Optické iluze (4) - videa

Protože obrázky jsme vyčerpali již snad všechny, máme tu pro tebe další díl optických iluzí tak trochu jinak. Tentokrát se totiž podíváme na videa.

Oko

Toto je velmi silná optická iluze, opět spoléhající na nedokonalost tvého oka. Dívej se doprostřed na tečku a čti nahlas písmena, která se tam budou objevovat, nebo si je alespoň poctivě říkej v hlavě. Pokud chceš, aby se iluze povedla, je opravdu potřeba se na tečku dívat celou dobu. Následný efekt je opravdu zajímavý. Ničeho se ale bát nemusíš, vydrží jen chvilku.

Tanec

Že nemůže být tanec jako optická iluze? To sis možná doteď myslela. Ačkoli když se na to budeš dívat, budeš vědět, kde holky doopravdy jsou, ale mozek ti to bude možná promítat trochu jinak a snažit se ti namluvit, že tam tancují holky v bílém a holky v černém...

Animace

Jak málo stačí, aby se rozhýbal statický obrázek? Když je správně nakreslený, tak jen černo-průhledný papír. Ostatně můžeš se přesvědčit sama a podívat se, co autoři rozpohybovali.

Hudební klip

A na závěr tu pro tebe máme velmi speciální video. Jedná se o hudební klip k písni The Writing's On the Wall (v překladu "Psaní je na zdi") od skupiny OK Go. Uvidíš v něm opravdu mnoho zajímavých optických klamů, přičemž většina z nich se rovnou odhalí. Klip je dokonce točený pouze na jeden záběr, takže museli mít všechno dokonale připravené. Posuď sama!

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 07. 10. 2014   |   Zobrazeno: 22616x

Komentáře

zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.