Návody na účesy: Jako princezna

Chceš si s vlasy vyhrát a máš na to spoustu času? Přinášíme ti překrásné, ale většinou poměrně složité princeznovské účesy. Málokdy si je také nejspíš zvládneš učesat sama, proto budeš muset požádat o pomoc kamarádku nebo maminku.

Obrácený proplétaný cop

Ze všeho nejdřív udělej hladký cop asi tak v půlce hlavy. Ten si následně podélně rozděl na dvě stejně velké části. Spodní půlku vlasů si ještě rozděl na dvě části a vrchní protáhni dolů, budeš mít tedy dvě části nahoře, kde je spojíš a zajistíš malou gumičkou libovolné barvy. Opět vezmeš spodní část vlasů a rozdělíš ji na poloviny, horní část vlasů protáhneš dolů mezi nimi. Dvě části nahoře opět spojíš gumičkou. Tímto způsobem pokračuješ dál a dál. Když se dostaneš až ke konci vlasů, svaž je všechny dohromady další gumičkou. Pokud chceš, můžeš jednotlivé vlny na kraji ještě lehce povytáhnout. Celý účes se ti bude dělat nejlépe, když budeš mít vlasy lehce vlhké.

Mřížka

Nejdříve vytvoř pěšinku, je na tobě, jestli ji vytvoříš uprostřed hlavy nebo na kraji. Ve videu je na kraji. Poté oddělíš vlasy od ucha dopředu, většinu času je nebudeš potřebovat. Nakonec zbývající vlasy vzadu rozdělíš na na dvě stejné poloviny. Vytvoříš z části nad uchem, která je široká asi dva a půl centimetru, další pramen vlasů, který svážeš gumičkou. To samé uděláš na druhé straně. Na videu pak můžeš vidět, co udělat teď - svázat gumičkou přední a zadní část na každé straně a udělat z ní vzadu na hlavě culík.

Teď si vezmeš zbývající malou část vlasů a sundáš z ní gumičku. Vlasy trochu pokropíš vodou, aby se ti s nimi lépe pracovalo. Vlasy si rozdělíš na několik částí, nejspíše na čtyři. První část zatočíš. Z pohledu kadeřnice se snaž vlasy na pravé straně hlavy natáčet doleva, kdežto vlasy na levé straně hlavy natáčet doprava. Výsledný "copánek" zatím jen připni skřipcem k culíku. To samé udělej se zbylými částmi na první. Pak sundáš gumičku z culíku, u kterého už máš všechny copánky, a přidáš je k němu.

Pak uděláš to samé na druhé straně. Tady ale budeš copánky brát a vytvářet z nich mřížku tak, že je budeš střídavě proplétat pod a nad již udělanými copánky. Měla by ti vzniknout střídavá mřížka. Copánky opět připínej skřipcem a až na konci je svaž dohromady s culíkem. Na závěr můžeš vše ještě pořádně utáhnout.

Kudrlinky i bez tepla

Vždycky se ti líbily zajímavé kudrnaté vlasy, ale nechceš si je ničit? Vyzkoušej tenhle zajímavý návod. Budeš potřebovat, aby vlasy byly mokré, takže ideálně hned po koupeli. Udělej culík, záleží na tobě, jestli uprostřed nebo na kraji. Vezmeš si do ruky malou část vlasů z culíku (asi jako je ukázáno na videu) a rozdělíš ji napůl. Přichází ta těžká část. Oba pramínky vlasů toč doprava a pak je zárověn obtáčej kolem sebe, ale směrem doprava. To je důležité, aby kudrlinky mohly vzniknout. To udělej se všemi vlasy až dolů a dole je zajisti malou gumičkou. Na konci jich budeš mít zhruba deset, ale může to být samozřejmě méně i více, záleží na hustotě vlasů.

Při dělání tohoto účesu můžeš použít trochu oleje na vlasy, který vlasům pomůže, aby zůstaly hebké a hladké.

Nyní je čas jít spát i s účesem na hlavě. Ráno už jsou vlasy suché a samozřejmě trochu rozcuchané. Proto chceš pomocí laku na vlasy trochu upravit, aby na hlavě byly přilehlé a hladké. Pak použij gumičku na znovuudělání culíku s kudrlinkami. Pokud bude část kolem culíku moc rozcuchaná, přidej na místo nějakou ozdobu, třeba květinu nebo mašli.

Když máš hotovo, je čas na rozmotávání zamotaných vlasů. Ze všeho nejdřív sundej maličké gumičky z konce vlasů. Odzhora dolů pak opatrně rozmotej všechny copánky, mělo by to jít takřka samo. Budeš mít velmi originální kudrlinky, kterými se můžeš chlubit. Jednu z kudrlinek můžeš obmotat kolem gumičky a zajistit ji pinetkami, nebo právě přidat mašli či něco jiného. S takto kudrnatými vlasy si už můžeš vyhrát podle svého, třeba je zamotat do drdolu.

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 16. 06. 2015   |   Zobrazeno: 12976x

Témata článku:Rady a tipy,Krása a móda

Komentáře

zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.