Nejúspěšnější současní Djs

V dubnu roku 2018 předčasně zemřel v Ománu slavný švédský DJ Tim Bergling, známý světu pod svým pseudonymem uměleckým Avicii. Ve svých 28 letech patřil autor jako Levels, Wake me up, Hey brother nebo Lonely Together k předním osobnostem elektronické hudby pro celý svět. V současnosti je naštěstí mnoho dalších velmi úspěšných DJs a hudebních producentů, kteří svou tvorbou obohacují scénu. Magazín hry pro dívky ti představí soudobé nejúspěšnější tvůrce elektronické hudby.

 

Alan Walker

Mladý britsko-norský hudebník začínal s vytvářením muziky v roce 2012 na svém noteboku ve zdarma dostupném programu FL studio pomocí návodů dostupných ke zhlédnutí na stránce youtube. Po roce 2014 postupně tvořil profesionálněji a jeho prvním velkým úspěchem byl v prosinci 2015 singl Faded, ten se umístil v žebříčku první desítky hitparád v mnoha zemích, a v top 20 nejoblíbenějších videí na youtubu. Následovali další úspěšně skladby jako Alone, Tired nebo The Spectre a řada remixů. V současnosti DJ, nosící jako součást vzhledu černou masku, nadále tvoří a také živě vystupuje, v červenci letošního roku vystupoval v Ostravě na festivalu Beats for love.

 

Armin van Buuren

  

Úspěšný nizozemský DJ se pohybuje na hudební již od roku 1995, od práce DJ v klubu se postupně dostával k vlastní hudební produkci. Založil si vlastní vydávací společnost Armind a od roku 2003 vydal už 6 studiových alb a mnoho remixů. Také má poměrně úspěšnou rozhlasovou show A state of Rance na rádiu SLAM! FM. V minulosti aktivně koncertoval a vystupoval po celém světě, navštívil i Prahu a Bratislavu. Jeho největším hitem je singl This is what the fells like z roku 2013, úspěšný v mnoha světových hitparádách a oceněný nominací na hudební cenu Grammy. Dalšími úspěšnými singly jsou Blah blah blah, Another you a Off the hook. Na singlu I dont wanna go spolupracoval s Alanem Walkerem.

 

David Guetta

 

Francouzský rodák patří mezi nejznámější a nejoblíbenější DJs současnosti. Začínal vystupovat v polovině 80. let v pařížských klubech. První album pod názvem Just a little more love vydává v roce 2002. Mezinárodní úspěch mu přináší album One z roku 2009 a po něm se stává celosvětově známý. Vydal již 7 studiových alb, poslední s výstižným albem 7 vyšlo nedávno 14. září 2018. Jako autor 43 singlů se pravidelně umisťuje v nejvyšších příčkách hudebních žebříčků. Velmi úspěšnými byli například singly Memories, So far away, Getting over you, Lovers on the sun a mnoho dalších. V letošním roce slavil úspěch se skladbami Dont leave me alone a Goodbye. Za svou kariéru získal mnoho hudebních cen, mimo jiné dvě Ceny Grammy, dvě MTV Europe awards a mnohá ocenění z oboru elektronické hudby. Při svých vystoupeních již čtyřikrát navštívil Českou republiku.

 

 

The Chainsmokers

 

Duo amerických DJs, tvořené Alexem Pallem a Andrewem Taggartem. Zformovali se v roce 2012 v New Yorku, kde Taggart přijel z rodného Maine studovat. O hudbě dua říká, že „maže hranice mezi indie hudbou, popem, taneční hudbou a hip-hopem.“ Od roku 2013 vydali řadu úspěšných singlů a remixů, jako třeba Roses, Don let me down, Paris a Something like this, vytvořený ve spolupráci se skupinou Coldplay. Největší úspěch získal duet Closer z roku 2015, který Taggart nazpíval společně se zpěvačkou Halsey. První studiové album Memories…Do not open získalo v USA první místo v prestižním žebříčku hudebního časopisu Billboard. Za dobu své existence získali The Chainsmokers cenu Grammy, dvě American music award a řadu dalších cen. V roce 2018 plánují na novém albu s názvem Somebody.

 

Don Diablo

 

Nizozemský Dj a hudební producent, vlastním jménem Don Schipper, začal s kariérou již v 15 letech kdy vydal první singly, od roku 1997 aktivně vystupuje. Koncertoval v mnoha zemích světa, mimo jiné v Kanadě, Japonsku, Velké Británii, Austrálii a USA. Produkoval také pro řadu dalších umělců, například zpěváka Iggy Popa a skupinu Gorrilaz. Mimo to též vytváří vlastní hudební projekty, v roce 2014 vytvořil hudební koncept Hexagon s vizuální společností z Los Angeles VSquared Labs. První studiové album The life is Festival vydává v roce 2008, druhé album Future následovalo v únoru letošního roku. Mezi jeho úspěšné singly patří Chemicals z roku 2015, na něm spolupracoval i DJ Tiesto.

 

Martin Garrix

 

Hudební producent a DJ pocházející z Nizozemí. Na hudební scénu přišel v roce 2012 se singlem Animals. V roce 2016 po neshodách s nahrávací společností Spinnin' Records vytváří vlastní hudebního nakladatelství STMPD RCRDS. Během své kariéry spolupracuje s řadou interpretů. Na skladbě Rewind Repeat It spolupracoval v roce 2015 s Edem Sheeranem, v e stejném roce koprodukuje s Aviicim lyrics videoklip k písni Waiting for love. Dvakrát tvořil s Davidem Guettou, na singlech So far away a Like I do. Jeho největším hitem v letošním roce je píseň Ocean. Za svou tvorbu obdržel mnoho cen, třikrát získal ocenění MTV Europe Music Awards. V únoru 2018 uzavíral svým vystoupením zimní olympijské hry v Pyeongchangu.

 

Calvin Harris

 

Skotský zpěvák, producent a DJ debutoval na elektronické scéně v roce 2007 albem I created disco, které bylo oceněno zlatou deskou. Dalším albem bylo v roce 2009 Ready for the weekend se stejnojmenným singlem. Celkově dosud vydal 5 studiových alb a 38 singlů. Mezi jeho největší hity patří I need your love, This is what you came for, Summer, Feels a Promises. Na své hudbě pracoval i s velkými hvězdami jako Ellie Goulding, Rihanna, Katy Perry nebo Pharrel Williams. Vedle toho také píše a produkuje nahrávky dalším umělcům, třeba rapperovi Dizee Rascalovi a zpěvačce Kylie Minogue. Získal řadu hudebních cen, mimo jiné cenu Grammy, MTV Europe music award a 30 dalších cen.  

 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 12. 11. 2018   |   Zobrazeno: 4110x

Témata článku:Hudba

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.