve tvaru kočky jsem dostala od rodičů, když mi umřel můj kocourek Miki. Korálek mi připomíná, co jsme spolu zažili a jak moc jsem ho měla ráda. Zůstává tak pořád se mnou. Druhý červeno-růžový korálek (takový duhový) mi dala moje nejlepší kamarádka k narozeninám. Beru ho jako symbol našeho přátelství. Třetí mi dali zase rodiče, když jsem se dostala na gympl, kam jsem moc chtěla, je to korálek ve tvaru sovičky. Poslední mám čerstvě od svého prvního přítele, je to stříbrné srdíčko s červeným kamínkem uprostřed. Je krásný a připomíná mi naši lásku, i když zrovna nejsme spolu.

Zde můžeš vidět, jak vypadá náramek jedné z dalších obdivovatelech náramků a korálků pandora:

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 17. 12. 2015   |   Zobrazeno: 14032x

Témata článku:Krása a móda

Komentáře

Lisa.CimorelliVIP(Píšeme povídky a příběhy)

Mám Pandoru a líbí se mi velice její lehký design,který je jednoduchý. Jasně, zním jak zaprodanec ale mě se jednoduše líbí a je to můj názor smajl. Jak bylo psáno, dostala jsem náramek a vybírám si k němu přívesky podle mých oblíbeností, či priorit v životě smajl

Lisa.CimorelliTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

fixaVIP(♥ We love DIY ♥)

Pandora náramky se mi moc líbí a nějaký bych chtěla, ale bohužel jsou hodně drahé. Levnější varianta se dá sehnat na ebay, aliepressu a atd., ale tam zase podporujete "fake".

fixaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

marky KVIP(NIALLERKY:-))

Ja podobne privesky kupuju v koralkarnach za 10-40 Kč sice nejsou ve zlatem provedeni ale ja mam radsi stribrne a i se trpitivyma kaminkama a samotne naramky za 150 Kč takze muj nejdrazsi naramek pro mamku me vysel kolem 500 Kč byl to darek k vanocum jinak normalne 250-350 Kč . Vypadaji taky uzasne a i podobne

marky KTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.